Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Βράβευση και αποτελέσματα 5ου παιχνιδιού "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"Αγαπημένοι μου φίλοι φτάσαμε αισίως 
στην 5η πανηγυρική ανάρτηση.Όλοι είμαστε νικητές αυτής της πρόκλησης
και ως νικητές αξίζουμε όλοι ένα βραβείο συμμετοχής.
(Όσοι συμμετείχατε  μπορείτε να αντιγράψετε το βραβείο σας και να το αναρτήσετε στο blog σας).
Αυτή τη φορά  διαπίστωσα  ότι:
α)το παιχνίδι μας παρόλο που συνέπεσε με τις γιορτές, είχε πολλές και κυρίως ποιοτικές συμμετοχές παλιών και νέων φίλων.
β)πολλοί παλιοί και νέοι φίλοι μπήκαν στον κόπο να βαθμολογήσουν τις ιστορίες - παραμύθια μας. 
γ)κάποιες ιστορίες υπερείχαν κατά πολύ άλλων εξ αιτίας της ποιότητας γραφής  τους, και του πολύ ωραίου  θέματός τους.

Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω υπολογίσει λάθος τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης, Αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα δύσκολος ο σωστός υπολογισμός των αποτελεσμάτων, επειδή υπήρξαν πολλοί βαθμολογητές.
Τρεις φορές τα τσεκάρισα προσεκτικά κι ακόμη φοβάμαι μη μου διέφυγε τίποτε... 

Στο διάστημα από 29/12/12 έως και 4/1/13,
σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους του παιχνιδιού μας,
δώσατε βαθμό στις 3 καλύτερες, κατά την άποψή σας, ιστορίες - παραμύθια. 

Έτσι προέκυψαν οι νικητές μας. 

Και τώρα έφτασε η ώρα να απονείμουμε  


το 1ο χρυσό βραβείο 
στην Μαρία Κανελλάκη
 για την ιστορία της 
"Η ασήμαντη ιστορία μιας πεταλούδας που τη λέγανε Σιμόνα"

το 2ο αργυρό βραβείο θα μοιραστούν 
α)η Funky Monkey
 για την ιστορία της  
   "Το χρυσό φτερό"                                                      


και η Κλαυδία 
για το ποίημα της 
"Περασμένα μεγαλεία"Θα μου επιτρέψετε να σήμερα και να μην δώσω χάλκινο βραβείο, το οποίο, αν δινόταν, θα έπρεπε να το πάρουν οι:

Καλαϊτζάκη Μαρία
για την ιστορία της
"Άρωμα Κέδρου"

 και

Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου
για την ιστορία του
"Τι να σου πω και να με πιστέψεις" 

επειδή βραβεύουμε κάθε φορά 3 ιστορίες και  επιπλέον υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά  βαθμολογίας από τις ιστορίες του αργυρού βραβείου.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δυσαρεστήσω ιδιαίτερα τους 2 φίλους μου που ήρθαν στην 3η θέση και πιστεύω ότι θα έρθει η σειρά τους σε επόμενα παιχνίδια να είναι η ιστορία τους μεταξύ των τριών πρώτων στη βαθμολογία.


1ος νικητής 
χειροποίητη καρφίτσα2ος νικητής
χειροποίητη καρφίτσα  

2ος νικητής
χειροποίητη καρφίτσα
  Στη συνέχεια ακολουθεί η συνολική βαθμολογία κάθε ιστορίας

1.Χωρίς τίτλο Δελφινάκι
2.Περασμένα μεγαλεία Κλαυδία   24
3.΄Ησυχα γεράματα Φλώρα
4.Μοιραίο πάθος Καλαϊτζάκη Μαρία  6
5.Άρωμα Κέδρου Kαλαϊτζάκη Μαρία  8
6.Το χρυσό φτερό Funky Monkey         24 
7. Το δωμάτιο με τους αρουραίους Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης    7     
8. Η επιλογή της Άλκηστης Κλαυδία   4
9. Τελευταία φορά Levina Vil     5
10.Μια αλλιώτικη Πρωτοχρονιά Mίνως Αθανάσιος Καρυωτάκης  1
11. Γέφυρες Maria myltipsonblog   6
12.Η ασήμαντη ιστορία μιας  πεταλούδας που τη λέγανε Σιμόνα Μαρία Κανελλάκη   37 
13.Στο Δάσος με τους κέδρους… Καλύδνα    2
14.ΜΑΤΙΝΑ  Η  ΑΛΧΗΜΙΣΤΡΙΑ Καλύδνα   4   
15. Η επιτυχία δεν φέρνει την ευτυχία…Ασπασία Μυλωνά    5  
16.Καληνύχτα στο χτες!@iris   4  
17.Χαρά Pippo Tina    6 
18."Τι να σου πω και να με πιστέψεις..."Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου    8           

Ακολουθεί ανάρτηση των 3 βραβευμένων ιστοριών - παραμυθιών
1ο  χρυσό βραβείο 
Η ασήμαντη ιστορία μιας  πεταλούδας που τη λέγανε Σιμόνα
Αν δεν είχε πάρει το σώμα γυναίκας, θα ήταν σίγουρα μια πεταλούδα. Απ’ αυτές που ζουν λίγες μόνο ώρες πριν γίνουν χρυσόσκονη και σκορπιστούν στον αέρα. Θα είχε πολύχρωμα φτερά με μεταξένιες πτυχώσεις και θα ρούφαγε όση ζωή της αναλογούσε με πάθος έφηβης. Θα διάλεγε να βγει απ’ το κουκούλι της σ’ ένα δάσος με κέδρους, μια ηλιόλουστη μέρα, στις αρχές μιας άνοιξης. Θα έκανε θεαματικά βολ – πλανέ ανάμεσα στις φυλλωσιές και θα ερωτευόταν ένα λεπιδόπτερο απ’ τις τροπικές ζώνες. Θα ζευγάρωνε μαζί του κι ας ήξερε πως δεν θα προλάβαινε να πετάξει ως τον τόπο ωοτοκίας της. Απλά θα χτύπαγε δυνατά τα φτερά της μέχρι να εξαντληθεί και να πεθάνει. Θα έσβηνε απαλοτρέμοντας πάνω στα χαμόκλαδα Στη διάρκεια του ζευγαρώματος…
Η Χρυσαλίδα, αν είχε ριζικό να γεννηθεί από άλλη μήτρα και σε διαφορετική πατρίδα, θα φόραγε τζιν με αθλητικά και θα πήγαινε σχολείο. Θα είχε όνειρα για τη ζωή της και θα έκλαιγε μόνο για ανεκπλήρωτους έρωτες. Στο κομοδίνο της θα υπήρχε ένα ροζ πορτατίφ, με βελούδινα κρόσσια και ιριδίζοντα κρυσταλλάκια στην απόληξή τους. Σε μια βελούδινη κορνίζα θα της αναλογούσε μια οικογενειακή φωτογραφία. Μία μαμά και ένας μπαμπάς. Δεν θα πάλευε να τους δώσει υπόσταση, κάθε φορά που έβλεπε νυχτοπεταλούδες στο δωμάτιο ενός ορφανοτροφείου. Θα  υπήρχαν μέσα της μνήμες που θα ένωναν σαν ασημένιες κλωστές, αυτή και το παρελθόν της.
Το πραγματικό της όνομα δεν θα ήταν Σιμόνα και δεν θα είχε πουληθεί σαν ανθρώπινο εμπόρευμα σε κάποιον ιδιοκτήτη μπαρ σε μια παγωμένη κωμόπολη του βορά. Τα μαλλιά της θα είχαν το φυσικό τους χρώμα. Τις αποχρώσεις που παίρνει ο κέδρος την άνοιξη. Δεν θα είχε υποχρεωθεί να τα βάψει ξανθά για να φαίνεται μεγαλύτερη και να μην κινεί τις υποψίες της τοπικής αστυνομίας. Θα είχε δικαίωμα να ερωτευτεί κάποιο μελαχρινό αγόρι που θα περπατούσε ανέμελα στο δρόμο.
Κάποια Σιμόνα, που την φωνάζανε Χρυσαλίδα και ήρθε κρυμμένη σ’ ένα φορτηγό μαζί με άλλα δέκα «κομμάτια» απ’ τη Ρουμανία, ήταν το φρέσκο εμπόρευμα κάποιου σωματέμπορα. Με διαδρομή ζωής προκαθορισμένη και καταδικασμένη στο έρεβος. Εγκλεισμός, ξύλο, προαγωγοί, κολόνα σε μπαρ, πιάτσες, κουστουμάτοι παιδεραστές, έρωτας «χωρίς λάστιχο» που αποφέρει περισσότερα, μεταπώληση, διαρκείς μετακινήσεις, ένας μαιευτήρας για τυχόν ανεπιθύμητες γκαστριές, ένας μπάτσος για να συγκαλύπτει και να παίρνει το μερτικό του και μια λερή κοινωνία που αγωνιά μόνο για τα καθαρόαιμα παιδιά της. Λες και η παιδικότητα είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.
Στο δωμάτιο-φυλακή, έκανε τους λογαριασμούς της κι «έκλεισε» το ταμείο της ζωής της. Μόλις σουρούπωσε, βγήκε στο παράθυρο του πέμπτου ορόφου, στηρίχτηκε στους σάπιους μεντεσέδες κι ερωτεύτηκε ένα μελαχρινό αγόρι που διέσχιζε τη λεωφόρο. Του φώναξε σα δαιμονισμένη στη γλώσσα της «Θες να μ’ αγαπήσεις;». Την κοίταξε έκπληκτος και πλησίασε κάτω απ’ το παράθυρό της. Εκείνη, άνοιξε τα φτερά της κι όση ώρα αιωρούταν στο κενό, τα χτύπαγε δυνατά. Αν το αγόρι δεν είχε αποτραβηχτεί φοβισμένο, θα έπεφτε στην αγκαλιά του. Μπορεί και να την είχε αγαπήσει.
2ο αργυρό βραβείο
Το χρυσό φτερό
Νέα, εύπορη, ήταν μια γυναίκα που διακατεχόταν από ένα μεγάλο, ασίγαστο πάθος: τα ταξίδια. Ονειρευόταν να πάει παντού, ήθελε να γνωρίσει τα πάντα.  Σε κάθε ευκαιρία που της δινόταν, ταξίδευε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά της, καθώς βρισκόταν στο αεροπλάνο που την πήγαινε, πολύωρα και βασανιστικά, ως την Κεντρική Αφρική. Θα περνούσε εκεί μία εβδομάδα.
Περνώντας οι μέρες, εκείνη γνώριζε, παρατηρούσε, φωτογράφιζε…  Ζούσε την κάθε στιγμή του ονείρου. Κάποια στιγμή, επισκέφθηκε μια τοπική, υπαίθρια αγορά. Θαύμαζε τα προσφερόμενα υφάσματα, όταν ένα αγόρι, ξυπόλητο και τυλιγμένο με κουρέλια, πέρασε βιαστικά από δίπλα της .  Από μια ατυχία της στιγμής, έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο. Ένα μικρό, χρυσό φτερό από το πολυαγαπημένο της κολιέ αποκολλήθηκε, χωρίς να το καταλάβει κανείς από τους δυο τους  και σκάλωσε στα ρούχα του παιδιού.  Η αμήχανη στιγμή πέρασε, το παιδί εξαφανίστηκε, εκείνη συνέχισε το δρόμο της.
Όταν το παιδί, το βράδυ πια, στο φτωχικό του κτίσμα, ανακάλυψε το χρυσό φτερό, δεν ήξερε τι να υποθέσει.  Κατάλαβε ότι εκεί έξω, πέρα μακριά, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, πιο όμορφα από ό,τι είχε συνηθίσει να βλέπει. Το χρυσό φτερό ήρθε για να του πει να μην ξεχάσει να πετάξει, να φύγει, να γνωρίσει, να γίνει κάποιος. Έδεσε το χρυσό φτερό στο στήθος του και το έκανε φυλακτό.
Αρκετά χρόνια αργότερα, σε μια Πολιτεία της Αμερικής, ένας καταξιωμένος γιατρός ετοιμαζόταν για το προγραμματισμένο ραντεβού του.  Θα δεχόταν μια κυρία μιας κάποιας ηλικίας στο ιατρείο του, μια κυρία που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια. Καθώς εκείνη ερχόταν από μακριά, του είχε σταλεί ο ιατρικός της φάκελος και είχε ήδη προλάβει  να τον μελετήσει. Ήξερε ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να τη βοηθήσει, εκεί όπου όλοι οι άλλοι είχαν αποτύχει. Ήξερε ότι μπορούσε να της σώσει τη ζωή.
Στη βιβλιοθήκη πίσω του, πλάι σε ένα πορτατίφ, βρισκόταν μια μικρή, γυάλινη προθήκη, που ισορροπούσε πάνω σε ένα καλογυαλισμένο κομμάτι από ξύλο κέδρου. Μέσα της, λαμπύριζε ένα μικρό, χρυσό φτερό.
Κάποιος χτύπησε την πόρτα του, την άνοιξε. Σημείωσε νοερά να επισκευάσει το μεντεσέ της, που έτριζε πάλι. Η κυρία που περίμενε, είχε έρθει. Μόλις κάθισε απέναντί του, πάγωσε. Στο λαιμό της κρεμόταν ένα κολιέ, γεμάτο μικρά, χρυσά φτερά, ίδια με το δικό του. Για δέκατα του δευτερολέπτου, απέμεινε σαστισμένος. Έψαξε με το βλέμμα. Πάνω δεξιά, υπήρχε ένα μικρό κενό. Ένα από τα μικρά, χρυσά φτερά έλειπε. Ήξερε πού ήταν.
«Σας περίμενα», είπε απλά.
                                                    2ο αργυρό βραβείο
Περασμένα μεγαλεία
Έζησε τόσο έντονα, γνώρισε τόσα μέρη,
τώρα των ενθυμήσεων εφύσηξε τ΄ αγέρι
και την ταξίδεψε ξανά, στις δόξες τις παλιές,
σ΄ έρωτες, σε ειδύλλια σε λάβρες αγκαλιές,
που σαν γυναίκα απόλαυσε με όλες τις αισθήσεις
και ζωντανεύουνε ξανά μέσα απ΄ τις αναμνήσεις…
Τότε που τη λατρεύανε στους «ΚΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ»
μετά το χειροκρότημα, τη σήκωναν επάνου,
ποτάμι  τ΄ ακριβά πιοτά , τα δώρα, τα στολίδια,
λουλούδια είχε στα πόδια της, στα χέρια δαχτυλίδια,
σωροί χαρτονομίσματα, βραχιόλια και πετράδια,
γέλια, χειροφιλήματα, ξεφάντωμα τα βράδια,
οι θαυμαστές αμέτρητοι, νέοι, .ώριμοι και γέροι
λαχτάραγαν το βλέμμα της, έν΄ άγγιγμα στο χέρι,
κι εκείνη πάντα απόμακρη, δοσμένη όμως με πάθος
σε έναν έρωτα πικρό, πέρα για πέρα λάθος,
που την καρδιά της έκαιγε κι έτρωγε την ψυχή της
χωρίς αντίσταση καμιά, πέρα απ΄ τη λογική της !! !
Πόσα χρόνια περάσανε, θρίαμβοι, επιτυχίες,
φυλλομετρά ένα σωρό παλιές φωτογραφίες ,
εφημερίδες εποχής  με  άρθρα προς τιμήν της,
ιλλουστρέ πρωτοσέλιδα , με την ωραία μορφή της
κι οι λίγοι φίλοι που έμειναν ,συχνά της τα θυμίζουν,
τα μεγαλεία τ΄ αλλοτινά , τους δίσκους που σπανίζουν!!!
Το τρίξιμο του μεντεσέ  της φέρνει ανατριχίλα,
τη συνταράζει η θύμηση, ως της καρδιάς τα φύλλα,
η προσμονή, κάθε στιγμή μέσα της ζωντανεύει
κι ο πόνος πάλι έρχεται και τηνε συντροφεύει,
στο μαλακό προσκέφαλο σαν γέρνει αργά το βράδυ,
όταν σβήνει το πορτατρίφ και γίνεται σκοτάδι,
απελπισμένα λαχταρά εκείνον ν΄ ανταμώσει,
στ΄ όνειρο να παραδοθεί  που θα τηνε λυτρώσει .
Τ΄ αυλάκι από τα δάκρυα μένει στο μαγουλό της,
σαν μάρτυρας αδιάψευστος στο βραδυνό όνειρό της ,
κι η νέα μέρα ξεκινά κι η νύχτα αργοπεθαίνει
μα εκείνη ζεί το παρελθόν , στο πάθος της δοσμένη…


Ο 1ος νικητής, που αυτή τη φορά είναι  η Κανελλάκη Μαρία
θα ψάξει να βρει 5 ουσιαστικά συγκεκριμένα ή αφηρημένα, 
(προσωπικά θα ήθελα να υπάρχουν και αφηρημένα ουσιαστικά)
που θα αποτελέσουν τη βάση για τη διεξαγωγή του 6ου παιχνιδιού μας
το οποίο θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες ημέρες.


Οι φίλοι μου νικητές παρακαλούνται να μου στείλουν με mail κάποια διεύθυνση στην οποία θα τους στείλω τα δωράκια τους, ακόμη κι αν μου την έχουν ξαναστείλει.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ
για τη συμμετοχή σας και για τον κόπο σας να βαθμολογήσετε. 
Θέλω έτοιμες τις πένες σας για το 6ο παιχνίδι μας
που ξεκινάει  σε λίγες ημέρες.

51 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 2. Φλώρα, ευχαριστώ εσένα και το κοινό σου για το...χάλκινο "συγχαρητήριο"!!! ΧΑΧΑΧΑ!
  Δεν ήξερα όμως ότι μπορούσα να συμμετάσχω με πάνω από 1 ιστορία, αλλιώς θα είχα γράψει κι άλλες 2-3!

  Θερμά συγχαρητήρια στη Μαρία Κανελλάκη που μιλάμε συχνά και μου είναι ιδιαίτερα αγαπητή!


  Κάνε διόρθωση: τις λέξεις του επόμενου διαγωνισμού πρέπει να τις βρει η Κανελλάκη (κι όχι Καλαϊτζάκη) Μαρία!

  Φιλιά, καληνύχτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, όντως κι εγω ετοιμαζόμουν να πω στη Φλωρα να διορθώσει το επίθετο! Είναι που έχουμε παρόμοια επίθετα και ίδιο όνομα και μπερδεύτηκε!
   Μακάρι να εβγαινα πρώτη για να διαλέξω 5λεξεις!
   Μαρία Καλαιτζακη

   Διαγραφή
  2. Καλέ μου πιστέ φίλε ή πιστή φίλη, διευκρίνισέ το αυτό γιατί νοιώθω περίεργα να μιλάω σε ουδέτερο... λυπάμαι που δεν έδωσα χάλκινο μετάλλιο, θέλω πολύ να σας στείλω όμως έπαθλο.
   Γι αυτό σε παρακαλώ, με mail, γράψε μου αν το έπαθλο πρέπει να είναι για γυναίκα ή για άνδρα, και το αρχικό του ονόματός σου.
   Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρία Καλαϊτζάκη, την οποία ευχαριστώ πολύ μαζί κι εσένα για την επισήμανση του λάθους το οποίο τώρα πάω να διορθώσω.

   Διαγραφή
  3. Επίσης και τη διεύθυνση στην οποία θα έρθει το δώρο σου.

   Διαγραφή
  4. Βασικά νιώθω πολύ χαρά για όλο αυτό που συμβαίνει! Μαρία (Καλαϊτζάκη) συγχαρητήρια βρε...ισόπαλη! Κι εγώ θέλω να βρω λέξεις!
   Φλωρούκο μου, εσύ που με επισκέπτεσαι και συχνά, δεν ξέρεις πως είμαι κοριτσάκι;;;!!!
   Και σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για το δώρο που μου ετοιμάζεις!!!!

   Θα σου στείλω μέσω του email μου τα περαιτέρω.
   Φιλάκια και σ' ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

   Διαγραφή
  5. Koίτα από τις αναρτήσεις σου σε διαβεβαιώ ότι δεν φαίνεται πουθενά αν είσαι κοριτσάκι ή αγοράκι.
   Όταν μου έστειλες την ιστορία είδα το mail σου, αλλά δεν ήμουν και τότε σίγουρη γιατί μπορεί να την έστειλες από ξένο mail.
   Λοιπόν σαν κοριτσάκι που είσαι θα έχεις καρφιτσούλα.
   Πάω να δω αν μου έστειλες διεύθυνση.
   Φιλιά πολλά.
   Λέξεις ίσως μπορέσεις να βρεις άλλη φορά που θα βγεις πρώτη. Γιατί η ιστορία σου δείχνει ότι μπορείς να πάρεις και πρωτιά.

   Διαγραφή
  6. Ήθελα να σου πω ότι η ιστορία σου ήταν σαν να την έγραψε καθαρόαιμο αρσενικό κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αμφέβαλα αν είσαι κοριτσάκι ή αγοράκι.
   Αυτό που πρόδιδε ίσως την γυναίκα συγγραφέα είναι το τσεκάρισμα των καθαρών εσωρούχων.
   Συνήθως οι άντρες είναι πιο brutal και όταν τους πετύχει κάτι καλό σιγά μην νοιάζονται για το καθαρό σώβρακο....
   Φιλιά πολλά.

   Διαγραφή
  7. αχαχαχα!!!!!!! Φλώρα κι εγώ ήμουν σίγουρη ότι είναι αγοράκι και ας την διαβάζω πολύ καιρό ! Επίσης το κείμενο ήταν όντως αρσενική γραφή! Γέλια που έριξα!!!!!!!!
   Φιλιά!

   Διαγραφή
  8. Έχεις δίκιο Φλωρα!!! Για τα εσώρουχα ότι είναι πιο πολυ γυναικεία σκέψη! Μου θύμισε λίγο τη σκηνη απο τη σειρά Είσαι το ταίρι μου, που ετοιμαζόταν η υποτιθέμενη Βικυ-Στέλλα να γευτεί τον έρωτα με τον μελαχροινο παιδαρο - αδελφό του υποτιθέμενου αρραβωνιαστικου της!
   Πολυ γέλιο! Πιστε σκυλε γελασα αρκετά με την ιστορία σου ( το γραψα κι όταν βαθμολόγησα).
   Ευχαριστώ πολυ για την σκέψη σου να μας δώσεις έπαθλο! Εγω ήμουν σίγουρη ότι δεν θα κερδιζα τίποτα κι εξεπλαγην όταν είδα το όνομα μου στη τριτη θέση. Το να μην βραβευτουμε θεωρώ ήταν σωστή απόφαση αφου οι 3 πρώτες ιστορίες είχαν υψηλότατες βαθμολογίες!
   Αν ωστόσο επιμένεις για το έπαθλο θα το δεχτώ με χαρα!
   Μ.Καλαιτζακη

   Διαγραφή
  9. Έχετε πολύ γέλιο εδώ μέσα! Πως θα παραπλανούσα τα πλήθη βρε, αν...έκανα μπαμ πως είμαι κοριτσάκι;;; Χαχαχα! Πολύ...σιχάθηκα με αυτό που είπες Φλώρα για τα αντρικά εσώρουχα! Άντρες παιδί μου! Πεταμένα λεφτά! Βρε Αριστέα! Κι εσύ στην παγίδα έπεσες;;; Μαρία, τσίμπα τώρα την καρφίτσα και μη μιλάς καθόλου! Κρίμα πάντως! Αν ήμασταν αγοράκια θα κερδίζαμε...καθαρά σώβρακα!!! ΧΑΧΑΧΑ! (Έχω πολύ χιούμορ τελικά!...)

   Διαγραφή
  10. Κοίτα καθαρά σώβρακα δεν θα έκανα ποτέ δώρο στους άνδρες.
   Γιατί άλλωστε για μια μέρα; Την επόμενη βρώμικα θα ήταν πάλι.
   Σταματάω γιατί το ξεφτιλίσαμε τελείως εδώ πέρα με τις μπίχλες που κουβεντιάζουμε.

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα,Φλώρα!!!Συγχαρητήρια και σ'εσένα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού,αλλά και στις νικήτριες για τις όμορφες ιστορίες που έγραψαν!
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαλημέρα wild rose, πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσες ιστορίες διακρίθηκαν αλλά και σε όσες δεν διακρίθηκαν, γιατί η κάθε μια διακρίθηκε από μόνη της για το ιδιαίτερο θέμα της, ύφος της και χαρακτήρα της.

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα Φλώρα μου!
  Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν ακόμα και αυτοί που δεν έγραψαν αλλά διάβασαν και βαθμολόγησαν! Χάρη σε αυτούς εξελίσσεται το παιχνίδι. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία με τον χρόνο να τρέχει....
  Συγχαρητήρια στην ιστορία που ήρθε 1η, εγώ προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική σε σημείο να μην βαθμολογήσω καμία άλλη! :))
  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον πιστό φίλο του σκύλου γιατί το χιουμοριστικό του κείμενο ήταν πολύ καλό -άσχετα που δεν το ψήφισα !
  Καλή συνέχεια !
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα @iris μου, συγχαρητήρια σε όλους εσάς που δίνετε ψυχή στο παιχνίδι και το απογειώνετε. Η 1η ιστορία, είναι γεγονός ότι μάγεψε τους αναγνώστες και γι' αυτό το λόγο πήρε τόσο μεγάλη βαθμολογία, και είχε τόσο μεγάλη διαφορά από τις επόμενες 2 αλλά και πολύ μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ κι εσένα Αριστέα!!! Το ξέρω πως εκτιμάς το χιούμορ μου!
   Φιλάκια πολλάαααααααα!
   Καλημέρα!

   Διαγραφή
 5. Ενα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους σας και κυρίως στη Φλώρα που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτή τη μαγική εμπειρία. Συγκινήθηκα πολύ με την ανταπόκρισή σας, γιατί η ιστορία που έγραψα είναι στη βάση της αληθινή. Την είχα διαβάσει στα "ψιλά" των ειδήσεων και με συγκλόνισε. Μακάρι να ξύπνησε λίγο τις συνειδήσεις μας. Μακάρι...
  Αριστέα, δεν σε ξέρω, αλλά σου χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το αρχικό σου σχόλιο, καθώς και όλους όσους απλόχερα μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους για το κείμενό μου. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας!
  Θα επανέλθω με τις πέντε λέξεις του νέου διαγωνισμού.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από βαθμολογίες και κατατάξεις.
  (Πιστέ φίλε, γνωρίζοντας τη γραφή σου μέσα απ' το μπλογκ σου, σε είχα ικανή να γράψεις κάτι τέτοιο... Δυο φορές δύσκολο το εγχείρημά σου και μπράβο σου!!!)
  Να'στε όλοι καλά, να έχετε πάντα έμπνευση και διάθεση για μοίρασμα.
  Τα σέβη μου σε όλους!
  (για όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν το μπλογκ μου, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Συγκατοικώ με πέντε φίλες, γι αυτό και λέγεται ΕΞΙ, και μοιραζόμαστε τα πάντα. Από ..."κοινόχρηστα" μέχρι σκέψεις, γνώμες και κείμενα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόλις σου έκανα επίσκεψη, έγινα μέλος σου, έγινες αγαπημένο μου blog και θα τα λέμε πολύ συχνά.
   Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ για την τιμή που έκανες στο παιχνίδι μας να βρίσκεσαι κοντά του.

   Διαγραφή
  2. Παρακαλώ Μαρία! Βρήκα εξαιρετική τη γραφή σου! Ένα μεγάλο συγγραφικό ταλέντο κρύβεται από πίσω! Να συνεχίσεις κοπέλα μου , ο θεός σου έδωσε "πένα" μεγάλη! Ειλικρινά όταν διαβάζω κάτι πολύ καλό, συγκινούμαι! :)))
   Πώς επισκέπτομαι Φλώρα μου το μπλογκ της Μαρίας; Πατώντας πάνω στο όνομά της ;

   Διαγραφή
  3. Πατώντας το όνομά της θα σου εμφανίσει το όνομα του blog που
   λέγεται ΕΞΙ, πατάς επάνω του και μπορείς να το δεις.

   Διαγραφή
 6. Συγχαρητήρια σε όλους!! Και σε σένα προπαντώς Φλώρα μου για όλη τη διοργάνωση! φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε σας που στηρίζεται το παιχνίδι με την παρουσία σας.
   Φιλιά πολλά.

   Διαγραφή
 7. Συγχαρητήρια σε όλους..Οι ιστορίες τους ήταν αξιόλογες και μπράβο σε εσένα που διοργανώνεις το παιχνίδι τόσο όμορφα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

   Διαγραφή
 8. Καλησπέρα Φλώρα μου.Συγχαρητήρια για την διεξαγωγή και του 5ου παιγνιδιού και τις ωραίες ιστορίες..Ηταν πολύ καλές κι αυτή τη φορά .Σϋγχαρητήρια στους νικητές. Μπράβο για τα όμορφα δώρα που ετοίμασες..Παίρνω το εικονάκι συμμετοχής με μεγάλη μου χαρά ως ενθύμιο - ευχαριστώ για το εικονάκι συμμετοχής.. Να σαι πάντα καλά με την ίδια όρεξη και αγάπη προς το μπλογκ σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δελφινάκι μου πάντα γλυκειά κι ευγενική.
   Φιλιά πολλά.

   Διαγραφή
 9. Καλησπέρα και από εμένα! Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς των ιστοριών. Απολαμβάνω πραγματικά να τις διαβάζω σε κάθε παιχνίδι και κάθε φορά βρίσκω τόσες καλές και ενδιαφέρουσες, ώστε δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δώσω τους βαθμούς μου! Σας ευχαριστώ όλους για τις ψήφους που μου χαρίσατε.

  Φλώρα μου, το πιο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω σε εσένα για την όμορφη και άψογη φιλοξενία σου και για αυτό το τόσο ενδιαφέρον παιχνίδι. Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επαναλαμβάνομαι να λέω τα ίδια, αλλά ευχαριστώ εγώ όλους εσάς που δώσατε αξία σε μια απλή ιδέα...
   Φιλιά κι από μένα.

   Διαγραφή
  2. Είναι μαγικό το πόσο μια απλή ιδέα μπορεί να απογειωθεί, όταν την υλοποιούν πολλοί μαζί. Αυτό είναι η καλή πλευρά του διαδικτύου... Χαίρομαι που είμαι μαζί σας σε όλο αυτό!

   Διαγραφή
 10. καλή μας χρονιά τοπα αλλα δεν τοκανα δεν προκαμα με τις γιορτές αλλα θα επανορθωσω συγχαρητήρια σε λους και σε ολες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε 2-3 μέρες ξεκινάει το επόμενο.
   Μην το χάσεις κι αυτή τη φορά...
   Καλή χρονιά να έχεις.

   Διαγραφή
 11. Συγχαρητήρια στις νικήτριες!!
  Έγραψαν καταπληκτικά!
  Συγχαρητήρια επίσης σε όλους όσους πήραν μέρος και στη Φλώρα μας βέβαια που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου συγχαρητήρια σε όλους όσους βοηθούν για να υπάρχει το παιχνίδι, με το γράψιμό τους ή με τη βαθμολόγησή τους.
   Και βέβαια και σε σένα που είσαι εδώ μαζί μας πάντα.

   Διαγραφή
 12. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί βαθμολόγησα ακριβώς τις 3 νικήτριες ιστορίες με την μόνη διαφορά ότι ο ποιητής μέσα μου έδωσε προβάδισμα στην ποίηση.... Αλλιώς είχα πετύχει και την σειρά!!!! Πάντως αν δεν υπερίσχυε μέσα μου ο ποιητής η σειρά αυτή θα ήταν!!! Πολύ όμορφα!!!! Μπράβο στην κ.α Κανελλάκη και γρήγορα τις λέξεις!!! Τώρα θα σας πω ότι κι εγώ έγραψα αλλά το σταμάτησα πριν γίνει ΧΧΧ!!! Αλήθεια θέλετε να σας το αναρτήσω εδώ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Oπωσδήποτε πρέπει να το διαβάσουμε αυτό που έγραψες.
   Κι άλλη φορά όχι εκ των υστέρων.

   Διαγραφή
  2. Να τι είχα αρχίσει να γράφω.....


   Το άρωμα κέδρου από το αναμμένο αρωματικό κερί απλώνονταν σε όλο το δωμάτιο δίνοντας μια ξεχωριστή ανατολίτικη νότα που συνδυάζονταν άψογα με ότι το διακοσμούσε. Γδύθηκε, κάθισε γυμνός στην αναπαυτική πολυθρόνα και άφησε το βλέμμα του να χαϊδεύει τα πάντα ολόγυρα, γυρνώντας συχνά στην πόρτα που έκλεισε πίσω της. Γλυκιά προσμονή όλο υποσχέσεις. Ήπιε μια γουλιά από το ποτό του και βάλθηκε να χαζεύει το πολύχρωμο πορτατίφ που σκόρπιζε γλυκά το φως μέσα από τα χρωματιστά κρυσταλλάκια που το συνέθεταν, άψογο δείγμα κι αυτό ανατολίτικης τέχνης, κάνοντας το μυαλό του να ταξιδεύει.

   Το ελαφρύ τρίξιμο από τους μεντεσέδες της πόρτας τον ξάφνιασαν συνεπαρμένος όπως ήταν σε ταξίδια του μυαλού. Γύρισε και την κοίταξε καθώς πλησίαζε με αβρότητα, ντυμένη μόνο με ένα αραχνοΰφαντο πέπλο. Ήταν απίστευτα όμορφη αυτή η γυναίκα. Το κορμί της διαγράφονταν στο ημίφως αψεγάδιαστο. Τα μακρυά μαύρα μαλλιά της γυάλιζαν με την γυαλάδα του έβενου. Ήρθε και γονάτισε πλάι στα πόδια του κοιτάζοντάς τον βαθιά μέσα στα μάτια με εκείνα τα μεγάλα μελιά μάτια της ενώ τα χέρια της άρχισαν να ταξιδεύουν απαλά στο κορμί του. Έκλεισε τα μάτια κι αφέθηκε να βουλιάζει στο πάθος.

   Διαγραφή
  3. Aπορώ τι ήταν αυτό που σε εμπόδισε να το στείλεις.
   Είναι πολύ όμορφο και για να είμαι ειλικρινής, αν κανείς θέλει να γράψει κάτι προσεγμένο, δεν προλαβαίνει μέσα σε 400
   λέξεις να γράψει ιστορία με πλοκή αλλά να περιγράψει μια πολύ όμορφη εικόνα. Η δική σου συν τοις άλλοις ήταν και ατμοσφαιρική.
   Δεν θα σου επιτρέψω άλλη φορά την αποχή....
   Καλή σου μέρα.

   Διαγραφή
  4. Mail;;;; Δεν έλαβα κάποιο δικό σου!!!! drmakspy@gmail.com

   Διαγραφή
  5. Λοιπόν έχω πρόβλημα με το mail σου.
   Δεν μπορώ να στείλω τίποτε.
   Τρεις φορές έκανα απόπειρα και δεν έφυγε.
   Δεν ξέρω τι συμβαίνει.
   Αυτά που ήθελα να σου γράψω στο mail
   τα μετέφερα στην παραπάνω ανάρτηση όταν είδα πως δεν έφευγαν.

   Διαγραφή
 13. Συγχαρητήρια σε όλους για τις υπέροχες ιστορίες τους και περισσότερο ακόμη στους 4 αυτή τη φορά νικητές!!! Πολλά συγχαρητήρια και σε εσένα Φλώρα για την οργάνωση!!!
  Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Τina μου, που είσαι κοντά μας.
   Ετοιμάσου για το επόμενο παιχνίδι...

   Διαγραφή
 14. συγχαρητήρια στις νικήτριες και φυσικά σε όλες που συμμετείχαν!!!!!Και ένα ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΟ ΕΥΓΕ σε σένα Φλώρα μου,για την υπομονή και την αγάπη σου για αυτή την οργάνωση!!!!!Σε θαυμάζω πολύ-))))
  τα φιλιά μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αγαπάω το παιχνίδι μας και φαίνεται το αγαπήσατε κι εσείς.
   Περνάμε όμορφα μέσα απ΄ αυτό.
   Αν δώσει ο Θεός να το αξιοποιήσουμε κιόλας για να ανακουφίσουμε συνανθρώπους μας θα είναι ότι το καλύτερο.
   Αν θέλεις μπες στην προηγούμενη ανάρτηση να μας γράψεις την άποψή σου.
   Καλό σου βράδυ.

   Διαγραφή
 15. Μπραβο... σε όλους που πήρανε μερος στον διαγωνισμό Φλωρα μου και σε σενα που το διοργανωνεις...συνχαρητήρια στις πρωτες που πήρανε τα βραβεια... καλη χρονια σε όλους και πολλέ πολες εμπνέυσεις...φιλια..πολλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρούλα μου άλλη μια φορά σ' ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα λόγια σου.
   Να είσαι κοντά μας, παρέα μας.

   Διαγραφή
 16. Θέλω να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζόμενους για την διάθεση τους να σκαρώσουν εν μέσω των εορτών τις πανέμορφες ιστορίες τους και να ευχηθώ να συνεχίσουν με κέφι και διάθεση αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε η Φλώρα δειλά, δειλά και εξελίχθηκε σε έναν διαγωνισμό που αγαπήθηκε από όλους μας.
  Μπορεί η δική μου συμμετοχή να μην είναι συστηματική αλλά η παρακολούθηση και η βράβευση μου είναι συστηματικότατη κάτι που θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον γιατί σέβομαι την προσπάθεια όλων των φίλων.
  Να είστε όλοι καλά και καλή χρονιά σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα xristin, σε άφησα και χαλάρωσες, και δυνάμωσες και το γιόρτασες μέσα στις γιορτές.
   Πήγες και στο χωριό σου.
   Τι άλλο θέλεις πια.
   Στρώσου τώρα και γράψε.
   Μην προσπαθείς να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια που λένε και οι νεότεροι.
   Από αύριο ξύσε τα μολύβια σου και ξεκίνα.

   Διαγραφή
 17. Καλησπέρα σε όλους σας. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες & εορτάζουσες σήμερα. Στέλνω τις λέξεις που διάλεξα για τον επόμενο διαγωνισμό:
  1)Θάλασσα
  2)Ιππότης
  3)Γεράνι
  4)Όνειρο
  5)Φυλακή

  Καλή δύναμη στη Φλώρα για το νέο ξεκίνημα του παιχνιδιού και καλά ταξίδια με τη φαντασία σε όλους μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις παίρνω και φεύγω αμέσως.
   Μη σου πω πως ήρθε στο μυαλό μου ήδη η ιστορία...

   Διαγραφή