Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

1η ανάρτηση ιστοριών 1ου παιχνιδιού (2ου κύκλου) του παιχνιδιού "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"

Έφτασε λοιπόν η μέρα που θα πρέπει να διαβάσετε και να βαθμολογήσετε 
για να αναδείξετε την ιστορία της προτίμησής σας στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου κύκλου.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες  στο παιχνίδι μας, γιατί με εμπιστεύτηκαν και ξόδεψαν χρόνο  και σκέψη για να γράψουν και να λάβουν μέρος σ' αυτό.
Η συμμετοχή και στο 1ο παιχνίδι  του 2ου κύκλου ήταν μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον σας έλειψε τον ένα μήνα των διακοπών του.
Για ακόμη μια φορά θα ζητήσω συγνώμη για τυχόν ανομοιομορφίες που θα συναντήσετε διαβάζοντας τις ιστορίες τόσο στη γραμματοσειρά όσο και στα διαστήματα, αλλά παρόλο που έδινα όλες τις σχετικές εντολές στα windows, η μεταφορά τους στο blog παρουσίαζε προβλήματα.


Οι κανόνες για τη βαθμολόγηση είναι οι εξής:
Μπορείτε να βαθμολογήσετε με 3, 2 και 1 ξεκινώντας από 3 για την καλύτερη και φθάνοντας στο 1 για την τρίτη  κατά σειρά στην προτίμησή σας.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, για αποφυγή αδικιών,
είναι πλέον υποχρεωτικό να βαθμολογήσετε τρεις ιστορίες.
    Δεν μπορείτε να δώσετε σε 2 ιστορίες ίδιο βαθμό. 
    Δεν μπορείτε να βαθμολογήσετε ανώνυμα.
    Δεν μπορείτε να βαθμολογήσετε τη δική σας ιστορία.

Εγώ και αυτή τη φορά δεν θα βαθμολογήσω για ευνόητους λόγους...

Τις βαθμολογίες σας θα τις στείλετε με σχόλιό σας στο τέλος των  αναρτήσεων. 
Χαρά μου θα ήταν να ακούσω και τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά για τις ιστορίες  ή για κάτι που πήγε ή δεν πήγε καλά σ' αυτό το παιχνίδι ώστε στο επόμενο να έχει διορθωθεί. 
Εξ αιτίας του όγκου των ιστοριών  καλό θα ήταν διαβάζοντας να κρατάτε και σημειώσεις με τους αριθμούς των κειμένων που σας εντυπωσίασαν και στο τέλος να επιστρέψετε για μια 2η ανάγνωση  όσων ξεχωρίσατε, ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση για τη βαθμολογία που θα δώσετε.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΕ 
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2013
Το Σάββατο  28/9/13 
θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας σας 
και θα ανακηρυχθούν οι 3 νικητές του 1ου παιχνιδιού του 2ου κύκλου.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν δεσμεύομαι 100% ως προς αυτό...
ενδέχεται να μην μπορώ για τεχνικούς λόγους 
να αναρτήσω την συγκεκριμένη ημερομηνία...
και ίσως αυτό να γίνει την επομένη 29/9/13
αν και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μην αλλάξει τίποτα 
από τη ρουτίνα στη διαδικασία του παιχνιδιού μας.

Ωστόσο αν δείτε πως καθυστερώ κι άλλο
να ξέρετε ότι, μόλις τα καταφέρω, θα αναρτήσω αποτελέσματα
έστω κι από ξένο Η/Υ.

Ως τότε εσείς να στέλνετε με σχόλιο τις βαθμολογίες σας, 
χωρίς όμως να  περιμένετε απάντησή μου στο σχόλιό σας.... 

Στο 1ο παιχνίδι του 2ου κύκλου
μαζεύτηκαν  26   ιστορίες
 βασισμένες στις λέξεις:

ΑΦΟΣΙΩΣΗ
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
ΞΗΜΕΡΩΜΑ
ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ή ΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΤΣΟΥΒΑΛΙ
και μοιράστηκαν σε αυτήν και ακόμη 2 αναρτήσεις, που θα βρείτε παρακάτω.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1 ΕΩΣ 7


1.Μου αρέσει να μην λέω πολλά
Καμιά φορά είναι να απορεί κανείς με την ανέχεια που υπάρχει γύρω μας σε διάφορες καταστάσεις και πιο συγκεκριμένα  σε πρόσωπα!
Εντάξει, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διάφορες παράμετροι και λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι δεν μπορούμε ίσως να φανταστούμε γιατί συμβαίνει αυτό.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε όλα αυτά τα πράγματα και αυτούς τους ανόητους ανθρώπους και να υποκρινόμαστε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά στον ίδιο χώρο, όταν αντιλαμβανόμαστε κάθε στιγμή την κοροϊδία τους, την υποκρισία τους, την ανηθικότητά τους, την σαπίλα που κρύβουν στην ψυχή τους.
Και την ίδια στιγμή να τους βλέπεις να το «παίζουν» άνετοι και cool, υπέροχοι, υπερόπτες και τέλειοι.
Να πρέπει να χαμογελάσεις και να σκύψεις το κεφάλι όταν το μόνο θέλεις να κάνεις εκείνη την στιγμή είναι να τους χώσεις μέσα σε ένα τσουβάλι για να μην χρειάζεται να τους ακούς και να τους βλέπεις.
Θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες καθώς πήγαινα στην δουλειά, νωρίς το ξημέρωμα ήταν ακόμη και πέτυχα μια τέτοια περίπτωση. Η οδηγός του μπροστινού αυτοκινήτου, πάνω σε μια στροφή σε έναν παράδρομο της Εγνατίας οδού, ανοίγει το παράθυρο και πετάει την σακούλα με τα σκουπίδια από το σπίτι της στον δρόμο! Έπαθα σοκ! Ειλικρινά σας μιλάω βγήκα από τα ρούχα μου όταν το είδα! Λες και δέχτηκα ντουφεκιά στο κεφάλι. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι είδα κάτι τέτοιο! Και το χειρότερο από όλα είναι ότι την πέτυχα κι άλλες φορές να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα!
Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε, που όλη την ώρα μιλάνε για το ΕΓΩ τους, για τον εαυτό τους και πόσο αλάνθαστοι είναι! Η συγκεκριμένη κυρία, με τα σκουπίδια, όλη μέρα λέει πόσο καθαρή και πόσο τακτική είναι αλλά είμαι σίγουρη όταν αν πας σπίτι της θα σιχαθείς να πατήσεις το πάτωμα. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα έχει παντού πεταμένα μπλούζες, πουκάμισα, παπούτσια και διάφορα αντικείμενα!
Η παροιμία που λέει ότι όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι! Να! Για κάτι τέτοιες την είπανε! Λοιπόν οι άνθρωποι που έχουν ήθος, αρχές και αξίες και ό,τι κι αν κάνουν το κάνουν με αφοσίωση και διακριτικότητα, είναι εκείνοι που λίγο μιλάνε και πολύ δουλεύουν. Όπου δεις άνθρωπο να μιλάει ακατάπαυστα και ιδιαίτερα για τον εαυτό του, φύγε τρέχοντας. Όποιος μιλάει πολύ χωρίς να σκέφτεται, μόνο βλακείες αμολάει το στόμα του.
Σοφός και ηθικός είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να αποδείξει την αξία του με έργα και πράξεις κι όχι με περιαυτολογίες. Εκείνους πρέπει να επιβραβεύουμε κι όχι τους άλλους τους παρλαπίπες και τους υποκριτές. Όμως πόσο δίκαιη είναι η κοινωνία; Σας αφήνω να το σκεφτείτε μόνοι σας και αναλόγως να πράξετε την επόμενη φορά που θα έχετε να αντιμετωπίσετε τέτοιους ανθρώπους!

2. AFFAIRE D’HONNEUR
Τις νύχτες παίζουμε τις ίδιες νότες στο πιάνο.
Άηχα πυρά για μένα
Υγρές ριπές για σένα.
Ντουφεκιές ηττημένες.
Κάποιες φορές τις νιώθω να σέρνονται  γυμνές πάνω στο πουκάμισό μου
κι από κει ύπουλα σκάβουνε πιο μέσα, κατάσαρκα, κι ο χρόνος  πια σάπιο τσουβάλι
δεν έχει αξία.
Ακαταμάχητη υποταγή. Ανοχύρωτος οργασμός.
Κάποτε με είχες ρωτήσει τι γεύση έχει η αφοσίωση.
Σιρόπι βύσσινο σε σοκολάτα.
Μέχρι το ξημέρωμα το κρεβάτι θα έχει αδειάσει.
Ξεμείναμε από πυρομαχικά.

3. Για τους νικητές της ζωής
Το ξημέρωμα τον βρήκε στην ταράτσα του σπιτιού του, που καθόταν από μικρός όταν ήθελε να ξεφύγει από όλους.. ίσως και από τον ίδιο του τον εαυτό. Άναψε ένα τσιγάρο αλλά ένιωσε δυσφορία και το έσβησε αμέσως. Τράβηξε τα πρώτα κουμπιά από το πουκάμισό του και πήρε βαθιές αναπνοές. Όλα πήγαν εντελώς διαφορετικά απ' ότι τα είχε προγραμματίσει. Έκλεισε τα μάτια και όλη του η ζωή πέρασε από μπροστά του σαν ταινία. Τα ανέμελα παιδικά του χρόνια, η περίεργη εφηβεία, τα αξέχαστα φοιτητικά χρόνια, οι πρώτες δουλειές, οι πρώτες αποτυχίες, οι μεγάλοι έρωτες και η ωριμότητα στα 39 του με ένα παιδί και μια γυναίκα που λατρεύει. Ώσπου εκείνη την ημέρα. Που τα λόγια του γιατρού ήχησαν σαν ντουφεκιά στην καρδιά του. Λίγοι μήνες ζωής ακόμη, ίσως και χρόνος. Η γη γκρεμίστηκε κάτω από τα πόδια του. Θα γκρεμιστούν και τα όνειρά του; Θα γκρεμιστεί και η οικογένειά του; Εκείνο το ξημέρωμα στην ταράτσα δεν ξέφυγε από τον εαυτό του, πήρε την πιο σημαντική απόφαση μέχρι τώρα. Έφτιαξε την λίστα με τις επιθυμίες του. " Όσο κι αν ζήσω, θα κάνω αυτά που θέλω εγώ και θα κάνω τους γύρω μου ευτυχισμένους. Δεν μου αξίζει η θλίψη. Σε κανέναν δεν αξίζει η θλίψη." Τον πρώτο μήνα δεν άφησε κανέναν από τους δικούς του να συζητάνε γι' αυτό, σαν να μη συνέβη ποτέ και σαν να μη πρόκειται να συμβεί κάτι κακό. Δεν ήταν πως δεν το είχε αποδεχτεί. Αντιθέτως, δεν ήθελε να αφήσει άλλο χρόνο χαμένο. Ανακάλυψε πως είχε μέσα του ένα τσουβάλι γεμάτο όνειρα. Ξεκίνησε πρώτα να μεταδίδει σε όσο κόσμο συναναστρεφόταν αισιοδοξία, χαρά, ελπίδα, δύναμη και τους πρότεινε να κάνουν το ίδιο με τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν πετύχαινε πάντα αλλά άξιζε την προσπάθεια. Σκόρπιζε παντού χαμόγελα. Δεν ήθελε να ταξιδέψει για να μη χάσει ούτε μια στιγμή από την οικογένειά του. Έκανε όμως ένα μεγάλο όνειρο πραγματικότητα. Ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στήριξης για εκείνους που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Έδωσε δύναμη σε αυτούς που είχαν ανάγκη. Ήθελε ο γιος του να είναι περήφανος. Και το κατάφερε μέσα από αυτή του την αφοσίωση σε αξίες και ιδανικά. 15 χρόνια αφότου τον έχασαν, διοργάνωσαν προς τιμήν του μία εκδήλωση και ο πρώτος ομιλητής ήταν ο γιος του που συνέχιζε το έργο του. "Ο πατέρας μου, μας έμαθε πως κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, να μην το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Μας έδειξε στον μέγιστο βαθμό τι σημαίνει αισιοδοξία, αλληλεγγύη και δύναμη. Ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα και θα ζει μέσα από τα χαμόγελα που χάρισε. Μου έμαθε πως δεν αρκεί να είσαι σημαντικός μόνο στη δική σου ζωή αλλά κυρίως στων άλλων. Πως ό, τι έχεις μέσα σου δεν υφίσταται αν δεν το μεταδώσεις. Πως τα όνειρά σου δεν έχουν αξία αν δεν παλέψεις για αυτά. Μου έδειξε πως είναι να έχεις σκοπό στη ζωή σου και να μην περιπλανιέσαι άσκοπα. Να κάνεις αυτό για το οποίο είσαι προορισμένος με όλη σου την ψυχή νικώντας τις αντιξοότητες. Να ξέρεις πως κάποιος ανέπνευσε ευκολότερα επειδή είχε εσένα στην ζωή του."

4.Βεντέτα
 Το γλέντι είχε ανάψει για τα καλά, τα ποτήρια συναντιόντουσαν στον αέρα, τσούγκριζαν το ένα με το άλλο σκορπώντας παντού χαμόγελα και καλή διάθεση, οι οικογένειες γαμπρού και νύφης περίλαμπροι κι ευτυχισμένοι, μόνο μια απώλεια ήταν αισθητή στο τραπέζι κι αυτή ήταν του πατέρα του γαμπρού, που δυστυχώς ένα ισχυρό επεισόδιο καρδιάς, σχεδόν πριν τρία χρόνια, τον στέρησε απόψε και για πάντα απ' τους δικούς του κι από αυτήν την τόσο ιερή στιγμή, σίγουρα αν ήταν εν ζωή θα ήταν τόσο περήφανος απόψε για τον μοναχογιό του, ο οποίος γνώριζε την κοπέλα σχεδόν από τότε που πήγαιναν μαζί στο ίδιο σχολείο. Ένας έρωτας με διάρκεια στον χρόνο, απόψε όμως το ζευγάρι έλαμπε με τα χρώματα της ευτυχίας, ήταν η δική τους βραδιά, συγγενείς και φίλοι μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι σε ένα γλέντι χωρίς τελειωμό. Η Κρήτη είναι άλλωστε ξακουστή για αυτά τα περίφημα Κρητικά της γλέντια. Χοροί, τραγούδια, γέλια, ευχές κι ευχαριστίες ακογόντουσαν από άκρη σε άκρη, κόντευε σχεδόν ξημέρωμα κι όμως κανείς δεν είχε κουραστεί να διασκεδάζει με την ψυχή του ! Τα δώρα με το τσουβάλι, αφού η νύφη είχε αρχίσει ήδη να ανησυχεί για το που θα μπορέσει να βρει άκρη με όλα αυτά. Ώσπου..
Μια φοβερή ντουφεκιά έσκισε τη νύχτα στα δύο.
Όχι από αυτές που ακούγονται προμηνύοντας την χαρά, αλλά από τις άλλες που προμηνύουν το κακό και το κακό είχε ήδη γίνει. Ο γαμπρός σωριάστηκε κάτω, η νύφη σάστισε, φωνές, κακό.. Ένας νεαρός άνδρας τον είχε πυροβολήσει, εκείνος που πριν από κάποια χρόνια είχε χάσει τον μικρό του αδερφό εξαιτίας μιας άλλης ντουφεκιάς του πατέρα του γαμπρού. Το αίμα ξεπληρώνεται με αίμα βροντοφώναξε λίγο πριν πέσουν πάνω του οι πιο δυνατοί να τον αρπάξουν, οι γυναίκες ούρλιαζαν, για λίγες στιγμές επικράτησε ένας πραγματικός πανικός, η χαρά διαδέχτηκε την θλίψη τόσο σύντομα, τόσο ξαφνικά. Η μάνα τραγική φιγούρα.
Η νύφη κρατώντας στην αγκαλιά της τον άντρα της αδυνατούσε ακόμα να δεχθεί το τι της είχε συμβεί, ότι όντως της είχε συμβεί κι ότι στα αλήθεια είχε συμβεί σε εκείνη, ο γαμπρός κατάχαμα με το πουκάμισό του ανοιχτό να στάζει αίμα, απ' το σημείο της καρδιάς, ποτίζοντας τώρα από το αίμα του το κατάλευκο νυφικό της νύφης.
 Στιγμές πριν, όρκοι παντοτινής πίστης κι αφοσίωσης είχαν δοθεί κι από τους δύο για να έρθει τώρα ετούτη η καταραμένη ώρα που τίποτα δεν είχε πια σημασία. Οι πιο ψύχραιμοι τράβηξαν σχεδόν μετά βίας την νύφη που είχε γαντζωθεί από πάνω του, είχε έρθει το φορείο που θα τον μετέφερε στο πιο κοντινό νοσοκομείο, αν κι ήταν ήδη αργά. Τόσα χρόνια κι αυτό το ηλίθιο αιματηρό ''έθιμο'' δεν λέει να εκλείψει από τους Κρητικούς τόπους, τόσες ψυχές άδικα χαμένες, τόσες οικογένειες ξεκληρισμένες.
  ''Το αίμα ξεπληρώνεται με αίμα'' οι μόνες και τελευταίες λέξεις του δράστη.
   Λάθος, μόνο η αγάπη ξεπληρώνει αληθινά.. 

5.Το βαλιτσάκι
Το βράδυ γύρισε πάλι τύφλα στο μεθύσι. Έβριζε, χτυπούσε, έσπαγε. Τα βράδια αγρίμι ξέσπαγε πάνω της και το πρωί έταζε με υποσχέσεις και παρακάλια πως δεν θα το ξανακάνει.
Το ξημέρωμα, σηκώθηκε στα νύχια μην τον ξυπνήσει. Αθόρυβα φόρεσε ένα πουκάμισο και μια φούστα, πήρε το πανωφόρι της κι άφησε ένα σημείωμα στο τραπέζι. Φεύγοντας πήρε μαζί της κι ένα βαρύ τσουβάλι οδυνηρές αναμνήσεις.
Το είχε συζητήσει και με τη μάνα της. Η πονεμένη γυναίκα παρακολουθούσε διακριτικά το παιδί της αλλά δεν μίλαγε.
Μικρή και σκληρή με τις γυναίκες η κοινωνία τους. Αν την παρότρυνε να φύγει θα κουτσομπόλευαν, θα έλεγαν πως βρήκε άλλον και ξεπόρτισε.
Είχε πεθάνει ο άντρας της, το στήριγμά τους, κι από τότε ο προκομμένος ο γαμπρός της, χωρίς ίχνος τσίπας, έχασε κάθε έλεγχο της συμπεριφοράς του απέναντι στο κορίτσι. Δεν τα έβαζε ο νους της αυτά τα καμώματα. Με τον άντρα της συμφώνησαν στον γάμο αυτό, θεωρώντας πως η αγάπη και η αφοσίωση ήταν αυτονόητα σε ένα γάμο.
Εκείνος στην αρχή έδειχνε να την αγαπάει πολύ. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν και φανέρωσε το αγρίμι που έκρυβε μέσα του. Την περασμένη εβδομάδα λίγο έλειψε να την σκοτώσει την κοπέλα και τότε εκείνη αποφάσισε πια να φύγει μαζί με το παιδί.
Η μάνα της κράτησε το βράδυ το παιδί για να μην τον ξυπνήσουν το πρωί οι φωνούλες του. Η γυναίκα το κοίμισε ντυμένο με τα ρουχαλάκια του κι όλη νύχτα ξαγρύπνησε δίπλα του αποχαιρετώντας το με νανουρίσματα και δάκρια στα μάτια. 
Είχε βγάλει η ίδια το εισιτήριο της κόρης της για το πλοίο, είχε συνεννοηθεί  με την ξαδέλφη της στην Αθήνα να βρει ένα σπιτάκι για το κορίτσι, είχε στείλει και δυο νοίκια για την αρχή και λογάριαζε αργότερα, όταν θα κόπαζε η τρικυμία, να πάει κοντά στην κόρη της, να κρατάει το παιδί για να δουλεύει εκείνη και να ζήσουν  επιτέλους ήρεμα.
Τρέχοντας  η κοπέλα έφτασε στης μάνας της με τρόμο στα μάτια, τη φίλησε, πήρε τη βαλίτσα  με τα απαραίτητα, που είχε αφήσει εκεί, ένα φάκελο με οικονομίες της μάνας της  και το παιδί απ' την αγκαλιά της.
Της είπε μόνο: «Μάνα  μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά» και μπήκε μέσα στο ταξί που την περίμενε στη γωνία να την κατεβάσει στο λιμάνι.
Μέσα στο πλοίο αποκοιμήθηκε το παιδί στην αγκαλιά της και σφάλισε λίγο τα μάτια της. Δεν ησύχασε όμως  καθώς σκεφτόταν την ώρα που θα ξύπναγε εκείνος.
Βγαίνοντας απ' το πλοίο στον Πειραιά, βλέπει την ξαδέλφη της μ’ ένα βαλιτσάκι στο χέρι.
«Θα γυρίσουμε πίσω», της είπε  κοφτά εκείνη.
«Γιατί τι έγινε;» ρώτησε το κορίτσι με αγωνία.
«Η μάνα σου είναι στο νοσοκομείο. Μόλις ξύπνησε και διάβασε το γράμμα ο προκομμένος, πήρε την καραμπίνα και πήγε στης μάνας σου βρίζοντας και απειλώντας. Επειδή εκείνη δεν του μαρτύρησε που πήγες, σήκωσε την καραμπίνα κι έριξε μια ντουφεκιά. Τώρα την έχουν στο νοσοκομείο, κι εκείνον τον έπιασε η αστυνομία» της είπε, για να μην της φανερώσει απότομα πως  το βαλιτσάκι  που κράταγε είχε μέσα μαύρα για την κηδεία που την περίμενε.

6. Τοπίο 
Σκοτεινή σιγαλιά, σαν πάχνη διάφανη 
κι η πλάση μαγεμένη, να κρατάει την ανάσα. 
Μύρια τσουβάλια πούπουλα αδειάσαν στο στερέωμα,
προσκέφαλα να φτιάξουν, για να κοιμηθούν οι ιδέες. 
Ξάφνου, ντουφεκιά βουβή, από αόρατο Αφέτη,
την έναρξη κηρύσσει.
Μια αυλαία ανοίγει στου ορίζοντα την άκρη, 
ρόδινο φως ξεχύνοντας, που απλώνει, 
φωτιά βάζοντας στα πουπουλένια μαξιλάρια. 
Το τριζάτο του πουκάμισο φορώντας, ο πρώτος Τζίτζικας, 
μαέστρος την ορχήστρα ξεσηκώνει,
που μ' αφοσίωση θα πλέξει, 
της Μέρας το τραγούδι.
Ξημέρωμα Καλοκαιριού...

7.Ένα αξέχαστο απόγευμα..
 Όταν άρχισε να βρέχει, εκείνη βρίσκονταν ήδη μέσα στο σπίτι της!
Στην πραγματικότητα είχε κάνει έναν μικρό αγώνα δρόμου για να βρει ταξί, μιας και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λόγω των εορτών, και τα γκρίζα σύννεφα έστεκαν θαρρείς απειλητικά, πάνω από τις ταράτσες των πολυκατοικιών.. 
Είχε αρχίσει να σουρουπώνει..
Χαλαρωμένη και ήρεμη πλέον, μετά το ζεστό μπάνιο που έκανε, γέμισε ένα κολονάτο ποτήρι με μαυροδάφνη και κατευθύνθηκε νωχελικά προς την μπαλκονόπορτα.
Μια αστραπή φώτισε ξαφνικά το πρόσωπό της, κάνοντας τα μάτια της να κλείσουν ασυναίσθητα και την καρδιά της να ξεπεταχτεί.
Απ’ όσο θυμάται τον εαυτό της, πάντα της άρεσε να βλέπει την βροχή, αν κι εδώ που τα λέμε, μερικές φορές -ακόμα και τώρα που έχει μεγαλώσει- συνεχίζει να φοβάται λιγάκι.
Βέβαια τότε είχε τον πατέρα της κοντά, που βλέποντάς την να έχει κολλήσει στο τζάμι και να το χνωτίζει με την γρήγορη αναπνοή της, έρχονταν από πίσω και την έσφιγγε στην αγκαλιά του, φιλώντας την τρυφερά στο σβέρκο!
Ακόμα έχει στο μυαλό της την μυρωδιά του, ανακατεμένη με το άρωμα από το φρεσκοπλυμένο πουκάμισό του.
Η μητέρα της συνήθιζε να τα πλένει πάντα στο χέρι, κι από τότε που την "έχασαν" εκείνος συνέχισε να κάνει το ίδιο με την ίδια αφοσίωση!
Πληγή αγιάτρευτη, που με τις σπουδές της και τον περιορισμένο χρόνο της, δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη γι’ αυτόν.
Ο πατέρας της, ο καλός της πατερούλης...
Πόσο πολύ της έλειπε αλήθεια, ειδικά τούτες τις μέρες..
Δεν μπόρεσε να αντισταθεί τελικά (για άλλη μια φορά) και με μια κίνηση άνοιξε λίγο τα τζάμια..
Η μυρωδιά της βροχής, ακόμα και σε μια πόλη, σε ένα διαμέρισμα, είναι ευλογία ανεκτίμητη και δεν θα την έχανε για κανέναν λόγο!
Σχεδόν αμέσως ένας κεραυνός έσκασε σαν τουφεκιά, και κάποιες σταγόνες, σαν φίλες που την γνώριζαν από τα παλιά, έπεσαν με ορμή πάνω στο πρόσωπό της, φιλώντας την στα μάγουλα, στη μύτη, στα μάτια..
Την στιγμή που τα βλέφαρά της έκλειναν για να τις αποφύγουν, το βλέμμα της, που ήταν στην ευθεία με τον τρίτο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας, διέκρινε μια σκιά να σπρώχνει ή να αφήνει κάτι σαν τσουβάλι στο κενό και να χάνεται!
Πάγωσε...το ποτήρι έφυγε από το χέρι της και το κρασί έβαψε κόκκινη την λευκή φλοκάτη!
Προσπάθησε να επαναφέρει στο μυαλό της αυτό που μόλις είχε δει για να καταλάβει..
Βγήκε αλαφιασμένη στο μπαλκόνι και με την βροχή να την χτυπά στα μαλλιά, προσπάθησε να διακρίνει κάτω.
Διέκρινε έναν σκούρο όγκο πάνω στο πεζοδρόμιο... κοίταξε δεξιά κι αριστερά στα μπαλκόνια των άλλων πολυκατοικιών, μήπως υπήρχε κάποιος που να είχε δει αυτό που είδε εκείνη, αλλά δεν υπήρχε ψυχή...
Ξανακοίταξε κάτω...ένα αμάξι πέρασε με ταχύτητα και κάποια νερά, από τα λάστιχά του, έπεσαν πάνω στο "τσουβάλι"... προσπάθησε να του φωνάξει, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε πως το πεζοδρόμιο, γύρω από τα "τσουβάλι" άρχισε να βάφεται κόκκινο!
Δευτερόλεπτα πριν καταρρεύσει, σκέφτηκε πως αυτή η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη και το ξημέρωμα πολύ μακρινό.....
43 σχόλια:

 1. Όμορφες ιστορίες όλες.
  Δίνω τους 3 βαθμούς μου στην 1η ιστορία.
  Δίνω τους 2 βαθμούς μου στην 7η ιστορία.
  Δίνω τον 1 βαθμό μου στην 3η ιστορία.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή αρχή Φλώρα μου στον καινούργιο γύρο ιστοριών !
  Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες … ρούφηξα τα κείμενα ένα προς ένα και πάλι με δυσκολία βάζω βαθμολογία…
  Δεν ξέρω ποιο να διαλέξω για το 3… το νο.18 με τα «Προαπαιτούμενα τα ντολμαδάκια» ή το νο.19 «Και η αγάπη μάνα»;

  Βάζω λοιπόν το 3 στο 18 και
  Το 2 στο 19
  Και μετά πάλι που θέλω να δώσω περισσότερους βαθμούς;
  Για το 1 τελικά αφήνω το νο.5 «Το βαλιτσάκι» που κρύβει τόσο πόνο μέσα του!

  Καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γεια σου φλωρα και στους υπολοιπους. πραγματικα υπεροχες ολες οι ιστοριες τα συγχαρητηρια μου στους δημιουργους, ουτε μια δε με αφησε ασυγκινητη ειλικρινα. η βαθμολογια τωρα
  3 βαθμοι στο 5 το βαλιτσακι, 2 στο 21 πιετα και 1 βαθμος στο 23 στιγματα
  φιλια πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα Φλώρα. Κάθησα και απόλαυσα για ακόμα μια φορά όλες τις ιστορίες συντροφιά με πρωινό καφεδάκι. Πολύ καλογραμμένες όλες και δυσκολεύομαι να βαθμολογήσω. Γιαυτό θα διαλέξω αυτές που μου άφησαν ιδιαίτερα συναισθήματα...
  Έτσι, δίνω τους 3 βαθμούς στο 18. Προαπαιτούμενα τα ντολμαδάκια- γιατί με έκανε να γελάσω, γλυκόπικρα...
  τους 2 βαθμούς στο 5. Το βαλιτσάκι- γιατί με συγκίνησε η αυταπάρνηση της μάνας...
  και τον 1 βαθμό στο 10. Η λίμνη- γιατί με έβαλε σε σκέψεις...
  πολλά φιλιά !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλημέρα και απο εμένα! μολις διαβασα τις ομορφες ιστοριουλες και πολυ χαρηκα! οτι επρεπε ηταν με το καφε μου! :)

  λοιπον, αρχικως θα ηθελα να συγχαρω τοσο εσενα για το ομορφο παιχνιδακι και οσα μας προσφερει και επειτα ολους τους ανθρωπους που τιμησαν το παιχνιδακι με τις τοσο ομορφες ιστοριουλες τους.

  ειλικρινα και μεσα απο τη καρδια μου συγχαρητηρια και μπραβο σε ολους! η συμμετοχη μεγαλη και ακρως επιτυχημενη! πολυ χαρηκα και γι αυτο!

  προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αντικειμενικη γινεται αλλα δυσκολευτηκα να αποφασισω το που θα δωσω τις ψηφους μου, παρ ολα αυτα και με μια αναγνωση διοτι κουραστηκα και δε μπορω να τις ξαναδιαβασω αμεσα θα ψηφισω τις εξης τρις ιστοριουλες και θα εξηγησω και την αιτιολογια μου.

  τη ψηφο μου με τον αριθμο 3 τη δινω στην συμμεροχη νουμερο 2 με το τιτλο AFFAIRE D’HONNEUR που θα ηθελα καποιος να μου πει τι γλωσσα ειναι και τι σημαινει... και ο λογος που δινω τους 3 ποντους μου ειναι γιατι με αγγιξαν τα λογια ολοκληρωτικα. αγαπησα πολυ αυτη τη συμμετοχη!

  τη ψηφο μου με τον αριθμο 2 τη δινω στη συμμετοχη νουμερο 19 με το τιτλο και η αγαπη μανα;;;; που χαραχθηκε για καποιο λογο στη καρδια μου.

  και τελος τη ψηφο μου με τον αριθμο 1 τη δινω στο προαπαιτουμενα τα ντολμαδακια γιατι εντυπωσιαστηκα που με τις λεξεις του παιχνιδιου καταφερε καποιος / καποια να σκεφτει εναν τετοιο τιτλο αλλα και μια τετοια ιστορια!

  ανυπομονω να ληξει ο διαγωνισμος, να παρουμε ολοι τις ιστοριουλες μας σπιτακια μας και να δου που ανηκε το καθε τι!

  φιλια πολλα σε ολη τη μπλοκοπαρεα! με πολυ χαρα χαμογελα σας αφηνω! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Κική μου, αν δεν κάνω λάθος, Το "AFFAIRE D’HONNEUR" είναι γαλλικά και σημαίνει ζήτημα τιμής!
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ παλομακι!!! τωρα που εμαθα τι σημαινει και ο τιτλος εντυπωσιαστηκα ακομη περισσοτερο! χιχιχι

   φιλια πολλα! <3

   Διαγραφή
 6. Την πρώτη ανάγνωση την έκανα το βράδυ και εντυπωσιάστηκα! Οι ιστορίες που μου άρεσαν ήταν πολλές! Τώρα αφού διάβασα και ξαναδιάβασα κατέληξα στις αγαπημένες μου, με πόνο ψυχής όμως, γιατί αναγκαστικά άφησα εκτός βαθμολογίας πολλά κείμενα που μου άρεσαν!
  Ήξερα πως το επίπεδο ήταν υψηλό, αλλά αυτή τη φορά νομίζω πως ανέβηκε κι άλλο ο πήχης!
  Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και καλή επιτυχία!
  Τα κείμενα που ξεχώρισα από την πρώτη ανάγνωση ήταν τα εξής: 4,5,8,9,10,11,16,18,21,23,25,26. Τα γράφω γιατί αν μπορούσα θα τα βαθμολογούσα όλα! Μπράβο στους συγγραφείς!!!
  Μετά από αρκετή σκέψη και διάβασμα αποφάσισα να βαθμολογήσω:
  3 βαθμούς στην ιστορία 11 (ποτέ ξανά ο ίδιος)
  2 βαθμούς στην ιστορία 4 (βεντέτα)
  1 βαθμός στην ιστορία 23 (στίγματα)
  Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους γιατί όλες οι ιστορίες είχαν κάτι ξεχωριστό!
  Ανυπομονώ να δω τους νικητές!!! Καλή επιτυχία!!!
  Φιλάκιααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πρώτη φορά στο ιστολόγιο σου, σε συγχαίρω για μία άρτια διοργάνωση ενός όμορφου παιχνιδιού!

  3 βαθμοί ~ 3. Για τους νικητές της ζωής
  2 βαθμοί ~ 5. Το βαλιτσάκι
  1 βαθμός ~ 4. Βεντέτα

  Καλή επιτυχία σε όλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα Φλώρα μου!! Μπράβο σου ακόμα μια φορά για την όμορφη διοργάνωση του παιχνιδιού!! Οι ιστορίες (έπεσε πολύ φονικό κι αυτοκτονίες!!!!!!!! :) ) η μια καλύτερη από την άλλη!! Τις διάβασα αρκετές φορές για να μην αδικήσω κάποια! Μπράβο σε όλους που συμμετείχαν!! Οι δικές μου οι ψήφοι έχουν ως εξής:

  3 βαθμοί στην ιστορία αριθμό 18
  2 βαθμοί στην ιστορία αριθμό 10
  1 βαθμό στην ιστορία αριθμό 26

  Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές!! Φιλάκια πολλά πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλησπέρα και καλή επιτυχια σε όλους.

  1 βαθμό στο 12.Οι κόκκινες αποχρώσεις της τρέλας
  2 βαθμούς στο 23.Στίγματα
  3 βαθμούς στο 18.Προαπαιτούμενα τα ντολμαδάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλησπέρα..Καλή αρχή και επιτυχίες και στο δεύτερο κύκλο αγαπημένη μας Φλώρα...Καλή επιτυχία σε όλους..Ωραίες ιστορίες...Πολλές μου άρεσαν , πολλές ξεχώρισα, περισσότερες από τρεις...Κρίμα που δε μπορώ να τις βαθμολογήσω όλες αυτές..
  Λοιπόν, η δική μου βαθμολογία
  Νούμερο 10.Η λίμνη=3 βαθμούς
  Νούμερο 9. Το ξύλινο κασελάκι=2 βαθμούς
  Νούμερο 22. Χαμένες αγάπες=1 βαθμό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού βλέπω μεγάλη όρεξη για συμμετοχή στο παιχνίδι με τις λέξεις. Εγώ θα δώσω 3 βαθμούς στο νο12, οι κόκκινες αποχρώσεις της τρέλας, 2 βαθμούς στο νο8, η αγάπη είναι και 1 βαθμό στο νο5, το βαλιτσάκι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φλώρα καλή αρχή στον καινούριο κύκλο που ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά!!!
  Δυσκολεύτηκα πολύ να ξεχωρίσω τρεις ιστοριές, αλλά τα κατάφερα!! Ειδού οι επιλογές μου:
  Στην 8, η αγαπη ειναι = 3 βαθμοι
  Στην 18, προαπαιτουμενα τα ντολμαδακια = 2 βαθμοι
  Στην 19, και η αγαπη μανα; = 1 βαθμό
  Συγχαρητήρια σε όλες τις συγγραφείς κ καλή επιτυχία εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κλαυδία9:21 μ.μ.

  Φλώρα μου το ξεκίνημα του 2ου κύκλου του εξαίσιου παιχνιδιού των λέξεων....θριαμβευτικό !!! Οι ιστορίες και τα ποιήματα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά !!! Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και καλή αρχή στο απόλυτα επιτυχημένο παιχνίδι που μου χαρίζει τη χαρά της ανάγνωσης πρωτότυπων και αξιόλογων ιστοριών αλλά και το κίνητρο να γραψω κι εγώ..... Δυσκολεύτηκα και αυτή τη φορά με τη βαθμολογία γιατί όλες ανεξαιρέτως οι συμμετοχές μου άρεσαν, με συγκίνησαν, με προβλημάτισαν με έβαλαν σε σκέψεις....τους 3 βαθμούς δίνω στην ιστορία 18 γιατί λατρεύω τα ντολμαδάκια και η μοσχοβολιά τους με συνεπήρε κυριολεκτικά.....2 βαμοί για το πανέμορφο ποίημα Τοπίο (Νο 6) και τέλος 1 βαθμός για την ιστορία 14 ΄Οπως έπρεπε....Συγχαρητήρια σε όλους και όλες , φιλιά και ευχαριστίες σε σένα για την άψογη διοργάνωση και τη χαρά της συμμετοχής που προσφέρεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τι όμορφα που ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος.....

  Η στιγμή της βαθμολόγησης έχει κι αυτή την ομορφιά της, όσο κι η συγγραφή μιας ιστορίας! Μου αρέσει να ξεχωρίζω και να τιμάω τα τρία καλύτερα κατ'εμέ κείμενα, έστω κι αν αδικώ τόσες άλλες όμορφες προσπάθειες!

  Οι 3 βαθμοί μου πάνε κατευθείαν στα καταπληκτικά ντολμαδάκια (18) με τον εξαιρετικό συμβολισμό τους... Αντωνάκηδες... Ανχέλες...δανειοδοτήσεις .... μόνο μνημόνιο δεν αναφέρθηκε!
  Τους 2 βαθμούς μου τους δίνω στο υπέροχο ποίημα με το γαλλικό τίτλο στο 2.
  Και τον ένα μου βαθμό στο ποίημα Τοπίο στο 6

  Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και κυρίως στους πρωτοεμφανιζόμενους ...που πιστεύω ότι είναι αρκετοί!
  Πατσαφλωρίτσα μου την αγάπη μου ! Αυτό το παιχνίδι μας έδεσε σε μια υπέροχη παρέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ήρθε η ώρα να μπουμπουνίσω τις ψήφους μου
  Πάμε λοιπόν:
  3 βαθμούς στο 3 (Για τους νικητές της ζωής)…… γιατί με συγκίνησε η δύναμη που ξεπήδησε μέσα από τον πόνο.
  2 βαθμούς στο 10 (Η λίμνη)……. γιατί αν ακούγαμε την φύση θα ανακαλύπταμε ότι έχει πολλά να μας πει.
  1 βαθμό στο 8 (Η αγάπη είναι…..) ……γιατί μου έμαθε ότι όταν δεν είσαι καλή στην σκοποβολή διαλέγεις άλλον τρόπο να καθαρίσεις τον σύζυγο!
  Να είσαι καλά Φλώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μπράβο σε όλους για την κατάθεση ψυχής.
  Το 3 το δίνω στην ιστορία 18 γιατί μου "μύρισε" κάτι καταπληκτικό!
  Το 2 στην ιστορία 10 γιατί ότι έχει να κάνει με την μαγεία του νερού με τρελαίνει!
  Και το 1 το δίνω στο 9 για το μάθημα!
  Καλή επιτυχία σε όλους, και μπράβο και σε σένα Φλωρούκο μου!
  Φιλιά πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλημέρα σας.
  Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
  3 βαθμούς στην ιστορία 23
  2 βαθμούς στην ιστορία 25
  1 βαθμό στην ιστορία 12

  Καλή επιτυχία σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σειρά μου να βαθμολογήσω!
  3 βαθμοί για την ιστορία με τον αριθμό 6 και τίτλο "Τοπίο" Υπέροχες εικόνες!
  2 βαθμοί για την ιστορία με τον αριθμό 10 και τίτλο "Η λίμνη". Εξαιρετικό το μήνυμά του.
  1 βαθμός για την ιστορία με τον αριθμό 13 και τίτλο "Αχ βρε Βαγγελιώ μου παινεμένη". Ευχάριστη αφήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πρώτη φορά βαθμολογώ... Λοιπόν:

  3 βαθνμοί για " 7.Ένα αξέχαστο απόγευμα.."
  2 βαθμοί για "5.Το βαλιτσάκι"
  1 βαθμο για "3. Για τους νικητές της ζωής"

  Καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Πολύ γλυκό και συναρπαστικό το παιχνίδι με τις λέξεις σου Φλώρα! Πρώτη φορά διαβάζω τις συμμετοχές κι είναι καταπληκτικά!
  Όλες οι ιστορίες μας αφήνουν μια ομορφιά δημιουργίας! Μπράβο στους συμμετέχοντες που μοιράζονται το χόμπι τους μαζί μας!
  3 Βαθμοί στο Νο: 6 "Το Τοπίο
  2 Βαθμοί στο Νο: 10 " Η Λίμνη"
  1 Βαθμός στο Νο: 2 "Affaire D' Honneur" (Ζήτημα Τιμής"
  Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!!!
  Φιλιά πολλά :)) και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 21. Καλησπέρα, Φλώρα και αγαπητοί συν-αναγνώστες .
  Δίνω στα γρήγορα την βαθμολογία μου, για να παίρνουν κι άλλοι σειρά :
  3 βαθμοί, για την ιστορία 3 "Για τους νικητές της ζωής", για το υπέροχο μήνυμα που μεταφέρει και τον τρόπο που το κάνει.
  2 βαθμοί, για την ιστορία 18 "Προαπαιτούμενα τα ντολμαδάκια", που με απίστευτο χιούμορ και "επαγγελματικά" αριστοτεχνική γραφή, αγγίζει τόσα φλέγοντα (και... τσουρουφλίζοντα)
  ζητήματα.
  Για τον τελευταίο βαθμό δυσκολεύτηκα πολύ, διχαζόμενη ανάμεσα στην ιστορία 9 (Το ξύλινο κασελάκι) , την 10 (Η λίμνη) και την 25 (Τραγική ειρωνεία).
  Τέλος διάλεξα την 9, επειδή με μετέφερε σε μια εποχή, που έδωσε μαθήματα επιβίωσης.
  Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλησπέρα στην άοκνη και φιλόξενη οικοδέσποινα, καθώς επίσης στις φίλες και τους φίλους της!

  Η βαθμολόγησή μου έχει ως εξής:

  Νο 10 (Η λίμνη) 3 βαθμοί
  Νο 6 (Τοπίο) 2 βαθμοί
  Νο 23 (Στίγματα) 1 βαθμός

  Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, είτε είναι συγγραφείς είτε αναγνώστες και ψηφοφόροι, μιας που ο καθένας συμβάλει με το τρόπο του, ώστε να υπάρχει και να προχωράει,τούτη η όμορφη προσπάθεια..
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Φλωρα μου θα ξαναπερασω.γιατ΄διάβασα τις μισες ιστορίες...θελουνε χρόνο... πέρασα για μια καλησπερα τα ξαναλεμε φιλια..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλό βράδυ! Πρώτη φορά βαθμολογώ σε αυτό το παιχνίδι! :)
  Για αρχή, συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, οι ιστορίες σας είναι υπέροχες! Καλή επιτυχία σε όλους!!

  Η βαθμολογία μου...
  Τρεις βαθμούς στο 5. Το βαλιτσάκι - Μου άρεσε η πλοκή και μου έμεινε έντονα σαν ιστορία, επίσης είχε τραγικό φινάλε!
  Δύο βαθμούς στο 25.Τραγική Ειρωνεία - Με συγκίνησε η αφιέρωση.. είναι πολύ δύσκολο να χάνεις έναν καλό φίλο με τόσο άδικο τρόπο!
  Ένα βαθμό στο 22.Χαμένες αγάπες - Επειδή σχεδόν όλοι λίγο έως πολύ έχουμε μια χαμένη αγάπη!

  Επίσης, θα ήθελα να κάνω μία πρόταση αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή.. Ίσως θα ήταν καλό να μπορούσε ο αναγνώστης να βαθμολογήσει όλες τις ιστορίες ξεκινώντας από το 26 και καταλήγοντας στο 1.. Θεωρώ πως είναι καλό όλες οι ιστορίες να μαζέψουν κάποια βαθμολογία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Φλώρα μας, συγχαρητήρια για το νέο κύκλο του παιχνιδιού! Συλλογή από μικρά μαργαριτάρια και μικρές καταθέσεις ψυχής. Απ' όλους.
  Δεν θα το πω "βαθμολογία", γιατί δεν συμπαθώ τη λέξη. Αξιολόγηση καλύτερα. Με δυσκολία κι αυτή τη φορά:

  8.Η αγάπη είναι …. (λάτρεψα το συνδυασμό ποίησης/αφήγησης μιας προσωπικής ιστορίας. Πολύ δύσκολο το εγχείρημα και μπράβο στον/στην δημιουργό)
  9.Το ξύλινο κασελάκι (γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, με κέρδισε απ' την πρώτη ανάγνωση)
  24.H βάφτιση του Γιωργή (μυρίζει πατρίδα!... Σαν γκραβούρα ζωγραφικής, μια μικρή ηθογραφία, άψογα αποτυπωμένη)

  Καλή συνέχεια στο παιχνίδι και μπράβο σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέχασα το πιο ασήμαντο αλλά απαραίτητο στοιχείο στο σχόλιο μου.
   Οι αξιολογήσεις είναι 3, 2 & 1 αντίστοιχα...
   Συγνώμη για την παράλειψη.

   Διαγραφή
 26. Καλησπέρα κι από μένα,
  όσοι στέλνουν ιστορίες βαθμολογούν κιόλας (όχι τις ιστορίες τους φυσικά), μη ξεχνιόμαστε, για να μαζεύεται μπόλικη βαθμολογία!!
  Θα βάλω και τα νούμερα για να βοηθήσω τη Φλώρα...

  Ιστορία 19 με τίτλο "Και η αγάπη μάνα;" τους 3 βαθμούς
  Ιστορία 4 με τίτλο "Η βεντέτα" τους 2 βαθμούς
  Ιστορία 6 με τίτλο "Το βαλιτσάκι, 1 βαθμός
  Θα ήθελα και στις τρεις να δώσω τους 3 μου βαθμούς αλλά μάλλον δεν γίνεται.
  Μου άρεσε η συντομία, το συναίσθημα και τα "κλεισίματά" τους.

  Καλή συνέχεια, φιλιά σε όλους ;)


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγνώμη γα την παρέμβαση αλλά το 6 είναι "το τοπίο". Για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση το λέω.

   Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Μαρία, δικό μου το λάθος.
   Ο 1 βαθμός δίνεται στην ιστορία 5 " Το βαλιτσάκι" και όχι στην 6 όπως έγραψα εκ παραδρομής.

   Διαγραφή
 27. Φλωρα καλησπερα και καλη αρχη φετινη του παιχνιδιου , δυνατες ιστοριες ολες , συγχαρητηρια σε ολα τα κειμενα, απολαυστικη η ολη διεργασια του διαβασματος . Δυσκολη η επιλογη , τα ρουφηξα ολα και δινω

  3 βαθμους στην ιστορια Νο 6 Τοπιο για τις υπεροχες εικονες που μου εδωσε με τις υπεροχες λεξεις του
  2 βαθμους στην ιστορια Νο 18 Προαπαιτουμενα τα ντολμαδακια για την ζωντανια της περιγραφης , για τις συγκρουσεις για τις εξαρτησεις που περιγραφει
  1 βαθμο στην ιστορια Νο 15 Η αναγκη η απωλεια και το πουκαμισο γιατι με συγκινησε το δεσιμο των ανθρωπων που εκφραζει με αυτη την απωλεια

  Καλη συνεχεια και περιμενουμε τα αποτελεσματα, φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τις συμμετοχές!! Χαίρομαι πολύ που βρίσκεται και η δική μου για πρώτη φορά ανάμεσά τους!

  Θα ήθελα να δώσω τους 3 βαθμούς στην 10η ιστορία "Η Λίμνη" γιατί περνάει πολύ όμορφα μηνύματα με αλληγορικό τρόπο και αντιπροσωπεύει τα πιστεύω μου!
  Τους 2 βαθμούς δίνω στην εκπληκτική μικρή ιστορία n.2 με τον ωραίο τίτλο " Affaire D’honneur" και τον 1 μου βαθμό στην 21η καλογραμμένη και πρωτότυπη ιστορία "Πιετά".

  Φλώρα σ'ευχαριστούμε! Καλά αποτελέσματα!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!! εφτασε και η σειρα μου να ψηφισω πολυ ομορφες οι λεξεις , ξεχωριστες οι ιστοριες , δυσκολο το ξεδιαλεγμα !!!!
  3 βαθμους κερδιZει επαξια το νο 2 AFFAIR D; HONNEUR
  2 βαθμους κερδιζει μετα βαιων και κλαδων το νο 13 Αχ βρες Βαγγελιω μου
  παινεμενη
  1 βαθμο κερδιζουν τα ντολμαδακια στο νο 18 γιατι πεστε μου εσεις ολοι πια νυφη δεν ακουσε τα ιδια και αλλα τοσα απο μανα ή πεθερα σε ενα τοσο μα τοσο δυσκολο εγχειρημα .........

  Ολες οι ιστοριες μοναδικες , ξεχωριστες με συναισθημα , εικονες , δακρυα , μυρωδια και αγγιγμα μπραβο σε ολους και σε ολες για αλλη μια φορα . Συγχαρητηρια Φλωρα μου !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Φλώρα μου με αφοσίωση διάβασα όλες τις ιστορίες που πραγματικά ήταν ένα τσουβάλι γεμάτο καλογραμμένα κείμενα. Όμως με έπιασε ξημέρωσε γιατί ήταν πάρα πολλές και το πουκάμισό μου τσαλακώθηκε τόσες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Επιτέλους ήρθε η ώρα να ρίξω την τουφεκιά μου(την βαθμολογία μου θέλω να πω).
  Στην 10 δίνω 3 βαθμούς
  Στην 2 δίνω 2 βαθμούς
  Στην 25 δίνω 1 βαθμό
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Φλωρα μου...οπως καθε φορα... θελω να πω σε πόσο όμορφα μονοπατια φαντασίας μπορούν να σε βγαλου οι λέξεις που βάζεις κέθε φορα... ειναι εκπληκτικο...και αυτην φορα.. εξαιρετικες... ιστορίες και ποιηση.... καθε φορα δυσκολη η επιλογη.. ομως αναπόφευκτη.. τους δικους μου βαθμούς δίνω στο.......
  18 τους 3 βαθμούς ...γιατι λεει τα πραγματα με το όνομα τους και με χιούμορ..
  2 στο 21 ..... με εκανε να νιωσω...συναισθηματα η γραφή...
  και το 1..στο 2....στο ποιημα ...AFFAIRE D HONNEUR....
  η ποίηση είχε την τιμητική της αυτην την φορα...φιλια πολλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε δυναμικά...
  Απόλαυσα όλες τις συμμετοχές! Μπράβο σε όλους!
  Ανυπομονώ να δω ποιος έγραψε τι... κι αν, τελικά, ψυχολόγησα σωστά το ποιος κρύβεται πίσω από κάποιες ιστορίες.
  Οι βαθμοί μου έχουν ως εξής:

  3 βαθμοί: AFFAIRE D' HONNEUR (No2)
  2 βαθμοί: Πιετά (Νο21)
  1 βαθμός: Η λίμνη (Νο10)

  Καλό απόγευμα, φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες !!!! Εξαιρετικά κείμενα παρά το ότι υπήρχε
  η απαραίτητη χρήση των 5 λέξεων !!!!!
  Η βαθμολογία μου :
  3 βαθμοί στην ιστορία 13
  2 βαθμοί στην ιστορία 18
  1 βαθμός στην ιστορία 5
  Συγχαρητήρια Φλώρα μου για το υπέροχο παιχνίδι σου !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Γλυκό Φλωρούκο, στο νήμα (σχεδόν) ως συνήθως, καθώς έχω γίνει πολύ Βέγγος τελευταία! Για πάμε λοιπόν:

  Στο 18 δίνω 3 βαθμούς (επειδή δεν επιτρέπεται να δώσω 4 ή 5!)
  Στο 23 δίνω 2 βαθμούς
  Στο 3 δίνω 1 βαθμό
  Και σε όλους δίνω πολλά γλυκά φιλάκια!!! :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Καλησπέρα και από μένα , που τρεις φορές διάβασα τις ιστορίες . Σπουδαίες όλες!
  Δίνω 3 βαθμούς στην ιστορία 3 για το όνειρο και την πραγματοποίηση,
  2 βαθμούς στην ιστορία 18 που ανέδειξε με ρεαλισμό κομμάτια της κοινωνίας και
  1 βαθμό στην ιστορία 9 με εικόνες μιας άλλης εποχής.
  Καλή επιτυχία σε όλους
  Γλυκά φιλιά στην μπλογκογειτονιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος8:54 μ.μ.

  Θα προλάβω άραγε;

  Συγχαρητήρια σε όλους, αλλά πιο πολύ στις εξής ιστορίες:
  Στην 6 δίνω 3 βαθμούς
  Στην 18 δίνω 2 βαθμούς
  Στην 26 δίνω 1 βαθμό

  Καλή συνέχεια!
  christi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Χθες αργά κατάφερα να τελειώσω την ανάγνωση και δεν είχα κουράγιο ούτε να γράψω...ποτέ δεν είναι αργά όμως!!!
  Ήμουν ανάμεσα σε δυο ιστορίες για τους 3 βαθμούς, αλλά ένας χτύπος της καρδιάς παραπάνω αποφάσισε το
  3 να πάει στο 21 Πιετά που με συγκλόνισε!
  Το 2 πάει αβίαστα στο 18 που κονταροχτυπήθηκε με το 21..αβίαστη γραφή γεμάτη χιούμορ και νοήματα...
  Το 1 στο 6 Τοπίο..υπέροχες εικόνες που ύμνησαν το καλοκαιρινό ξημέρωμα!
  Κι εδώ δυο ποιήματα πάλεψαν μεταξύ τους το 2 και το 6...δυστυχώς όμως δεν έχω άλλους βαθμούς...και σταματάω εδώ!
  Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος και καλή τους επιτυχία...χίλια μπράβο στη Φλώρα!!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Έχουμε και λέμε..
  Τους 3 βαθμούς τους δίνω στο υπέροχο ποιήμα 2. AFFAIRE D’HONNEUR
  Τους 2 βαθμούς στο 12.Οι κόκκινες αποχρώσεις της τρέλας
  και τον 1 μου βαθμό 22. Χαμένες αγάπες
  Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, όλα τα κείμενα ήταν πραγματικά ένα προς ένα κι η επιλογή για το ποιος τελικά θα πάρει τους βαθμούς, ακόμα πιο δύσκολη!
  Kisses!!
  Ελπίζω να πρόλαβα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή