Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

1η ανάρτηση 12ου παιχνιδιού "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες  στο παιχνίδι μας, γιατί με εμπιστεύτηκαν και ξόδεψαν χρόνο  και σκέψη για να γράψουν και να λάβουν μέρος σ' αυτό.
Η συμμετοχή και στο 12ο παιχνίδι μας ήταν μεγάλη, παρόλο που το καλοκαίρι καλά κρατεί.
Για ακόμη μια φορά θα ζητήσω συγνώμη για τυχόν ανομοιομορφίες που θα συναντήσετε διαβάζοντας τις ιστορίες τόσο στη γραμματοσειρά όσο και στα διαστήματα, αλλά παρόλο που έδινα όλες τις σχετικές εντολές στα windows, η μεταφορά τους στο blog παρουσίαζε προβλήματα.

Οι κανόνες για τη βαθμολόγηση είναι οι εξής:
Μπορείτε να βαθμολογήσετε με 3, 2 και 1 ξεκινώντας από 3 για την καλύτερη και φθάνοντας στο 1 για την τρίτη  κατά σειρά στην προτίμησή σας.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, για αποφυγή αδικιών,
είναι πλέον υποχρεωτικό να βαθμολογήσετε τρεις ιστορίες.
    Δεν μπορείτε να δώσετε σε 2 ιστορίες ίδιο βαθμό. 
    Δεν μπορείτε να βαθμολογήσετε ανώνυμα.
    Δεν μπορείτε να βαθμολογήσετε τη δική σας ιστορία.

Εγώ και αυτή τη φορά δεν θα βαθμολογήσω επειδή ξέρω ποια ιστορία γράφτηκε απ' τον καθένα.

Τις βαθμολογίες σας θα τις στείλετε με σχόλιό σας στο τέλος των  αναρτήσεων. 
Χαρά μου θα ήταν να ακούσω και τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά για τις ιστορίες  ή για κάτι που πήγε ή δεν πήγε καλά σ' αυτό το παιχνίδι ώστε στο επόμενο να έχει διορθωθεί. 
Εξ αιτίας του όγκου των ιστοριών  καλό θα ήταν διαβάζοντας να κρατάτε και σημειώσεις με τους αριθμούς των κειμένων που σας εντυπωσίασαν και στο τέλος να επιστρέψετε για μια 2η ανάγνωση  όσων ξεχωρίσατε, ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση για τη βαθμολογία που θα δώσετε.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΕ 
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7/2013
Το Σάββατο  27/6/13 
θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας σας 
και θα ανακηρυχθούν οι 3 νικητές του 12ου παιχνιδιού.

Στο 12ο παιχνίδι μας
μαζεύτηκαν  22   ιστορίες
 βασισμένες στις λέξεις:

μπαλαρίνα, πλήκτρο, κάγκελο, τοίχος, αυτοκτονία
και μοιράστηκαν σε αυτήν και ακόμη 2 αναρτήσεις, που θα βρείτε παρακάτω.ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1 ΕΩΣ 7
1. Το χαμόγελο της μπαλαρίνας!
Από μικρή το όνειρο της ήταν να γίνει μπαλαρίνα. Από την ηλικία των 5 άρχισε να φαίνεται το ταλέντο της. Οι γονείς της ήταν περήφανοι για το μεγάλο ταλέντο της μικρής τους κορούλας. Ήταν μοναχοπαίδι, δε της χαλούσαν ποτέ χατίρι. Ήταν ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο παιδάκι, πάντα χαμογελαστό.. το ίδιο και στην εφηβεία της... δεν έδειχνε ποτέ να την απασχολεί κάτι ... ή μήπως όχι; Μήπως κατάφερνε και το κρύβε καλά πίσω από το χαμόγελο της; Στο μικρό τους σπιτάκι, σε μια μικρή γωνιά, υπήρχε η μεγάλη αγάπη της μητέρας της, το πιάνο! Τα απογεύματα τους τα περνούσαν συνδυάζοντας η κάθε μια την δική της αγάπη, η μητέρα το πιάνο και η κόρη το χορό ... η μητέρα καθόταν με τις ώρες στο πιάνο χαϊδεύοντας τα πλήκτρα, παίζοντας αγαπημένα τραγούδια και των δυο, τραγουδώντας η μητέρα και χορεύοντας η κόρη στο ρυθμό της μουσικής... Το πιάνο βρισκόταν ακουμπισμένο στον τοίχο του σαλονιού, ακριβώς έξω βρισκόταν το μπαλκόνι με το όμορφο λουλουδένιο κάγκελο του ... ΄Ηταν ο αγαπημένος χώρος της κόρης τους αυτό το μπαλκονάκι ... Πολλές ώρες της ημέρας , τις περνούσε στο μπαλκονάκι, χορεύοντας δίπλα απ’ αυτό το κάγκελο ... ακουμπούσε πάνω του, το κρατούσε για να μπορεί να κάνει με ευκολία τις χορευτικές φιγούρες , να στριφογυρίζει χαρούμενη , ευτυχισμένη ζώντας στον δικό της κόσμο ... μακριά από αυτό που την απασχολούσε ... ΄Ενα απόγευμα ήταν μόνη της στο σπίτι ... έβαλε την αγαπημένη της μουσική στο cd και βγήκε έξω στο μπαλκονάκι να χορέψει ... χόρευε , χόρευε, χόρευε με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά , με μια έκφραση χαράς πολύ διαφορετική από τις άλλες φορές ... σαν να ήθελε να απολαύσει όσο πιο πολύ μπορούσε την μεγάλη της αγάπη για το χορό ... για τελευταία φορά ... Όταν επέστρεψαν οι γονείς της δεν την βρήκαν πουθενά ... Βγήκαν στο μπαλκονάκι και βρήκαν την κόρη τους πεσμένη στο κενό με το γνωστό της χαμόγελο στα χείλη ... Κάποιοι μίλησαν για αυτοκτονία ... Κανείς ποτέ δεν θα μάθαινε τι ακριβώς είχε γίνει ... τι την οδήγησε σε αυτή την πράξη ... τι ήταν τελικά αυτό που την απασχολούσε και κατάφερνε να το κρύβει πίσω από το χαμόγελο της!

2.Μεταμόρφωση
Είμαι πάντα το ίδιο πρόσωπο. Αλλάζω μόνο μορφή, αλλά είμαι το ίδιο πρόσωπο. Εγώ είμαι ο Αδάμ. Εμένα κορόιδεψε η Εύα και δοκίμασα τον καταραμένο καρπό. Συγχωρέστε με ! Δεν το ‘θελα. Αιώνες τώρα προσπαθώ μα δεν τα καταφέρνω. Κι ήταν ο χρησμός ξεκάθαρος: μόνο της αγάπης το αληθινό φιλί τα μάγια θε να λύσει κι όλοι εμείς ευθείς του παραδείσου την πόρτα να ξαναδιαβούμε. Αιώνες τώρα προσπαθώ μα δεν τα καταφέρνω.
Κάποια φορά γοργόνα έγινα. Εκείνη που πάλεψε με τα κύματα κι έσωσε τον πρίγκιπα. Που αντάλλαξε την φωνή της για ν’ αποκτήσει πόδια και να τον συναντήσει. Που αντί να χαίρεται ανέμελη και να κολυμπά στα καταγάλανα νερά έβγαλε κάλους και κότσια στα δαχτυλάκια της από την μανία της να τον αναζητά. Κι όταν τελικά τον βρήκε δεν τα κατάφερε μαζί του να σμίξει γιατί ο λεγάμενος δεν αναγνώρισε το βουβό της ουρανίσκο. Μάταια άνοιγα το στόμα μου. Μιλιά. Τι σουρεαλιστικό! Και την πρώτη φορά από μηλιά την έπαθα. Σε χρόνο dt παντρεύτηκε μιαν άλλη με φωνή αηδονιού κι εγώ έβγαλα πάλι λέπια και γοργονίσια ουρά κι ούτε που τον ξαναείδα.
Κι όταν άλλη φορά έγινα κύκνος, πάλι από πρίγκιπα την πάτησα. Χόρευα στην λίμνη μου, πρίμα μπαλαρίνα, πως άστραφταν τα φτερά μου στο μουνλάιτ! Και ξαφνικά τον βλέπω και μένω κάγκελο. Ήταν εκεί. Πίσω από τις φυλλωσιές με τη σφεντόνα παραμάσχαλα. Δεν χρειάστηκε πολλά να τον σαγηνεύσω. Μια πιρουέτα, ένα πλιέ, ήταν και το μουνλάιτ, μ’ ερωτεύτηκε. «Φίλησέ με πρίγκιπα», του είπα και πετάριζαν όλο νάζι οι βλεφαρίδες. «Φίλησέ με και θα σου χαρίσω τον κόσμο. Μαζί θα λύσουμε τα μάγια». Και κανονίσαμε να φιληθούμε την επομένη νύχτα. Μη με περάσει και για καμιά λυσσάρα. Κι όταν ήρθε εκείνη η στιγμή και σούφρωσα τα χείλια, αλίμονο, αλλεργικός ήτανε λέει στα πούπουλα. Φοβήθηκε και για κυκνόψειρες. Πάει κι αυτός σκέφτηκα. Να ‘ταν κι άλλος. Μετά από μέρες έμαθα ότι είχε ξανάρθει στη λίμνη. Τάχα να με δει. Να με φιλήσει. Και τόσο πολύ με αγάπησε φαίνεται που ξέχασε τα πάλλευκα φτερά μου και φίλησε μια καρακάξα που του συστήθηκε για κύκνος. Ήταν αφέγγαρη λέει η νύχτα. Αποτέλεσμα αυτός να διαλέξει λάθος πτηνό κι εμένα να με βρουν την άλλη μέρα νεκρή στη λίμνη.
Κάποιοι μίλησαν γι’ αυτοκτονία. Ανόητοι ρομαντικοί. Εγώ για εσάς παλεύω. Εσάς να σώσω πολεμώ. Και τρέχω να προλάβω το μελάνι που έχει χυθεί άπειρο σε λευκές σελίδες. Να προλάβω τα πλήκτρα της γραφομηχανής που με προσπερνούν με βιασύνη. Κι όλα τα παραμύθια του κόσμου αυτού τα έχω στο τσεπάκι. Κι όντως έτρεξα και πρόλαβα κι έγινα βάτραχος. Κι έγινα γοβάκι. Κι έγινα αδράχτι μυτερό και δηλητηριασμένο μήλο. Στοιχειό, αερικό, τάμα και μοιρολόι μα πάντα μου προσέκρουα σε τοίχους από σάρκα κι αίμα. Αιώνες τώρα προσπαθώ μα δεν τα καταφέρνω τα μάτια σας ν’ ανοίξω. Τη βρύση της λήθης σας να κλείσω. Τα μάγια σας να λύσω. Το ίδιο πρόσωπο είμαι εγώ μ’ αλλάζω μορφή μήπως  σας συναντήσω…
  
3. Αποκόλληση
 Σφάλισε τα μάτια της δίνοντάς του ένα φιλί αλμυρό που ξέβρασε μες στο στόμα του όλη της την ψυχή για άλλη μια φορά. Λίγα δευτερόλεπτα, ίσα για να γεμίσουν ρυτίδες τα μετωπά τους, σφιγμένα δέρματα που γύρευαν το ένα το άλλο και μια δύναμη θαρρείς προσπαθούσε να τα απομακρύνει. Ήταν η ώρα.
  Τον κοίταξε βαθιά ως το μεδούλι του ψάχνοντας να βρει μία σταγόνα δύναμης στα μάτια που αγάπησε τόσο αλλά δεν μπόρεσε παρά να νιώσει την καρδιά της να τρέμει, σπάζοντας σε κομμάτια τη ραχοκοκαλιά της την ακόμα υγρή από τον έρωτά τους. 'Οχι κι εσύ... Τα μάτια του ήταν πλημμυρισμένα με δάκρυα αλλά ήξερε καλά ότι δεν είχαν χρόνο. Τα ρούχα της, πεσμένα από ώρα και σκορπισμένα στο  δάπεδο, απαιτούσαν να τα φορέσει αντικαθιστώντας έτσι την αίσθηση του αγγίγματός του που λίγο νωρίτερα συγκλόνιζε τρυφερά το σώμα αλλά και την καρδιά της, με εκείνη των άψυχων υφασμάτων.   Μια μικρή αυτοκτονία. Κάθε τέτοια ώρα, μια γροθιά σε μαχαίρι κοφτερό που μάτωνε τα μέσα της και πιτσίλιζε τους τοίχους με αίμα κατακόκκινο, γεμάτο λατρεία κι αμέτρητα γιατί. Εκείνο το μουντό και ψυχρό απόγευμα όμως ήταν αποφασισμένη. Χάιδεψε για τελευταία φορά το πρόσωπό του και καθώς έκανε να απομακρυνθεί, δεν τόλμησε. Τον αγκάλιασε ξανά όπως μπορούσε, χωρίς να εξαιρέσει κανένα της εκατοστό από την επαφή μαζί του.
  "Μη...", τον άκουσε να κλαψουρίζει πνιχτά. Ακούμπησε τα ακροδάχτυλά της απαλά στα χείλια του και τα φίλησε.
   "Σώπα καρδιά μου..."
   Ήξερε πως οι εικόνες αυτές θα τη συντρόφευαν μια ζωή, ώσπου να αναπνεύσει για τελευταία φορά και να τον ξανασυναντήσει στα κάγκελα της αυλής του Παραδείσου λίγο πριν από το "πάντα". Με την ελπίδα να μην τους απαγορεύεται ως τότε κι αυτό. 
   Στύλωσε τα μουδιασμένα πόδια της με κόπο στο παγωμένο πάτωμα και με αργές κινήσεις προσπάθησε να ντυθεί, πρώτα τα εσώρουχα, ύστερα τα ρούχα και το μπουφάν της, με ένα μυαλό σταματημένο, θολό, μηχανικό. Προσπάθησε σαν τη μπαλαρίνα να κάνει όλα τα βήματά της ίσια και σταθερά, ισορροπώντας μια στον αέρα και μια στον τοίχο, μιας και τα δύο της άκρα σήκωναν μια καρδιά βαριά όσο οι ευθύνες, οι τύψεις και ο πόνος της μαζί και δεν τους ήταν εύκολο πια να την κρατούν στο ύψος της... Ο πόνος αυτός αποκλείεται να λιγόστευε με τον καιρό.
   Κάποιες πληγές ο χρόνος δεν τις γιατρεύει κι ούτε υπάρχουν μαγικά πλήκτρα και κουμπιά: καμία καρδιά δε λησμόνησε ποτέ ό,τι αγάπησε κάποτε αληθινά. Κι αν κάποιες λίγο ξεχάστηκαν, ήταν γιατί τις ανάγκασαν, τις πλήγωσαν και τις ταπείνωσαν τόσο ώστε να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς. Μα η δικά της η καρδιά δεν είχε πληγωθεί από εκείνον: από τον χρόνο είχε προδοθεί, που τον έφερε στο διάβα της σε τόσο λάθος στιγμή. Κι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα προστατεύσεις ακόμα και οριοθετώντας τον έρωτα και δεν μπορείς να τα διαλύσεις για χάρη του... Όποιος κι αν είναι Εκείνος για σένα. 'Ο,τι κι αν σημαίνει για τη ζωή σου. 
   "Τώρα;"
   "Τώρα."

4. Υπάρχει ένα χαμόγελο...
Τον λένε Μichael Stolzenberg κι είναι μόλις δεκατριών χρόνων. Ζει στη Φλόριντα της Αμερικής. Ένα πανέμορφο καστανόξανθο αγόρι. Χαμογελά. Σου κάνει εντύπωση αυτό το χαμόγελο. Περπατά με τη σχολική τσάντα στους ώμους και μια κάμερα τον κινηματογραφεί. "Τι ξεχωριστό έχει;" αναρωτιέσαι κι είσαι έτοιμος να πας στην επόμενη ιστορία. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο εξάλλου.
Στάσου... Η κάμερα εστιάζει. Ο Michael δεν έχει χέρια από τους αγκώνες και κάτω ενώ ταυτόχρονα ισορροπεί πάνω στα δυο προσθετικά του μέλη αντί για πόδια και βαδίζει χαρούμενος. Σου κάνει και πάλι εντύπωση αυτό το χαμόγελο. 
"Ωραία, θες λοιπόν να μας συγκινήσεις;" μονολογείς εκνευρισμένα. 
Η ιστορία του Michael όμως δεν είναι από αυτές που προκαλούν οίκτο. Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ, μια βακτηριακή ασθένεια τον έριξε σε κώμα και βρέθηκε μια σταγόνα πριν από το θάνατο. Προκειμένου να του σώσουν τη ζωή, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια. Ο μικρός  Michael δεν λύγισε. Συνέχισε τη ζωή του, τον αθλητισμό κι είναι ένα χαρούμενο αγόρι, σαν όλα τα δεκατριάχρονα. Δεν νομίζει ότι είναι διαφορετικός και δεν θέλει να αντιμετωπίζεται έτσι. 
Η ιστορία θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Κι εσύ να μειδιάσεις "Το' ξερα! Άδικα έχασα το χρόνο μου!"
Σε σένα που έμεινες, θα σου μιλήσω για αυτό το χαμόγελο. Για το δυναμισμό αυτού του παιδιού. Για το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. 
Θα σε αφήσω να δεις τον Michael με τη φαντασία σου. Να τον ακούσεις να μιλάει στην κάμερα. Αυτή, που τον κινηματογραφεί. Γιατί αυτό το αγόρι δεν είναι απλά ένα παιδί που έχασε τα άκρα του. Αυτό το αγόρι δημιούργησε έναν Οργανισμό. Ένα Ίδρυμα, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και να δοθούν σε αυτούς που τον περασμένο Απρίλη, έχασαν κάποια από τα άκρα τους στο μακελειό του Μαραθώνιου της Βοστώνης.
Σε αφήνω να τον ακούσεις. Βάλσαμο τα λόγια του...
"Στην αρχή θα νιώθουν πολύ άσχημα. Θα έχουν χάσει κάτι, που ποτέ δεν θα πάρουν πίσω κι αυτό είναι τρομακτικό. Κι εγώ φοβήθηκα.Αλλά μόλις συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα από το να σκέφτεσαι την αυτοκτονία, ότι μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, να μυρίσεις το γρασίδι, να χαμογελάσεις στους δικούς σου και να σου ανταποδώσουν το δικό τους χαμόγελο, θα σταματήσεις να φοβάσαι!
Τον πρώτο καιρό, θα βλέπουν τη ζωή τους κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους. Η μικρή που στεκόταν στα κάγκελα τη στιγμή της έκρηξης κι έχασε το πόδι της θα σκέφτεται ότι δεν μπορεί να γίνει μπαλαρίνα. Το παλικάρι που έχασε και τα δύο του πόδια θα σκέφτεται ότι δεν μπορεί να τρέξει ξανά. Θα βλέπει το κενό εκεί που κάποτε ήταν τα πόδια του και πιθανόν να κλαίει. Αλλά θέλω να του πω, θέλω να τους πω ότι όλα θα πάνε καλά...
Θα πάρουμε προσθετικά μέλη και θα τους μάθω να τρέχουν...
Θα είναι καλά, απλά ακόμα δεν το ξέρουν...
Κοιτάζει στην κάμερα και χαμογελά. Τόσο γλυκά. Τόσο γαλήνια. 
Οι τελευταίες λέξεις που πατώ στα πλήκτρα, μου αφήνουν κι εμένα το ίδιο χαμόγελο. Τώρα, μπορείς να συνεχίσεις στην επόμενη ιστορία σου. Μη ξεχάσεις όμως ποτέ αυτό το χαμόγελο...
Σημείωση: Ο Michael, ο 17χρονος αδελφός του Harris και ακόμη ένας φίλος τους που από το Σεπτέμβριο θα φοιτά στο ΜΙΤ σχεδίασαν μια ιστοσελίδα, το mikeysrun, για να συγκεντρώσουν χρήματα και να υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο όσους ακρωτηριάστηκαν στις επιθέσεις.


 5.Τα τζιτζίκια
Τώρα που οι ζέστες έπιασαν, κάτι εμπνευσμένο θέλω να σας γράψω,
αλλά η σκέψη μου χορεύει σαν μπαλαρίνα στο ρυθμό των τζιτζικιών.
Και τα πλήκτρα του κομπιούτερ με βαριά καρδιά χτυπάω, μήπως κάτι ωραίο βρω να διηγηθώ.
Ξέρω, περιμένετε μια ιστορία δακρύβρεχτη με θανάτους και τέλος τραγικό,
Αλλά αντιστέκομαι πεισματικά σε καθετί λυπητερό.
Ναι, δεν σας κρύβω πως μια αυτοκτονία μπορεί και να μου πέρασε από το μυαλό*, μα ακράδαντα πιστεύω ότι είναι η λύση για έναν φοβισμένο και δειλό.
Εμείς θα κάτσουμε εδώ στο texnistories με την ελπίδα κάπου στο τούνελ το σκοτεινό, να δούμε ένα φως, μια ηλιαχτίδα, ένα μήνυμα για να χαρούμε το παρόν.
Ίσως τότε, ο τοίχος της φυλακής μας θεαματικά να γκρεμιστεί,
Και πίσω από τα κάγκελα της ψυχής μας η ανακούφιση να ελευθερωθεί.
Μα ναι, αγαπημένα μου τζιτζίκια, ο Μέγα Αλέξανδρος ζει, ζει, ζει, ζει, ζει…
*(χάριν ποίησης)

6.Τα πλήκτρα της αυτοκτονίας
Πατώντας πάνω στα πλήκτρα της αυτοκτονίας
σαν μια μπαλαρίνα στην τελευταία της παράσταση,                    
σαν ένας τοίχος γκρεμισμένος προτού καλά-καλά στεριώσει,   
mε μια γεύση παγετού, λίγο πριν από το πρώτο λιοπύρι,    
με τα κάγκελα της απόγνωσης να ορθώνουνται  σε άναρθρες,
μεστωμένες κραυγές απογοήτευσης.

Πατώντας πάνω στα τσακισμένα θέλω και τα εξαπατημένα εγώ,  
σαν ένας άλλος παρωχημένος παλιάτσος ή καλλιτέχνης του δρόμου, 
πότε να τους μαγεύεις και πότε να τους αφήνεις να κατακρημνίζονται, 
φωνάζοντας «ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ!»,      
κι εκπορνεύοντας  ό,τι έχεις πιο Ιερό.

Μέγας σκηνοθέτης, μέγας παραγωγός – μα η αρχή και το τέλος εσύ!
Με το δισάκι στον ώμο. Θερίζοντας την αξιοπρέπειά σου.
Σκαλίζοντας τα όνειρά σου. Απόμειναν μερικά - αυτά τα λίγα αρκούν.        
Άλλωστε, η μαγιά ’ναι που κάμει το ζυμάρι!

7.Η ζωή και η αγάπη
Τα χέρια της, μακριά και λεπτά, σαν τα χέρια ενός πιανίστα, έτρεχαν με δύναμη πάνω στα πλήκτρα. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, δεν ήθελε να αφήσει ένα αληθινό αποτύπωμα, δεν τολμούσε να ελευθερώσει τον εαυτό της. Όχι, όχι, πλήκτρα και πάλι πλήκτρα. Σκόρπιες και κενές λέξεις, χωρίς νόημα, για να μην μπορεί να δει κανείς τα δάκρυά της στο χαρτί, να μην διακρίνει από τα γράμματά της πώς τρέμουνε τα δάχτυλά της. Για ένα λεπτό σταμάτησε. Η ματιά της έπεσε πάνω σε μια φωτογραφία πάνω στο τραπέζι του σαλονιού. Σηκώθηκε και πλησίασε. Έπιασε στα χέρια της την κορνίζα και την άνοιξε. Άγγιξε απαλά τη φωτογραφία, ήταν εκείνη,  ντυμένη μπαλαρίνα, στην τελευταία της παράσταση. Μόλις είχε μάθει για την εγκυμοσύνη της κι είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Απόφαση που δεν την πήρε αβίαστα ούτε χωρίς πιέσεις. Στο πίσω μέρος η αφιέρωση «για μένα πάντα θα είσαι ο χορός, η μουσική, η μπαλαρίνα της καρδιάς μου». Παρηγοριά στον άρρωστο είχε σκεφτεί τότε, το ίδιο σκεφτόταν και τώρα. Πόσο της είχε λείψει ο χορός, η αίσθηση ότι πετούσε πάνω στις πουέντ! «Αργοπεθαίνει όποιος δεν προσπαθεί για τα όνειρά του» είχε δει κάποτε γραμμένο σε έναν τοίχο κι είχε ενθουσιαστεί. Έφηβη τότε, έκανε τατουάζ τη φράση στην μέση της κι ορκίστηκε πως ποτέ δεν θα πάψει να προσπαθεί. Κι όμως… παραιτήθηκε, υπέκυψε και τώρα να που βρίσκεται κλεισμένη πίσω από ένα κάγκελο μαύρο και ψηλό. Πίσω από το κάγκελο εκείνη και απέναντι η ψυχή της, που ακόμα χορεύει, στροβιλίζεται, ονειρεύεται, αλλά δεν μπορεί να της μιλήσει ούτε να τη δει. Επέστρεψε με βήματα αργά στον υπολογιστή. Οι κουβέντες μετρημένες. «Πρέπει να σπάσω το κάγκελο και να ενωθώ με την ψυχή μου. Φεύγω. Ίσως τα πούμε στην άλλη πλευρά. Σας αγαπάω.»  Πάτησε εκτύπωση και κράτησε την ανάσα της. Ξαφνικά, ένα μικρό κεφαλάκι ξεπρόβαλε από την πόρτα.
-Μαμά; Θα έρθεις να κοιμηθείς μαζί μου; Είδα εφιάλτη και φοβάμαι…. Είπε κλαψουρίζοντας ένας ξανθός άγγελος, θα ‘ταν δεν θα ‘ταν 5 χρονών.
-Τι είδες Αγάπη μου;
-Είδα πως ήσουν ψηλά και πετούσες κι ήσουν πολύ χαρούμενη, αλλά αντί να έρχεσαι κοντά, όλο πήγαινες ψηλότερα στον ουρανό κι έφευγες μακριά μου. Και ξέσπασε σε κλάματα. Δεν θα φύγεις ποτέ, μου το υπόσχεσαι;
-Στο υπόσχομαι, Ζωή μου. Έκλεισε τον υπολογιστή, έσκισε το εκτυπωμένο χαρτί κι αφέθηκε να κοιμηθεί στην αγκαλιά της κόρης της.
Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει δική της σχολή χορού. Το κάγκελο το έσπασε, αλλά με άλλο τρόπο. Έγινε πάλι έφηβη και κυνήγησε τα όνειρά της, επέστρεψε στους ζωντανούς. Η κόρη της είναι μια θαυμάσια μπαλαρίνα, την καμαρώνει σε κάθε παράσταση. Όταν καμιά φορά θυμάται εκείνη τη νύχτα, απορεί κι η ίδια πώς μπόρεσε να σκεφτεί την αυτοκτονία. Η ζωή είναι η λύση. Η Ζωή και η Αγάπη!

Η συνέχεια στην αμέσως παρακάτω ανάρτηση

54 σχόλια:

 1. Γεια σου Φλώρα μου..Μεγάλη συμμετοχή με ενδιαφέρουσες ιστορίες και αυτή τη φορά...
  3 βαθμοί,ιστορία 8- Η νεράιδα του ξέφωτου
  2 βαθμοί,ιστορία 7-η ζωή και η αγάπη
  1 βαθμός, ιστορία 21 Μαρίνα

  Πολύ καλές όλες οι ιστορίες και οι 22 ..μου άρεσαν κι άλλες , αλλά οι κανόνες λένε 3 μόνο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου για την πρώτη παρουσία και βαθμολόγηση στο παιχνίδι μας.

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια σε όλους για τις ιστορίες που στείλατε και στη Φλώρα για την φιλοξενία και την επιμέλεια!:-)

  Οι ψήφοι μου έχουν ως εξής:
  3 βαθμούς στην ιστορία 12
  2 βαθμούς στην ιστορία 10 και
  1 βαθμό στην ιστορία 7

  Τη θερμή μου καλησπέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eυχαριστώ θερμά για την βαθμολόγησή σου.

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα Φλώρα! Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!!

  Τους 3 βαθμούς τους δίνω στην ιστορία 14. Μήνυμα πριν είναι αργά.
  Τους 2 βαθμούς στην ιστορία 16. Νυχτερινή χορογραφία και
  τον 1 βαθμό στην ιστορία 4. Υπάρχει ένα χαμόγελο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα μου ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολόγησή σου.
   Καλή σου μέρα

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα σε όλους.

  3 βαθμούς στην ιστορία Νο2 - Μεταμόρφωση
  2 βαθμούς στην ιστορία Νο16 - Νυχτερινή χορογραφία
  1 βαθμό στην ιστορία Νο3 - Αποκόλληση

  Καλή επιτυχία.
  Φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου για τη βαθμολόγησή σου.

   Διαγραφή
 5. Καλημέρα Φλώρα μου!! Μπράβο σου για την όμορφη διοργάνωση και μπράβο στους συμμετέχοντες και καλή επιτυχία σε όλους!!!
  Μακάρι να μπορούσαμε να ψηφίσουμε και πέντε και δέκα ιστορίες!! Τόσο καλές ήταν οι απόπειρες!!!
  Λοιπόν, δίνω :
  3 βαθμούς στην ιστορία 13
  2 βαθμούς στην ιστορία 16
  1 βαθμό στην ιστορία 10
  Μπράβο και πάλι σε όλους και μπον σουξέ!!!
  Φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαριλένα μου για τη βαθμολόγησή σου.
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 6. Πολύ όμορφες όλες οι ιστορίες.
  Τους 3 βαθμούς τους δίνω στην 15
  Τους 2 βαθμούς στην 8 και
  Τον 1 βαθμό στην 13.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία Έλενα ευχαριστώ που βαθμολόγησες.
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 7. Φλώρα μου,
  Θα σε συγχαρώ ξανά για την έμπνευση του παιχνιδιού. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες γιατί πραγματικά όλοι έχουν ταλέντο!
  Διάβασα προσεκτικά όλες τις ιστορίες και μακάρι να μπορούσα να βαθμολογήσω περισσότερες καθώς είναι αρκετές αυτές που συναγωνίστηκαν δυναμικά για να αποφασίσω τις τρεις πρώτες θέσεις..
  Λοιπόν:
  Δίνω τους 3 βαθμούς στην ιστορία με τίτλο: "Υπάρχει ένα χαμόγελο"
  Δίνω τους 2 βαθμούς στην ιστορία: "Succes story"
  Kαι τον 1 βαθμό: "Pas de Chat"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τατιάνα μου ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολόγησή σου.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 8. Να'μαι κι εγώ εδώ άλλη μία φορά εκστασιασμένη από το υλικό που μαζεύτηκε!
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, οι συμμετοχές φωνάζουν αγάπη για το γράψιμο και τη δημιουργία!
  Φλώρα μου σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλη τη χαρά που μας έχεις δώσει ως τώρα! Έφτιαξες εδώ κάτι πανέμορφο. Κι έδεσες και μια ομάδα, μην το ξεχνάμε! Να'σαι καλά!

  Ως συνήθως μου άρεσαν πολλές ιστορίες, αλλά η επιλογή αυτή τη φορά δεν με δυσκόλεψε καθόλου!
  Καθώς η λέξη αυτοκτονία από μόνη της ήταν βαριά αποφάσισα( εντελώς υποκειμενικά) να ξεχωρίσω την πιο έξυπνη χρήση της λέξης!
  Μετά από δύο φιλότιμες αναγνώσεις αποφάσισα:

  Το 3 μου ασυζητητί στο success story, που φωτίζει σαν διαμάντι! ( Τι να λέμε τώρα.... υπέροχο κείμενο!)
  Το 2 μου στο 11 με τις γόβες και τη φούστα πένσιλ να με κάνει να λιώνω στα πατώματα από τα γέλια!
  Το 1 μου στο στην ιστορία 18... πιο έξυπνη χρήση της λέξης αυτοκτονίας ειλικρινά δεν βρήκα!

  Μπράβο σε όλους!
  Υπήρξαν ιστορίες αισιόδοξες, ιστορίες συγκινητικές μα κυρίως φίλοι που αγαπούν το γράψιμο!
  Λυπάμαι αν σας αδίκησα !
  Φιλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αριστέα μου, η παρουσία σου κόσμησε απ' την αρχή του αυτό το παιχνίδι.
   Κάτι τέτοιες προσωπικότητες σαν τη δική σου είναι που συχνάζουν στο παιχνίδι και το έκαναν αυτό που είναι...
   Χωρίς εσάς δεν θα ήταν τίποτα.
   Σε φιλώ

   Διαγραφή
 9. Φλώρα μου με σφίξιμο στο στήθος ήρθα να βαθμολογήσω , γιατί στις μέρες μας η λέξη αυτοκτονία είναι βαριά και πένθιμη!
  Ανακάλυψα όμως πόσο χιούμορ έχουν οι φίλες μου και έπεσα στα πατώματα με την ιστορία 12.
  Εκστασιασμένη έμεινα με την ιστορία 11, ανθρώπινη και απίστευτα ρεαλιστική.
  Δίνω λοιπόν 3 βαθμούς στην ιστορία 11
  2 βαθμούς στην ιστορία 12 και
  1 βαθμό στην ιστορία 3
  Φλώρα μου ευχαριστούμε τόσο πολύ για την αξιόλογη δουλειά που κάνεις , οφείλω να ομολογήσω ότι όλες οι ιστορίες είναι αξιόλογες και με αγάπη γραμμένες , αν αδίκησα κάποιον , λυπάμαι
  Φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νikol μου, ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου εδώ και τη βαθμολόγησή σου.

   Διαγραφή
 10. Ήρθα κι εγώ με τη σειρά μου να βαθμολογήσω!!
  Η βαθμολογία μου είναι ανάλογη με το ποια ιστορία με άγγιξε εμένα προσωπικά, περισσότερο.. Ξέρω πως αδικώ αρκετές ιστορίες, αλλά οι οδηγίες με αναγκάζουν να βαθμολογήσω μόνο τρεις, οπότε:
  Δίνω 3 βαθμούς στην ιστορία με τον αριθμό 12 -> Success story
  Δίνω 2 βαθμούς στην ιστορία με τον αριθμό 7 -> Η ζωή και η αγάπη
  Δίνω 1 βαθμό στην ιστορία με τον αριθμό 13 -> Η Αριάδνη στον Άδη
  Καλή επιτυχία και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!
  Ιδιαίτερο μπράβο σε εσένα, Φλώρα για την οργάνωση!!
  Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου και τη βαθμολόγησή σου.
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 11. Καλησπερα! Τι ομορφες και παλι οι ιστοριες!
  Θα δωσω 3 βαθμους στο 4 "Υπαρχει ενα χαμογελο", το οποιο με κερδισε αυτοματως!
  Τους 2 στο 12 Success stοry που με εκανε να αναθαρρησω και να ζηλεψω λιγουλακι αυτη την αγαπη!
  Τον 1 στο 17 Εκτακτο Δελτιο, που μου αφησε γλυκοπικρη αισθηση, απο τη μια η χαρα της θειας Δικης και απο την αλλη η καταντια μας να χαιρομαστε για το κακο του αλλου, να μην ειμαστε ικανοι να ελευθερωθουμε μοναχοι μας.
  Υπεροχες ιστοριες, εχεις κανει κατι μοναδικο εδω Φλωρα μου, μπραβο και ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και που τίμησες το παιχνίδι μας με τη βαθμολόγησή σου.
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 12. Λοιπόν ήρθε η ώρα να ψηφίσω και εγώ.
  Θα δώσω λοιπόν
  3 βαθμούς στο 13 (Η Αριάδνη στον Άδη)
  2 βαθμούς στο 17 (Έκτακτο δελτίο)
  1 βαθμό στο 3 (Αποκόλληση)
  Καλή επιτυχία σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ xristin μου.
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 13. Την καλησπέρα μου και από μένα! Δεν ξέρω αν θα προλάβω να διαβάσω και να βαθμολογήσω τις ιστορίες αυτή τη φορά. Έχω διάφορες υποχρεώσεις και μεταξύ άλλων και ετοιμασίες για διακοπές.
  Όποιος θέλει πάντως, μπορεί να περάσει από το καινούριο μου ιστολόγιο για ένα γλυκάκι! (είχα γενέθλια στις 19 Ιουλίου).
  Καλό Καλοκαίρι (χωρίς άλλες βροχές) Καλούς ψήφους! και Καλά αποτελέσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9:52 μ.μ.

   καλές ψήφους...διορθώνω άμεσα!!!

   Διαγραφή
  2. Θα περάσω οπωσδήποτε απ' το νέο σου blog.
   Σου εύχομαι χρόνια πολλά.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 14. Συγαρητήρια σε σένα για την έμπνευση και την οργάνωση.Συγχαρητήρια και στις κοπέλες που με όπλο 5 λέξεις και τη φαντασία σου, δημιούργησα αυτά τα διαμαντάκια.Μακάρι να μπορούσα να ψηφίσω περισσότερα.
  όμως αυτό δεν γίνεται και έτσι κατέληξα στις εξής:
  1/Υπάρχει ένα χαμόγελο, ιστορία Ν.4 με βαθμούς 3 - "Απλά θέλω να τους πω, ότι όλα θα πάνε καλά"-όταν η δύναμη ψυχής ξεπερνάει το εγώ και φθάνει στο εμείς, για να δείξει το τρόπο.
  2/Η ζωή και η αγάπη, ιστορία Ν.7 με βαθμούς 2- όταν φεύγουν τα σκοτάδια και η ψυχή, ξαναβρίσκει το φως της.Η ζωή και η αγάπη, είναι η λύση, και η αγάπη των παιδιών είναι άδολη.
  3/Success Story, ιστορία Ν.12 με βαθμό 1 - "Αν επιθυμείτε σας κάνουν δωρεάν σεμινάρια οικονομία,σωστής διαχείρισης, πατριτισμού, αφοσίωσης και συνέπειας"..θα προσθέσω και "αγάπης".Λάτρεψα τον Ηλία και την Χρυσαυγή στο "Μέγαρο " τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Georgette μου, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και τη βαθμολόγησή σου.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 15. Φλώρα μου, καλημέρα !!!!!Υπέροχο το παιχνίδι σου !!!! Είναι η δευτερη φορά που συμμετέχω ως ψηφοφόρος και μου αρέσει πολύ !!!!!
  Ακολούθησα τις οδηγίες σου :Διαβασα όλες τις ιστορίες και ξεχώρισα
  10 ιστορίες που μου άρεσαν πολύ.Ξαναδιάβασα τις 10 ιστορίες και
  τώρα είναι τα δύσκολα γιατί πρέπει να επιλέξω μόνο τρεις !
  Ψηφίζω λοιπόν :
  3 βαθμούς στην ιστορία 10
  2 βαθμούς στην ιστορία 18
  1 βαθμό στην ιστορία 16
  Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες !!!!!!
  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νiki μου, ευχαριστώ πολύ που διάβασες και αξιολόγησες τις ιστορίες μας.
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 16. Καλημέρα Φλώρα μου
  Μέσα από το παιχνίδι σου δημιουργούνται μικρά αριστουργήματα που κάνουν δύσκολο το έργο της επιλογής.
  Μου άρεσαν αρκετές αλλά τελικά θα δώσω τους 3 βαθμούς στην 14 "Μήνυμα πριν είναι αργά"
  τους 2 βαθμούς στην 10 "Pas de Chat"
  και τον 1 βαθμό στην 12 "Success story"
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πολύ Ελένη μου που σου άρεσαν τα μικρά αριστουργήματα...
   Σε φιλώ.

   Διαγραφή
 17. Καλησπέρα, Φλώρα μου!
  Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές. Μου άρεσαν πολλές ιστορίες και ξεχώρισα ιδιαίτερα τις 7,11,12,17,21. Δυστυχώς όμως πρέπει να βαθμολογήσω μόνο τρεις... έτσι:

  3 βαθμοί: Νο7, "Η ζωή και η αγάπη". Η ζωή είναι σαφώς η λύση και σε συνδυασμό με τη θέληση, όλα τα κακώς κείμενα μπορούν στην πορεία να αλλάξουν. Δίνω τους 3 βαθμούς μου εδώ γιατί εκτιμώ την αισιοδοξία που αποπνέει. Μας χρειάζεται λίγη αισιοδοξία...
  2 βαθμοί: Νο12, "Success Story". Ιστορία με τόσα διδάγματα, με συγκίνησε. Κάποτε γνώρισα ένα τέτοιο ζευγάρι. Θυμάμαι πως η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα ήθελα να καταφέρω κι εγώ με το σύντροφό μου να τους μοιάσουμε στην αγάπη και στη συντροφικότητα. Και στην ικανότητα να αντιμετωπίζουν τη ζωή, μαζί, ως τα βαθιά γεράματα.
  1 βαθμός: Νο 11 "Βρε θα τις κάψω όλες..." Ωραίο χρονογράφημα, με γερές δόσεις χιούμορ. Και μου άρεσε η χρήση της λέξης "αυτοκτονία" εδώ (καημένα Manolo Blahnik...)

  Καλή επιτυχία σε όλους και καλό κουράγιο με τα της βαθμολόγησης σε σένα, Φλώρα μου. Φιλιά πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Funky Monkey για τη βαθμολόγησή σου και σου εύχομαι να έχεις πάντα σύμπνοια με τον άνθρωπό σου όπως επιθυμείς.

   Διαγραφή
 18. Κρίμα που δεν πήρα χαμπάρι νωρίτερα το παιχνίδι, ήθελα πολύ να συμμετάσχω. Δεν ήξερα πως θα γίνει τόσο σύντομα απο την προηγούμενη φορά. Δεν πειράζει όμως. Νεξτ τάιμ!!!
  Διάβασα τις ιστορίες και ειδού οι ψήφοι μου:
  3 βαθμούς στην ιστορία 18 Στη μάνα μου δεν το ‘πα, γιατί βρήκα πανέξυπνη την χρησιμοποίηση της λέξης αυτοκτονία.
  2 βαθμούς στην ιστορία 4 Υπάρχει ένα χαμόγελο, γιατί βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και έχει τρομερή αισιοδοξία.
  1 βαθμό στην ιστορία 16 Νυχτερινή χορογραφία, γιατί μου άρεσε πολύ, έτσι απλά.
  Δεν δυσκολεύτηκα αυτή τη φορά. Ξεχώρισα αμέσως τις ιστορίες.
  Καλή επιτυχία σε όλους!!!! Ανυπομονώ να δω τα αποκαλυπτήρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το παιχνίδι θα επανέλθει δριμύτερο το Φθινόπωρο...Να είσαι εκεί τότε και μέχρι τότε να περνάς να λες ένα γεια.

   Διαγραφή
 19. Φλώρα μου εδώ ζορίζουν τα πράγματα.
  Κάθε παιχνίδι και καλύτερο, κάθε ψηφοφορία και καημός. Γιατί θα'θελα να ψηφίσω κι άλλες που μ' ενθουσίασαν. Και γιατί στο τέλος μένει μια πικρή γεύση που τις άφησα απ' έξω. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες όπως και νά'χει η κατάταξη.
  Οι 3 βαθμοί πάνε στο χαμόγελο (#4), απείρως συγκινητική και διδακτική.
  Οι 2 βαθμοί στην Αριάδνη (#13), ένα ποιητικό αριστούργημα &
  Ο 1 βαθμός στις φούστες και στις γόβες (#11), για τον πανέξυπνο μονόλογο, που τον βρίσκω και απόλυτα ρεαλιστικό.

  10 & 2 με ενθουσίασαν επίσης και συγχαρητήρια στους δημιουργούς!
  Ας όψεται η ρημάδα η βαθμολογία όμως...

  Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολόγησή σου και μη βαρυγκομάς για τη βαθμολογία... Χωρίς τον περιορισμό των 3 ιστοριών θα φαινόταν το παιχνίδι ανούσιο...
   Φιλιά κι από μένα

   Διαγραφή
 20. εφτασα ήρθα αν και εδω που τα λεμε αλλου θαθελα ναμαι αυτη δα τη στιγμη σε μια παρεα σε ένα δροσερο καφενειο να καμω εργατα αλλα ας όψονται οι χαζες υποχρεωσεις της Αθηνας !!!!!
  συγχαρητηρια σε όλους και όλες για τα κειμενα και τα ποιηματα δύσκολη επιλογή για αλλη μια φορα

  3 βαθμοι σε λοιπόν στο 11 στις φουστες στις καμιζολες και σε όλα όσα με εκαναν και λυθηκα στα γέλια
  2 βαθμους στο 18 το πανεξυπνο στην μανα μου δεν τόπα
  1 βαθμο στο 13 την μοναδική Αριαδνη

  και ευσημα στο 10 που απο δω τοφερε απο εκει το πήγε η επινοηση με τα δωρακια του γατη καταπληκτικη !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. marilise μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια....
   Το καφενείο που μεταφέρθηκε στο σχολείο μάλλον θα συνεχιστεί μέχρι να έρθεις κι εσύ....
   Εχθές κάναμε 3 έργατα... που λες κι εσύ.
   Πολλά φιλιά

   Διαγραφή
 21. Καλησπέρα Φλώρα!!!
  Αυτή την φορά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου για το τριάρι. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως και για τις άλλες δυο βαθμολογίες.

  3 βαθμούς στο 13 - Η Αριάδνη στον Άδη -
  2 βαθμούς στο 7 - Η ζωή και η αγάπη -
  1 βαθμό στο 16 - Νυχτερινή χορογραφία -

  Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για την συμμετοχή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα η βαθμολόγηση δεν είναι ποτέ εύκολη...
   Αν για σένα ξεχώρισε τόσο εύκολα το 3άρι...
   σε παίδεψαν το 2άρι και ο άσσος...
   Πάντως έβγαλες απόφαση...

   Διαγραφή
 22. Επιτέλους κατάφερα να ολοκληρώσω το διάβασμα...
  3 βαθμούς δίνω στο 11 Θα τις κάψω όλες.....
  2 βαθμούς στο 7 Η ζωή και η αγάπη
  1 βαθμό στο 13 Η Αριάδνη στον Άδη..
  Κι όπως κάθε φορά με πόνο ψυχής διάλεξα μόνο τρεις...
  Καλή επιτυχία σε όλους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου ευχαριστώ για τη βαθμολόγηση....
   Και σου ζητώ μια χάρη.
   Πάρτε με για Μπρίκι... μέχρι που θα γαβγίζω κιόλας
   αν με πηγαίνετε κάμπιγκ...
   Γέλασα τόσο πολύ με τον γλυκούλη Μπρίκι...
   Τον ξεθέωσε η κόρη σου...

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος5:06 μ.μ.

  Βρήκα χρόνο να τις διαβάσω όλες κι ήρθε η ώρα να διαλέξω,
  θα πω 3 βαθμούς στο 12 που με συγκίνησε
  2 στο 4 και 1 στο 14
  Φιλικά,
  christi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Christi μου,
   χαίρομαι που δεν παραλείπεις να περνάς να βαθμολογείς.
   Ευχαριστώ που έγινες πιστή φίλη του παιχνιδιού μας.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 24. Φλωράκι μου... μπορεί αυτήν την φορα να μην είχα εμπνευση.. γιατι οι λέξεις δεν μου βγάζανε να γραψω κατι.... διαβασα με προσοχη τις ιστορίες και αυτην την φορα... παρολο που οι λεξεις ηταν τετοιες που σε παραπέμπανε σε θεματα θλιβερά...αποφασισα να ψηφίσω τις ιστορίες που για μενα έχουν αισιόδοξα μυνηματα...
  δινω λοπον το 3.. στην ιστορία 4 υπαρχει ενα χαμογελο
  το 2 στην ιστορία 12.. success story γιατί μου θυμηζει πολύ την δική μου ζωή..και τα χρονια..
  και το 1 το δινω στην ιστορια 11.. βρε θα τις καψω......για το χιούμορ της..μακαρι να μπορούσα να εβαζα σε όλες 3..!!!
  ομως θα ήθελα να βαθμολογήσω και άλλες. που μου άρεσαν..ομως οι κανόνες .. κανόνες .. δεν τους παραβένουμε εστω και αν το θέλουμε...χι.χχι. φιλακια καλο σου καλοκαιρι.. να περασεις καλά θα τα ξαναπουμε σίγουρα.. φιλια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου, κι εσύ να έχεις καλό καλοκαίρι.

   Διαγραφή
 25. Φλωρα μου ,Στο τσακ ηλθα να ψηφισω παρολη τη κουραση,δεν ηθελα να προδωσω την ομορφη συνηθεια,απλα αυτη τη φορα δεν ειχα χρονο να διαβασω πολλες φορες τα εργα για να ειμαι πιο δικαιη!
  Αφου επαινεσω λοιπον το ελπιδοφορο 4,το χαρουμενο 10,το εκτος συναγωνισμου 13,το εννοειται παντα τελειο 12,και το ασυνηθιστο 16
  θα δωσω βαζοντας ως κριτηριο την ανατρεπτικη χρηση μιας απο τις λεξεις-κλειδια..
  3 ψηφους στο 17 για τη μαζικη αυτοκτονια,ηττα της αρχουσας ταξης!
  2 ψηφους στο 18 για τη ..ξανθια αυτοκτονια!
  1 ψηφο στο 15 για την ..αυτοκτονια του ηλιου στο δειλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ που παρ' όλη την κούρασή σου ήρθες και ως εδώ...
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 26. Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο μπραβο στα ατομα που συμμετεχουν με χαρα και μερακι δημιουργωντας τοσο αισιοδοξες, πρωτοτυπες και χιουμοριστικες ιστοριες!!! Διαβασα προσεκτικα ολες τις ιστοριες και ηταν ολες μοναδικες!!! θα ξεχωρισω ομως τις εξης:
  3 βαθμοι στην ιστορια 7 Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ για την δυναμη που πρεπει να αντλουμε απο τα παιδια....
  2 βαθμοι στην ιστορια 4 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ για την αισιοδοξια που πρεπει να μας κανει πιο δυνατους ωστε να καταπολεμουμε οτιδηποτε μας φαινεται αδυνατο.....
  και τελος 1 βαθμο στην ιστορια 11 ΦΟΥΣΤΕΣ, ΜΠΛΟΥΖΕΣ, ΚΑΜΙΖΟΛΕΣ για το απιστευτο χιουμορ που μου εφτιαξε την μερα....
  Καλη επιτυχια σε ολους τους συμμετεχοντες και σε εσενα συγχαρητηρια για την υπεροχη ιδεα σου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ για την βαθμολόγησή σου.... και την πρώτη βόλτα σου ως εδώ...Πολλά φιλιά.

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος12:42 π.μ.

  Φλώρα μου, εγώ δε θα βαθμολογησω καθότι εκπρόθεσμη. Πέρασα όμως να πω ένα μπράβο σε σένα και σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι ιστορίες ήταν πολλές κι όλες ενδιαφέρουσες. Δε μπορούσα να βαθμολογησω με την πρώτη και δυστυχώς δεν πρόλαβα να τις ξαναδιαβάσω. Όπως και να 'χει, καλή επιτυχία σε όλους!

  Σοφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή