Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Βράβευση και αποτελέσματα 4ου παιχνιδιού "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"


Αγαπημένοι μου φίλοι φτάσαμε αισίως 
στην 4η πανηγυρική ανάρτηση.Όλοι είμαστε νικητές αυτής της πρόκλησης
και ως νικητές αξίζουμε όλοι ένα βραβείο συμμετοχής.(Όσοι συμμετείχατε  μπορείτε να αντιγράψετε το βραβείο σας και να το αναρτήσετε στο blog σας).
Αυτή τη φορά  διαπίστωσα  ότι:
α)το παιχνίδι μας επεκτείνεται και υπήρχαν πολλές συμμετοχές νέων φίλων.
β)πολλοί παλιοί και νέοι φίλοι μπήκαν στον κόπο να βαθμολογήσουν τις ιστορίες - παραμύθια μας. 
γ)οι ιστορίες - παραμύθια είχαν πολύ καλό επίπεδο και πολλοί φίλοι δυσκολεύτηκαν να διαλέξουν.
δ)οι περισσότερες από τις ιστορίες πήραν βαθμούς.
ε)Αναγκάστηκα να απορρίψω τη βαθμολόγηση ενός φίλου ο οποίος βαθμολόγησε ως ανώνυμος, εφ' όσον έτσι ήταν οι όροι του παιχνιδιού. Σε απάντησή μου όμως του εξήγησα πως θα μπορούσε να βαθμολογήσει πάλι αν έστω υπέγραφε κάτω απ' τη βαθμολόγησή του με όνομα ή ψευδώνυμο.
στ)Απέρριψα τη βαθμολόγηση φίλου που έγινε στις 12.05 μετά τα μεσάνυχτα της 7/12/12.
ζ)μέχρι την τελευταία στιγμή έμπαιναν φίλοι και βαθμολογούσαν, προφανώς για να ενισχύσουν τη βαθμολόγηση φίλου τους.
Αυτό ειλικρινά με έκανε να γελάσω, γιατί δεν περίμενα ποτέ να έχει τέτοια αξία η 1η ή η 2η ή η 3η θέση στο παιχνίδι μας .
Θέλω να πιστεύω πως με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν το συμβάν και οι φίλοι μας που τελικά πήραν την 2η και 3η σειρά, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν σε καλύτερη θέση. 
Θέλω να σας θυμίσω πως το παιχνίδι αυτό γίνεται για να διασκεδάσουμε και να ευχαριστηθούμε γράφοντας και όχι για να κυνηγήσουμε  διάκριση. 
Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμιά από τις 3 ιστορίες, που διακρίθηκαν, και νομίζω, πως δεν θα έπρεπε να τις κατατάξω σε σειρά , αλλά αυτό  θα γίνει και αυτή τη φορά, για να ακολουθηθούν όλοι οι όροι του παιχνιδιού. 
Για την επόμενη φορά θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο ώστε η βαθμολόγηση να γίνεται μυστικά. 
Αν με εμπιστεύεστε, σίγουρα αυτό θα είναι δικαιότερο, γιατί δεν θα ξέρει ο κάθε συμμετέχων σε ποια σειρά βρίσκεται η ιστορία του. Έτσι θα αποφευχθεί η ανατροπή αποτελεσμάτων της τελευταίας στιγμής.
Μπορεί βέβαια να κατηγορηθώ ότι όλα τα παραπάνω δεν έγιναν για κάποιο σκοπό. Θέλω να πιστεύω πως είναι έτσι τα πράγματα, οφείλω όμως να αναφέρω το γεγονός προς χάριν της διαφάνειας  που εξ αρχής ήθελα να διακρίνει το παιχνίδι μας.

Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω υπολογίσει λάθος τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης, παρόλο που αυτά βγήκαν βιαστικά, αφού οι υπολογισμοί που είχα ξεκινήσει να κάνω 2 ώρες πριν, όπως πάντα, πήγαν χαμένοι.

Στο διάστημα από 30/11/12 έως και 7/12/12,
σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους του παιχνιδιού μας,
δώσατε βαθμό στις 3 καλύτερες, κατά την άποψή σας, ιστορίες - παραμύθια. 

Έτσι προέκυψαν οι νικητές μας. 
Και τώρα έφτασε η ώρα να απονείμουμε  


το 1ο χρυσό βραβείο στον Μίνωα - Αθανάσιο Καρυωτάκη για την ιστορία με θέμα "Ο Κυνηγός"
το 2ο αργυρό βραβείο στην Funky Monkey για την ιστορία  με θέμα "Μεταξένια"


το 3ο χάλκινο βραβείο στην Μαρία Καλαϊτζάκη για την ιστορία με θέμα "Ωδή στη ζωή"
Εκτός από τα βραβεία  θα δοθούν και αυτή τη φορά αναμνηστικά δωράκια στους νικητές μας που θα είναι τα εξής:

1ος νικητής

χειροποίητο γούρι - μονόγραμμα για μπρελόκ
 από μέταλο αλπακά πέτρες και χάντρες, 


20ς νικητής 

χειροποίητη καρφίτσα μονόγραμμα 
από μέταλο αλπακά χάντρες και πέτρες


3ος νικητής
χειροποίητη καρφίτσα   
από μέταλο αλπακά και χάντρες
Στη συνέχεια ακολουθεί η συνολική βαθμολογία κάθε ιστορίας
1.Μεταξένια Funky Monkey  24
2. Τώρα που η «φούσκα» …. έσκασε! Άσπα – Κατάθεση ψυχής   5
3.Η τέχνη κι εγώ Φλώρα      3      
4.κι αν συνήθισα Levina       5
5.Η Μεγάλη Καλεσμένη Όλυ       5  
6.Η καρδερίνα ανοίγει τα φτερά της christi     -
7.Θεόσταλτη συντροφιά  Spiros Makrigiannis  4
8.Εξομολόγηση…Κλαυδία   11 
9.Ο Μπον Κλαυδία                1
10.Ο Μαυρούλης και το δάσος- μπαμπού Μαρία Καλαϊτζάκη      10      
11.Ωδή στη Ζωή Μαρία Καλαϊτζάκη        23
12.Στο βουνό Marika Mar             5       
13.Ένας νέος φίλος Marina Drama Queen    2
14.Όλα γίνονται για καλό! Λευκοθέα Σινιόρη     3
15.Χωρίς τίτλο Κάτια      -
16.Ο Κυνηγός Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης     26
17.Ο ανυπόμονος Ρένα Χριστοδούλου     -
18.Η magica de spell Ρένα Χριστοδούλου    -
19.Η βαρκάδα Kατερίνα Διαμάντη       12
20. Νόρα Pippo Tina       13         


Ακολουθεί ανάρτηση των 3 βραβευμένων ιστοριών - παραμυθιών

1ο βραβείο
Ο Κυνηγός
           Μια φορά και έναν καιρό, σ’ ένα μακρινό βασίλειο υπήρχε ένας νεαρός άνδρας. Ήταν ρωμαλέος, ψηλός, με μαύρα μάτια και κατάμαυρα μαλλιά σαν τον έβενο. Η ομορφιά του, αλλά και το θάρρος του ήταν ευρέως διαδεδομένα στο χωριό όπου ζούσε μαζί με τους γονείς του και τον μικρό του αδερφό. Όπως και ο πατέρας του κυνηγούσε κι αυτός ζώα στο κοντινό δάσος.
           Όλα έβαιναν καλά για την μικρή αυτή οικογένεια που ζούσε φτωχικά, μα γεμάτη αγάπη.  Όμως, η χαρούμενη αυτή εικόνα δεν κράτησε για πολύ καιρό. Όταν ο μεγαλύτερος γιος έφτασε στην ηλικία των είκοσι χρόνων, ο πατέρας αρρώστησε βαριά και τελικά πέθανε. Ύστερα από περίπου ένα μήνα τον ακολούθησε και η γυναίκα του. Το σπίτι που κάποτε έσφυζε από ευδαιμονία είχε βυθιστεί σε μια πρωτόγνωρη θλίψη. Ο μεγαλύτερος γιος ήταν απαρηγόρητος, μα δεν είχε βιώσει ακόμα τα χειρότερα, καθώς αμέσως μετά το θάνατο της μάνας αρρώστησε βαριά και ο  μικρός αδερφός. Ο γιατρός του χωριού ισχυριζόταν πως αργά ή γρήγορα θα άφηνε κι αυτός την τελευταία του πνοή.
         Μετά τη νέα συμφορά, ο κυνηγός παρέμενε σχεδόν όλη την μέρα έξω από το ξύλινο σπίτι του. Έκλαιγε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τη συμφορά που τους είχε βρει. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως σε λίγο θα έχανε ολόκληρη την οικογένειά του.
         Μια μέρα λοιπόν, που καθόταν ξανά έξω από το σπίτι και έκλαιγε με αναφιλητά εμφανίστηκε μία γερόντισσα. Πρώτη φορά την έβλεπε στο χωριό. Ήταν απίστευτα άσχημη. Είχε μια μεγάλη γαμψή μύτη, μια δυσθεώρητη καμπούρα και πάμπολλες κρεατοελιές στο πρόσωπο.
         Παρότι την είχε αντικρίσει ο κυνηγός έκανε πως δεν την έβλεπε. Ήξερες πως είχε έρθει για κείνον, μα δεν ήθελε να μάθει για ποιον λόγο. Κατά βάθος την φοβόταν.
        Ο χτύπος της ξύλινης μαγκούρας της γερόντισσας έκανε τον άνδρα να τιναχτεί από το παγκάκι όπου καθόταν. Η γερόντισσα βλέποντας πως επιτέλους του είχε τραβήξει την προσοχή του είπε πως μπορούσε να σώσει τον αδερφό του φτάνει να έκανε ότι του έλεγε.
       Έτσι, ο κυνηγός  μαζί με το πιστό του σκυλί κατευθύνθηκε προς την καρδιά του δάσους για να βρει το ασήμι που ήθελε η γυναίκα. Χάρις την πολύπειρη μουσούδα του σκυλιού που είχε εκπαιδευτεί να οσφραίνεται τα πάντα βρήκαν γρήγορα το ασήμι που βρισκόταν μέσα σε μια κουφάλα δέντρου.
       Ο κυνηγός κουβαλώντας το ασήμι έφτασε στο σπίτι του. Έπειτα, η γερόντισσα του ζήτησε να αγοράσει και κάρβουνο ώστε να λιώσουν το ασήμι. Ο κυνηγός έφερε το κάρβουνο και έλιωσε το ασήμι. Μάλιστα, δημιούργησε ένα μαχαίρι σύμφωνα πάντα με τις προσταγές της γριάς.
       Η γερόντισσα άρπαξε άμεσα το ασημένιο μαχαίρι, έφτασε στην κλίνη του αδερφού και τον τρύπησε στο στήθος. Ο κυνηγός τρελάθηκε και όρμισε να την σκοτώσει. Τελικά, κατάφερε να την στραγγαλίσει. Η γερόντισσα έπεσε νεκρή, ενώ η πληγή έκλεισε ξαφνικά και ο μικρός αδερφός ξύπνησε μεμιάς από το λήθαργο. Ο άνδρας ξέσπασε σε αναφιλητά που ακούστηκαν σε όλο το χωριό. Είχε σκοτώσει τον άνθρωπο που τον είχε βοηθήσει.
       Την επομένη έθαψε την γυναίκα. Πάνω στον τάφο της κρέμασε μια επιγραφή που έλεγε: «Ξεχείλιζε από σοφία»…


2ο βραβείο
Μεταξένια
Βραδάκι χειμωνιάτικο… Το φεγγάρι έλουζε τα δέντρα της αυλής με ασήμι, ασήμιζαν και τα φύλλα της ελιάς, καθώς τα ταλάντευε ελαφρά το κρύο αεράκι. Ο κυρ- Βασίλης είχε ανάψει τη φωτιά στο τζάκι και καθόταν με την αγαπημένη του κουβερτούλα στα γόνατά του, πίνοντας ένα ζεστό.  Ζούσε εδώ και κάποια χρόνια μόνος του, έχοντας χάσει τη γυναίκα του νωρίς, αλλά…
Αλλά είχε τουλάχιστον τη Μεταξένια.  Η όμορφη γατούλα του, με τα σπινθηροβόλα μάτια και το απαλό, κανελί της τρίχωμα, ήρθε ένα απόγευμα στο σπίτι του, πριν τρία χρόνια. Την τάισε κι εκείνη, αφού τριγύρισε στο χώρο, κοίταξε καλά-καλά τον κυρ-Βασίλη, κουλουριάστηκε κοντά του και δεν έφυγε έκτοτε. Για να έχει πρόσβαση στην αυλή όποτε το ήθελε, της είχε φτιάξει ένα άνοιγμα στην εξώπορτα, αλλά εκείνη επέλεγε να περνά σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας της κοντά του και σπάνια χρησιμοποιούσε το πορτάκι.
«Μεταξένια, πού είσαι;»
Ήρθε κοντά του αμέσως, αλαφροπατώντας. Ξάπλωσε στα γόνατά του, απαλά, μην τον πονέσει. Τη χάιδεψε. Εκείνη έτριψε τη μουσούδατης στο χέρι του, αποζητώντας κι άλλο χάδι.
«Πόσο πιο όμορφη γίνεται η ζωή, όταν έχεις κάποιον να αγαπάς…» της είπε και μέσα στα μάτια του απλώθηκε όλη η σοφία του κόσμου και των χρόνων. «Ζεσταίνονται τα κρύα, χειμωνιάτικα βράδια… ζεσταίνονται και οι καρδιές! Ευτυχώς έχω κι εσένα!»
Ένα κάρβουνο έσκασε, πετάχτηκε έξω από το τζάκι. Σηκώθηκε να το μαζέψει και ξάφνου, η καρδιά του έχασε ένα χτύπο. Σωριάστηκε. Το τελευταίο πράγμα που πρόλαβε να δει ήταν η Μεταξένια.
Άνοιξε τα μάτια του, μην μπορώντας να καταλάβει πού βρισκόταν. Στην αρχή έβλεπε θολά, έπειτα η όρασή του καθάρισε. Νοσοκομείο; Πώς ήρθε εδώ;
Δίπλα του, λαγοκοιμόταν η γειτόνισσά του, η κυρία Μαρία.
«Τι… έγινε;» ψέλλισε.
«Ξύπνησες, κυρ-Βασίλη;» τινάχτηκε εκείνη. «Είσαι καλά, όλα καλά. Η καρδιά σου…»
«Πώς… βρέθηκα… εδώ;»
«Η Μεταξένια!  Ήρθε στο σπίτι μου, αγριεμένη, νιαούριζε, τριγύριζε… στην αρχή δεν κατάλαβα, αλλά έκανε σαν να ήθελε να την ακολουθήσω. Με έφερε στο σπίτι σου με τα πολλά. Ευτυχώς! Σε βρήκα, βρήκα κι ένα αναμμένο κάρβουνο έξω από το τζάκι… ευτυχώς κυρ-Βασίλη!
Δάκρυσε ο κυρ-Βασίλης. Στράφηκε, κοίταξε έξω από το παράθυρο του ισόγειου δωματίου. Είδε μια σκιά, προσπάθησε να εστιάσει καλύτερα. Η Μεταξένια ήταν εκεί, στο περβάζι! Τριβόταν πάνω στο τζάμι… «Δεν επιτρέπονται οι γάτες στα νοσοκομεία» του είπαν τα μάτια της, μέσα στα οποία πλανιόταν όλη η σοφία του κόσμου. «Δεν πειράζει, όμως, εγώ είμαι εδώ…»
Ο κυρ-Βασίλης αποκοιμήθηκε. Η Μεταξένια κουλουριάστηκε κι εκείνη στο περβάζι.

3ο βραβείο
Ωδή στη Ζωή
Όταν όλα τριγύρω χάνονται,
Όταν όλα τα όνειρά μας καίγονται,
Όταν όλες μας οι ελπίδες γίνονται κάρβουνο,
και τις στάχτες ακόμα τις σκορπίζει μακριά ο άνεμος,
τότε νιώθεις ότι δεν έμεινε τίποτα…
Τίποτα, ησυχία.
Μα, να… ο χτύπος της καρδιάς του ηχεί δυνατά, ρυθμικά, σταθερά.
Ο χτύπος της καρδούλας του είναι εκεί, δεν σταματά,
χτυπά γρήγορα.
Αυτός ο χτύπος σε σπρώχνει σε ένα χορό γύρω από τη φωτιά,
σε ένα ταξίδι άγνωστου προορισμού.
Σε κάνει να ελπίζεις ξανά.
Μια νέα ζωή γεννιέται.
Όταν νιώσεις την ανάσα από τη μωρουδίσια μουσούδα πάνω σου,
ένα χαμόγελο απλώνεται αυτόματα στο πρόσωπό σου
και γαληνεύεις.
Γεννιέται συγχρόνως και μια ανησυχία
να φροντίσεις να είναι όλα γύρω σου σωστά, ονειρεμένα…
Για χάρη του,
 ο γκρίζος κόσμος μας μεταμορφώνεται σε παιδότοπο
με ουράνια τόξα, μπαλόνια, πολύχρωμες κορδέλες
που αιωρούνται στον αέρα,
πεταλούδες χαρούμενες,
τσουλήθρες, τραμπάλες, ποδήλατα,
γλειφιτζούρια, ζαχαρωτά, μπισκότα και σοκολάτες.
Το γέλιο του, το γέλιο του γλυκιά μελωδία να ηχεί παντού.
Όλη η σοφία του κόσμου στα δυο του γαλανά ματάκια,
στο πιο ναζιάρικο μουτράκι.
Όχι, δεν αλλάζω αυτό το πλασματάκι για όλο το χρυσό
και το ασήμι της γης.
Αυτά τα ματάκια είναι ο κόσμος όλος…Ο 1ος νικητής, που αυτή τη φορά είναι  ο Μίνως -Αθανάσιος Καρυωτάκης
θα ψάξει να βρει 5 ουσιαστικά συγκεκριμένα ή αφηρημένα, 
(προσωπικά θα ήθελα να υπάρχουν και αφηρημένα ουσιαστικό)
που θα αποτελέσουν τη βάση για τη διεξαγωγή του 5ου παιχνιδιού μας.

Το παιχνίδι θα μείνει και αυτή τη φορά στο δικό μου blog,
 εκτός εάν θελήσουν να το φιλοξενήσουν ο Μίνως - Αθανάσιος Καρυωτάκης ή η Funky Monkey ή η Μαρία Καλαϊτζάκη  
στους οποίους με χαρά θα παραχωρούσα αυτό το δικαίωμα τιμής ένεκεν.

Μόλις λοιπόν  αποφασισθεί 
που θα παιχτεί τελικά το 5ο παιχνίδι 
και πάρω από τον  Μίνωα - Αθανάσιο Καρυωτάκη τις 5 νέες λέξεις 
θα γίνει η ανάρτηση για την έναρξη του 5ου μας παιχνιδιού.

Οι φίλοι μου νικητές παρακαλούνται να μου στείλουν με mail κάποια διεύθυνση στην οποία θα τους στείλω τα δωράκια τους.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ
για τη συμμετοχή σας και για τον κόπο σας να βαθμολογήσετε. 
Σας θέλω ετοιμοπόλεμους
 για το 5ο παιχνίδι μας
που ξεκινάει  σε λίγες ημέρες.

32 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν!
  Μπράβο στους νικητές! :)
  Νομίζω ότι η χαρά είναι στη συμμετοχή! Στο γράψιμο!
  Προβληματίστηκα με αυτό που είπες για τη βαθμολόγηση!
  Μου άρεσε περισσότερο άλλη ιστορία από την πρώτη αλλά δεν πειράζει!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή σου μέρα @iris.
   Δευτέρα με Τρίτη θα πάω στο ταχυδρομείο να στείλω τα δώρα και θα φύγει και το δικό σου.

   Διαγραφή
  2. Φλώρα μου ...σε ευχαριστώ πολύ πολύ προκαταβολικά! :)
   Είσαι υπέροχη και μόνο που διοργανώνεις όλο αυτό με δικά σου έξοδα σε καιρούς δύσκολους!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα Φλώρα μου
  Δημιούργησες ένα ωραίο παιχνίδι και οι συμμετέχοντες τείνουν να στο χαλάσουν. Δεν ξέρω πως μπορείς να το προστατέψεις.
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι αυτό το λόγο θέλω να με βοηθήσετε.
   Σκεφθείτε κάτι εσείς οι φίλοι μου.

   Διαγραφή
 3. Συγχαρητήρια σ'όλους για τη συμμετοχή. Ήταν μια υπέροχη πρωτοβουλία και ελπίζω το επόμενο παιχνίδι να είναι ακόμα καλύτερο :). Σχετικά με τη βαθμολόγηση, προτείνω να γίνεται όπως γίνεται εδώ: http://www.saitapublications.gr/2012/12/xartonomisma.vote.html. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται αυτό :(. Ελπίζω να βοήθησα κάπως και ευχαριστώ πολύ και για την τιμητική διάκριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ή μέσω email(αυτό τώρα το σκέφτηκα και δεν ξέρω αν μπορεί να υλοποιηθεί)

   Διαγραφή
  2. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που μου γράφεις.
   Θα ψάξω να δω.
   Ως τότε να μου γράψεις σε παρακαλώ πολύ Δ/νση για να στείλω το δωράκι σου. Επίσης σε παρακαλώ πολύ να μου απαντήσεις αν θέλεις να φιλοξενήσεις το παιχνίδι μας γι αυτή τη φορά.
   Συγχαρητήρια και με το καλό να ξαναγράψεις την επόμενη φορα.

   Διαγραφή
  3. Μπήκα σε ένα από τα blog σου και ενθουσιάστηκα γιατί υποστηρίζεις με αγάπη αυτό που σου αρέσει, δηλαδή να γράφεις.
   Φαίνεται πως δουλεύεις σκληρά γι αυτό.
   Θα διαβάσω σιγά σιγά και το βιβλίο σου και θα του αφιερώσω και ειδική ανάρτηση γιατί πρέπει να το μάθουν κι άλλοι.
   Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μικρά παιδιά σαν και σένα ξεχωρίζουν μέσα στο στίβο της εργασίας.
   Σου εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου να προοδεύσεις περισσότερο κι απ' ότι εσύ φαντάζεσαι.
   Να σε βλέπω κι εγώ και να λέω "Αυτός ο νεαρός έγινε φίλος μου μέσα από το blog μου".

   Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Έστειλα email σχετικά με τη διεύθυνση και σχετικά με το να φιλοξενήσω το επόμενο παιχνίδι. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω επειδή αφήνονται από κάποιους διάφορα υπονοούμενα σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας, πως ποτέ μου δεν απαίτησα να με ψηφίσει ή να κάνει μπαγαποντιές κάποιος ώστε να κερδίσω. Εγώ απλά ανέφερα ότι παίρνω μέρος σ' έναν διαγωνισμό και το νούμερο του παραμυθιού είναι το νούμερο 16. Μάλιστα, οφείλω να ομολογήσω πως ενοχλήθηκα πολύ από εκείνους που ψήφισαν τελευταία στιγμή χωρίς καν να έχουν διαβάσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων. Τέλος, θα ήθελα να ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην διοργανώτρια όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι κερδισμένη βγαίνει καθαρά η λογοτεχνία.

   Διαγραφή
  5. Εγώ δεν αφήνω υπονοούμενα..είμαι ξεκάθαρη..μπορείς σε παρακαλώ να απαντήσεις και στην ερώτηση αν ψήφισες ο ίδιος την ιστορία σου?

   Διαγραφή
  6. Κοίτα, βεβαίως και ψήφισα το παραμύθι μου ο ίδιος, νομίζω πως ο καθένας το είδε αυτό. Το κακό που είναι όμως δεν καταλαβαίνω, αφού δεν έλεγε πουθενά ότι απαγορεύεται να ψηφίσω τον εαυτό μου; Και παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συνεχίσει αυτό. Αν θέλεις σου δίνω και την πρώτη θέση. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πιστεύεις πως ένα χρήστης που συμμετέχει σ'αυτό το παιχνίδι με ολόκληρο το όνομα του έχει στόχο κυρίως να εξαπατήσει και να κλέψει. Πραγματικά εγώ, δεν νομίζω πως κέρδισα κάτι αξιοζήλευτο. Τέλος, είναι λάθος να διαβάλλουμε το διαγωνισμό, καθώς έτσι πιστεύω πως θίγουμε την υπεύθυνη που έκανε εξαιρετική δουλειά.

   Διαγραφή
  7. Δυστυχώς απαγορεύεται να ψηφίζουμε τις δικές μας ιστορίες..στο παιχνίδι συμμετέχω για τη χαρά που σήμερα μάλλον αμαυρώθηκε, και όχι για την πρώτη θέση..κι αυτό το ξέρουν όλοι γιατί απλούστατα κανένας ποτέ δεν ξέρει αν έστειλα ιστορία..
   Δε νομίζω να θίγω την υπεύθυνη που πράγματι κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί, αλλά μόνο όσους έκαναν το παιχνίδι να χάσει την αξία του...

   Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με τη Μαρία!
   Μου αρέσει γιατί ποτέ δεν είπε ότι συμμετέχει ....ψηφίστε με!
   Ούτε καν ξέρω ποια ειναι η ιστορία της κάθε φορά!
   Όπως έχει προταθεί στο καλύτερο γυναικείο ιστολόγιο και δεν έχει πει τίποτα!
   Θα ψηφιστείς σιωπηρά Μαρία μου!
   Να το ξέρεις!

   Διαγραφή
  9. Οι όροι και οι κανονισμοί του παιχνιδιού έχουν σκοπό τη διαφύλαξη του αδιάβλητου και την πλήρη διαφάνεια.
   Νομίζω ότι ως ενήλικες έτσι πρέπει να πράττουμε.
   Αν κάτι στράβωσε αυτο να μας κάνει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το παιχνίδι μας αγνό και σωστό.

   Διαγραφή
 4. Καταρχήν συγχαρητήρια στους νικητές. Νομίζω πως θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα αν η ψηφοφορία είναι μυστική. Εμένα πάντως μου αρέσει να βλέπω ποιος ψήφισε τι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερινάκι μου κι εγώ με αυτό το σκεπτικό το ξεκίνησα να είναι φανερή η βαθμολόγηση αλλά χθες το βράδυ παίχτηκε ντέρμπι την τελευταία στιγμή. Γι αυτό περιμένω ιδέες.
   Την άλλη εβδομάδα να περιμένεις κάτι από μένα.

   Διαγραφή
 5. Εδώ θα δημοσιεύσω το mail που έλαβα από την 2η νικήτρια του παιχνιδιού Funky Monkey γιατί κρίνω πως έτσι πρέπει και έχω και τη συγκατάθεσή της:

  Φλώρα μου, καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εσένα (για όλο τον κόπο, αλλά και για τα καλά σου λόγια) και όλους!
  Μη στενοχωριέσαι, δε σημαίνει τίποτα για μένα το αν θα είμαι στην 1η, 2η, 3η ή τελευταία θέση. Χαίρομαι απλά που σε κάποιους αρέσουν οι ιστορίες μου, για μένα αυτό είναι το καλύτερο, το πιο ωραίο βραβείο! Πάντα μου άρεσε να γράφω, αλλά και ήμουν πάντοτε εξαιρετικά διστακτική στο να δίνω σε άλλους να διαβάζουν τα όσα γράφω... σ' ευχαριστώ που με "ξεκλείδωσες" μέσα από το παιχνίδι σου, λοιπόν!
  Εννοείται πως δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο, ούτε και θα το ήθελα. Θα είναι κρίμα να μπούμε όλοι μας σε τέτοια μονοπάτια... θα χαλάσει κάτι που τώρα είναι τόσο, μα τόσο καλό! Να σκεφτείς ότι δεν επέτρεψα στον άντρα μου να σε επισκεφτεί και να βαθμολογήσει, για να είναι το αποτέλεσμα καθαρό και αντικειμενικό για μένα... και πιο σωστό για τους άλλους!

  Με τιμάς με όσα είπες για μένα και την ιστορία μου! Σ' ευχαριστώ για όλα ξανά και για το εξαιρετικό -όπως πάντα- δωράκι σου. Εντυπωσιάστηκα που έβαλες το μονόγραμμα!
  Αν θέλεις, μπορείς να δημοσιοποιήσεις αυτό το e-mail, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από κανέναν, καθώς, φαντάζομαι, θα δεχθείς αύριο "βροχή" από σχόλια.

  Θα μου επιτρέψεις να απαντήσω και στον κύριο, ο οποίος είχε μια ένσταση όσον αφορά τον τίτλο "Μεταξένια"; Κρατιέμαι μια εβδομάδα... και νομίζω ότι του χρωστώ μια απάντηση, μιας και ο τίτλος προέκυψε καθαρά από... την υφή του τριχώματος της γάτας... και όχι από κάποια διαφήμιση (ούτε καν την ήξερα, την έψαξα μετά, βλέπεις δεν είμαι φαν της τηλεόρασης έτσι όπως έχει καταντήσει και δε βλέπω)!
  Αν δεν έχεις τη διεύθυνση, να μου πεις να σου τη στείλω - από τα γραφόμενα πάντως θεώρησα ότι την έχεις κρατήσει. Χίλια ευχαριστώ, καλή μου Φλώρα!
  Πολλά φιλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλω να πιστεύω ότι ο φίλος που σχολίασε τον τίτλο της ιστορίας σου δεν ήθελε να σε θίξει. Αυτό θέλω να το αφήσω να το βρείτε και να το ξεδιαλύνετε μεταξύ σας και τον παρακαλώ πολύ να σου απαντήσει.
   Έπειτα αν δεν κάνω λάθος ο ίδιος πρέπει να έδωσε 3 στην ιστορία σου πράγμα που δείχνει την ουσία του πράγματος.
   Του άρεσε περισσότερο απ' όλες η δική σου ιστορία.

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κι από εμένα! Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους τους συμμετέχοντες.

   Όσο για τη δική μου διάκριση, να πω ξανά ένα μεγάλο Ευχαριστώ και το απευθύνω σε όλους σας εξίσου! Είναι τιμή για μένα το ότι συμμετείχα μαζί σας, είναι τιμή και το αποτέλεσμα και ειλικρινά, μου δώσατε μεγάλη χαρά όχι μόνο με την ψήφο σας, αλλά και με τα σχόλιά σας. Ασχολούμαι καθαρά ερασιτεχνικά με τη γραφή (δεν τολμώ να πω συγγραφή) και, όπως καταλαβαίνετε, διαβάζοντας και το e-mail που έστειλα χθες στη Φλώρα, για μένα όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό, μόνο και μόνο από τη σκοπιά της συμμετοχής και όχι από το αποτέλεσμα της διάκρισης.

   Ζήτημα 1ο: Όλες οι ιστορίες ήταν εξαιρετικές, πραγματικά. Δυσκολεύτηκα πολύ να ψηφίσω, γιατί βρήκα πολλές ιστορίες στις οποίες θα ήθελα να δώσω τους τρεις βαθμούς. Δεν γνώριζα μέχρι στιγμής το έργο του κυρίου Καρυωτάκη ή τον ίδιο, αλλά θεώρησα αξιόλογη την (αρχικά ανώνυμη) ιστορία του, γι' αυτό και την ψήφισα. Χαίρομαι που θα μου δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα, μέσα από αυτό το παιχνίδι και από τα ιστολόγιά του.

   Ζήτημα 2ο: Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με τον φίλο που σχολίασε τον τίτλο της ιστορίας μου, ούτε θεώρησα ότι με θίγει, προς Θεού! Έκανε μάλιστα πολύ καλά, δημοκρατία έχουμε! Λόγω της ανωνυμίας που έπρεπε να διατηρήσω κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αν και μπήκα στον πειρασμό να του απαντήσω, δεν το έκανα. Στην αρχή δεν κατάλαβα απλώς για ποια διαφήμιση μιλούσε και ομολογουμένως, με έβαλε στον πειρασμό να το ψάξω. Όπως και να έχει, τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και για την ψήφο του και ευελπιστώ να γνωριστούμε και καλύτερα.

   Φλώρα μου, ξέρεις ότι το παιχνίδι θέλω να παραμείνει σε σένα - το έχω συνδέσει με σένα και με το ιστολόγιό σου. Ανυπομονώ για το επόμενο! Όσο για τις μυστικές ψήφους, κι εμένα μου αρέσει να μπορώ να βλέπω πώς τα πάει η κάθε ιστορία. Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε να διαβάλλεται το αποτέλεσμα, ή οι συμμετέχοντες. Τι στο καλό, ενήλικες είμαστε, νομίζω ότι μπορούμε να τηρούμε κάποιους κανόνες!!

   Πολλά φιλιά σε όλους και τις θερμές ευχαριστίες μου.

   http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/

   Διαγραφή
  3. Φλώρα μου κι εγώ θέλω να μείνει εδώ το παιχνίδι!
   Αυτό το παιχνίδι είσαι εσύ! Ο συνδετικός κρίκος!
   Θαύμασα ακόμα πιο πολύ από τα γραφόμενά της την Funky Monkey
   και χαίρομαι απίστευτα που η ιστορία που μου άρεσε έκρυβε από πίσω της έναν τόσο ωραίο άνθρωπο!
   Φιλιά1

   Διαγραφή
 6. Φλωράκι μου θέλω κι εγώ να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και στα παιδιά που πήραν τα βραβεία, σίγουρα τα άξιζαν !
  Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!!
  Σε φιλώ :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eυχαριστώ Levina μου, να έχεις το νου σου όταν θα ξεκινήσει το επόμενο παιχνίδι μας.

   Διαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στους πρώτους, σε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά στη γλυκιά οικοδέσποινα για τη δημιουργική της έμπνευση και τον κόπο της!

  Καλές γιορτές και καλή δύναμη σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
   Στο επόμενο παιχνίδι,αν θέλεις, κάνε μας την τιμή να συμμετέχεις.

   Διαγραφή
 8. Σήμερα ειλικρινά στενοχωρήθηκα...όχι γιατί δεν πήρα βαθμούς..ίσα ίσα..άλλωστε στις μέχρι τώρα συμμετοχές μου αυτή τη φορά είχα τους περισσότερους βαθμούς..
  Σήμερα νιώθω πως χάλασε η ουσία του παιχνιδιού...η ανωνυμία και το μη προμοτάρισμα των ιστοριών ήταν ο θεμέλιος λίθος του παιχνιδιού κι αυτό καταστρατηγήθηκε..
  Σημείωση:είναι η ιδέα μου ή ο νικητής έχει ψηφίσει και μόνος του τη δική του ιστορία?..κι αν ναι, αυτό δεν απαγορεύεται?
  Φλώρα μου ειλικρινά, δεν έχω πια την ίδια χαρά για το επόμενο παιχνίδι και ίσως κι άλλοι να νιώθουν έτσι...
  Οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω ότι στέλνουμε την ιστορία μας σε σένα, ψηφίζουμε κατά συνείδηση και δεν το λέμε ούτε σε φίλους ούτε σε γνωστούς για να έχει πραγματική αξία το παιχνίδι..
  Αν είναι να "στήνεται" η βαθμολογία από κάποιους ποια είναι η ουσία?
  Μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος βαθμολόγησης που να αποτρέπει τα φαινόμενα αυτά..ίσως αν ψήφιζαν μόνο μέλη του ιστολογίου (δεν είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ένα λογαριασμό google)?
  Δεν ξέρω..σκέψεις κάνω και αν σκεφτώ κάτι άλλο, θα επανέλθω..
  Δε θέλω να στενοχωρηθείς εσύ με αυτά που γράφω..εσύ κάνεις το παιχνίδι όσο πιο σωστά μπορείς..είναι κρίμα όμως να σου το χαλάσουν κάποιοι...
  Συγχαρητήρια στους νικητές, αν και για μένα πρώτη νικήτρια μετρώντας τις ψήφους γενικά χωρίς συγγενείς και φίλους είναι η ιστορία 1..η μεταξένια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λοιπόν καλή μου Μαρία,
   αρχικά κι εγώ χαλάστηκα λίγο με αυτό που έγινε τελευταία στιγμή.
   Δεν αντιλήφθηκα αν ο νικητής ψήφισε ο ίδιος τον εαυτό του.
   Πιστεύω πως αν το έκανε, δεν θα πρόσεξε στους όρους ότι αυτό απαγορεύεται.
   Επίσης σίγουρο είναι ότι η ιστορία του ήταν εξίσου καλή με τη 2η και την 3η.
   Επειδή μου έκανε εντύπωση το γεγονός, μπήκα για πρώτη φορά στο προφίλ του.
   Πρόκειται για ένα αγόρι 18 ετών, ταλαντούχο στην κυριολεξία, που σπουδάζει δημοσιογραφία, έχει ήδη γράψει ένα βιβλίο, γράφει παραμύθια και είναι ένα από τα παιδιά που σπανίζουν σήμερα, όπως αντιλήφθηκα.
   Είμαι σίγουρη πως δεν είχε ανάγκη να επιστρατεύσει γνωστούς και φίλους για να τον ψηφίσουν.
   Εμείς ίσως είμαστε πολύ λίγοι μπροστά στο ταλέντο του.
   Όμως επειδή έχω παιδιά και ξέρω πως λειτουργούν σ' αυτές τις ηλικίες, είμαι σίγουρη πως οι φίλοι του μόλις το έμαθαν από ενθουσιασμό έτρεξαν να τον βοηθήσουν να βγει πρώτος.
   Αυτή τη φορά μάλλον έπρεπε να έχω 3 πρώτες θέσεις για να μην στενοχωρηθεί κανείς.
   Θα ήθελα να μπεις στο προφίλ του και να δεις τα 2 blog του.
   Δες το με συμπάθεια. Θέλω να πιστεύω πως στο εξής δεν θα έχουμε τέτοιου είδους κυνηγητό βαθμολογίας για να συνεχίσουμε όσο όμορφα ξεκινήσαμε.
   Σκέφτομαι να αφήσω και το επόμενο παιχνίδι να εξελιχθεί κανονικά όπως και τα προηγούμενα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε.
   Φιλιά πολλά.

   Διαγραφή
  2. Αχ! Πόσο νιώθω την αγανάκτηση της Μαρίας!
   Δεν προμοτάρισε ποτέ τον εαυτό της....δεν είπε κουβέντα ότι έστειλε ιστορία και μάλιστα την εξής....
   Όταν διάβαζα ήξερα ότι πιθανόν έστειλε ξανά ιστορία ...αλλά ψήφισα με την καρδιά !
   Όταν έγραψα την δική μου ιστορία το μοιράστηκα με δύο φίλους ...τους έστειλα να διαβάσουν και να μου πουν αν ηταν οκ να τη στείλω!
   Κι όταν με ρώτησαν πως; τι; πού; δεν τους είπα κουβέντα γιατί ( τότε δεν ήξερα ότι δεν θα έφτανε στο mail σου Φλώρα) δεν ήθελα να μπουν και να με βαθμολογήσουν εξ επι τούτου!
   Αυτά είχα να πω!
   Περιμένω τη συνέχεια!
   Φιλια!

   Διαγραφή
 9. Φλωρίτσα, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον χρόνο που διαθέτεις για να φιλοξενείς και να φέρνεις κάθε φορά σε πέρας με μεγάλη επιμέλεια και υπευθυνότητα αυτό το παιχνίδι. Όπου υπάρχει επιτυχία και ενθουσιασμός είναι φυσικό να παρεισφρέουν και παρεξηγήσεις. Είναι μέσα στο πρόγραμμα ! Δεν μένουμε όμως εκεί, συνεχίζουμε ακάθεκτοι με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δεν αφήνουμε κανέναν να μας χαλάει τη διάθεση (άντε καλά, μόνο για λίγο) ! Εύχομαι, επιτέλους, να βρω κι εγώ χρόνο να γράψω κάτι της προκοπής και να λάβω μέρος, να μου φύγει το άχτι, βρε παιδί μου !!! Σε φιλώ και Σε Σέβομαι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άντε Φωτεινή μου. Θα δω ιστορία σου στο τέλος και δεν θα το πιστεύω... Ξύσε τα μολύβια σου και ξεκίνα...

   Διαγραφή
 10. Καλησπέρα κι από μένα.. Συγχαρητήρια Φλώρα μου για την όμορφη ιδέα σου να δημιουργήσεις αυτό το παιγνίδι λέξεων..αν θυμάσαι καλή μου Φλώρα μέσω αυτού γνωριστήκαμε..αγάπησα τόσο την ιδεα σου και συγχαρητηρια για ολη την προσπαθεια που βαζεις καθε φορα .. Διαβασα καποια σχολια πανω , στενοχωριεμαι που κάποιοι πάνε να χαλάσουν την ομορφιά του παιγνιδιού σου και της ιδέας σου..Και στενοχωριέμαι και για μένα που μόνο στο πρώτο παιγνίδι στήριξα την ιδεα σου (αλλά στο γράψιμο δεν εχω ταλέντο) , θα ήθελα πολύ να ξανασυμμετέχω και θα προσπαθήσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καλε τελειο είναι αυτό το παιχνίδι συγχαρητηρια σε όλους και σε ολες νασαι καλά Φλωρα μου και μην σταματάς να μας χαρίσεις χ;μόγελα με το δικό σου τρόπο φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή