Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Βράβευση και αποτελέσματα 3ου παιχνιδιού "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"


Αγαπημένοι μου φίλοι φτάσαμε αισίως 
στην 3η πανηγυρική ανάρτηση.
Όλοι είμαστε νικητές αυτής της πρόκλησης
και ως νικητές αξίζουμε όλοι ένα βραβείο συμμετοχής.(Όσοι συμμετείχατε  μπορείτε να αντιγράψετε το βραβείο σας και να το αναρτήσετε στο blog σας).

Με χαρά μου διαπίστωσα αυτή τη φορά ότι:
α)πολλοί φίλοι μπήκαν στον κόπο να βαθμολογήσουν τις ιστορίες - παραμύθια μας 
β) σχεδόν όλες οι ιστορίες - παραμύθια πήραν βαθμούς και
γ) δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές στο σύνολο των βαθμών που έλαβαν οι ιστορίες .
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι όλες οι ιστορίες ήταν αρκετά αξιόλογες και  άρεσαν πολύ.
Αποτέλεσμα ήταν να μοιραστούν οι βαθμοί σε όλες τις ιστορίες και  οι βαθμολογητές να μπουν σε μεγάλο δίλημμα, αφού, όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν στα σχόλιά τους, δυσκολεύτηκαν πολύ να ξεχωρίσουν τις καλύτερες και θα ήθελαν να δώσουν βαθμούς  σε περισσότερες από 3 ιστορίες -  παραμύθια .
Όμως σεβόμενοι τους όρους περιορίστηκαν σε ότι αυτοί όριζαν.

Μετά λύπης μου παρατήρησα ότι στην παρέα μας υπήρξε μόνο ένας άντρας, που μας τίμησε γράφοντας ιστορία και θεωρώ ότι πρέπει να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως.
Μπορεί να μην το ήξερε από την αρχή, αλλά φαντάζομαι το υπέθετε, αφού και στο προηγούμενο παιχνίδι μας ήταν ο μόνος άντρας.
Γι αυτό, ευχαριστώ τον αγαπητό GIP, που μας τίμησε με την παρουσία του στο παιχνίδι  και τον συγχαίρω για την τόλμη και το θάρρος του να τα βάλει με τόσες γυναίκες.
Επίσης τον παρακαλώ να μας ακολουθεί και στα επόμενα γιατί χρειάζεται το παιχνίδι μας και την ανδρική ματιά και άποψη. Άλλωστε αν ανατρέξουμε στις ιστορίες διαφέρει η ανδρική προσέγγιση στη χρήση των λέξεων μέσα σε κείμενο.
Θεωρώ ότι αξίζει να του απονείμουμε  ένα βραβείο.

το βραβείο της ανδρικής συμμετοχής 
απονέμουμε
στον  GIP

Στο διάστημα από 3  έως και 9 Noεμβρίου 2012,
σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους του παιχνιδιού μας,
δώσατε βαθμό στις 3 καλύτερες, κατά την άποψή σας, ιστορίες - παραμύθια. 

Έτσι προέκυψαν οι νικητές μας. 
Και τώρα έφτασε η ώρα να απονείμουμε  

το 1ο χρυσό βραβείο 
στην Κλαυδία
για την ιστορία της   
 με θέμα 
"Η διαθήκη του Μπάρμπα Μάνθου"


το 2ο αργυρό βραβείο 
στο blog Funky Monkey
για την ιστορία του 
με θέμα 
"Μόϊρα"


το 3ο χάλκινο βραβείο 
στην xristin
για την ιστορία
με θέμα 
"Όταν ο Σωκράτης (ξανά)απολογήθηκε"


Εκτός από τα βραβεία  θα δοθούν και αυτή τη φορά αναμνηστικά δωράκια στους νικητές μας 
που θα είναι τα εξής:

1ος νικητής
χειροποίητη καρφίτσα
 με ζωγραφισμένο δέρμα, μέταλο αλπακά και πέτρες

20ς νικητής 
χειροποίητη καρφίτσα 
με μέταλο αλπακά, μπρούτζινο στοιχείο και πέρλες

3ος νικητής
χειροποίητη καρφίτσα
 με μέταλο αλπακά, μουράνο και χάντρες


Στη συνέχεια ακολουθεί η συνολική βαθμολογία κάθε ιστορίας


1.Μόιρα Funky Monkey  10
2.Η διαθήκη του μπάρμπα ΜάνθουΚλαύδια 11
3.Εν ρίπη οφθαλμού Χριστί – Christi   3
4.Ασημάκης το « βλοημένο» Κλαύδια  5
5.H ευχή Rena Christodoulou   4
6.Όταν ο Σωκράτης (ξανά)απολογήθηκε! xristin  9
7.To ξεχασμένο γαϊδουράκι Φλώρα  3
8.Ο μονόλογος της κουτσομπόλας Φλώρα  4
9.Η Τασούλα τσομπάνης Zoyzoy Elena  5
10.Την ώρα που έδυε ο ήλιος!!!!  Rena  6
11.Το Σκιάχτρο κι η Βατομουριά Levina  8 
12.Xωρίς τίτλο GiP  4
13.To σκιάχτρο ΄Αννα Γεωργίου 3
14.Το μνημόσυνο του παππού Giolanda  5
15. Η καλύτερη μέρα της ζωής μου ΄Αρτεμις Σακκά
16.Ψυθιρίσματα… Σμαραγδένια  6
17. Η Περιέργεια  Κατερίνα διαμάντι  7
18.Μια ασυνήθιστη βροχή (me) Maria   από το blog Marika Mar  4
19.Χωρίς τίτλο Mαίρη – Ginger  6
20.Ζήτημα ζωής και θανάτου Ελένη Φλογερά  3
21. Η έκπληξη της Μελπομένης Μερκέττα  5
22. Το θαύμα Pippo  Tina   4


Ακολουθεί ανάρτηση των 3 βραβευμένων ιστοριών - παραμυθιών

1ο βραβείο
Η διαθήκη του μπάρμπα Μάνθου

Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, το μικρό αφράτο σύννεφο, ταξίδευε απαλά στον γαλανό ουρανό σπρωγμένο από το ανάλαφρο αεράκι… απολαμβάνοντας τη διαδρομή πάνω από την καταπράσινη κοιλάδα, τα χωριουδάκια, τις πολιτείες, τα βουνά, τα ποτάμια….
Σ΄ αυτό το συγκεκριμένο μέρος προσπαθούσε να χασομερίσει όσο μπορούσε περισσότερο, γιατί το γοήτευε η θέα του μεγάλου περιποιημένου αγροκτήματος με το μικρό αγροτόσπιτο στην άκρη, τις δυo πελώριες κουκουναριές, την μεγάλη μπροστινή αυλή, το στάβλο, το κοτέτσι, το σκιάχτρο που ανέμιζε τα απλωμένα χέρια του καταμεσίς του  λαχανόκηπου , τις βραγιές με τα κηπευτικά και τα μυρωδικά, τον ξύλινο φράχτη του….
Δεν χόρταινε να κοιτάζει το σύννεφο αυτό το αγρόκτημα, που με αγάπη και περισσή φροντίδα, έσκαβαν, φύτευαν, πότιζαν, ξεχορτάριαζαν ο μπάρμπα Μάνθος και η γυναίκα του η κυρά Φρόσω.
Ο μπάρμπα Μάνθος από το χάραμα μέχρι τη δύση του ήλιου είτε δούλευε στη γη του, είτε φόρτωνε το γαϊδουράκι του, τον δουλευτή του όπως τον έλεγε, με  καλάθια γεμάτα φρέσκα ζαρζαβατικά, αυγά, βότανα και μέλι και τριγυρνούσε στα γύρω χωριά και τις κοντινές κωμοπόλεις για να πουλήσει την πραμάτεια του.
Καλοκάγαθος και αγαπητός σε όλους ο μπάρμπα Μάνθος, ποτέ δε βαρυφόρτωνε το γαϊδουράκι του, το πρόσεχε και του καλομιλούσε, εκείνο πότιζε πρώτα και μετά έπινε ο ίδιος νερό και όταν κουρασμένοι και οι δυο γυρίζανε  πριν βραδιάσει πίσω στο σπίτι, πρώτη δουλειά του μπάρμπα Μάνθου  ήτανε να το ξεφορτώσει , να το οδηγήσει στο στάβλο όπου του έβγαζε το σαμάρι, του έβαζε μπόλικο φρέσκο άχυρο στο παχνί του, το χαϊδολογούσε σιγοκουβεντιάζοντάς του «μπράβο δουλευτή μου , καλά τα πήγαμε σήμερα …» ύστερα του πρόσφερε στη χούφτα του πότε ένα – δυό δροσερά καρότα, πότε μήλα και κάποτε κάποτε τα αγαπημένα του βατόμουρα που μάζευαν ένα-ένα οι γιοί του, από τη ρεματιά στην άκρη του κοντινού λόφου.
Ξαφνικά, ακούστηκε ο ήχος της φυσαρμόνικας, και το σύννεφο χαμήλωσε για να απολαύσει  τη μελωδία….
Κοίταξε προσεκτικά, ο μεγαλύτερος γιός έπαιζε στην παλιά φυσαρμόνικα το σκοπό του παιδικού τραγουδιού «Ή-τα-νε  έ-νας  γά-ι-δα-ρος με  με-γά-λα  αυ-τι-ά ….» και ο μικρότερος  χάιδευε τρυφερά την ασπριδερή μουσούδα  ψιθυρίζοντας τα λόγια του τραγουδιού στο γέρικο γαϊδουράκι, κι όταν τέλειωσε το τραγούδι , άπλωσε τη χούφτα του και το φίλεψε τ΄αγαπημένα του βατόμουρα….
Ο κυρ. Μάνθος και η κυρά Φρόσω είχανε από καιρό συγχωρεθεί και το κτήμα τώρα είχανε αναλάβει τα παιδιά τους τηρώντας πιστά το θέλημα των γονιών τους και κυρίως τον τελευταίο όρο της διαθήκης του μπάρμπα Μάνθου πού όριζε ρητά : « Παιδιά μου επιθυμία μου είναι το γαϊδουράκι , ο καλός δουλευτής και σύντροφος, που με τη βοήθειά του, κερδίζαμε το ψωμί μας  και ζούσε η φαμίλια μας, τα γεράματά του να τα περάσει ειρηνικά και γαληνεμένα στο στάβλο και στη σκιά της κουκουναριάς με χαϊδολογήματα και φιλέματα, όπως το είχα μαθημένο , την ευχή μου να έχετε και να ζήσετε καλά και τίμια  όπως ζήσαμε εγώ και η μάνα σας»……..

Εδώ εκ των υστέρων προσθέτω ένα απόσπασμα του mail που έλαβα από την Κλαυδία  και που αξίζει νομίζω να διαβάσετε.


Τώρα η ιστορία μου, που άρεσε στους αναγνώστες, είναι μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία, μου τη διηγήθηκε η αδελφή μου και αφορά δύο αδέλφια, που ζούνε κάπου στην Καρυστία (Νότια Εύβοια) και την διαθήκη του πατέρα τους, οι όροι σχετικά με το γαϊδουράκι,  βεβαίως τηρηθήκανε κατά γράμμα !!! Με συγκίνησε πραγματικά η απέραντη αγάπη και η βαθειά αίσθηση ευγνωμοσύνης ενός απλοικού χωρικού με τόσο σπάνιο, υψηλό και ανυπέρβλητο μεγαλείο ψυχής !!! Χάρηκα που το παιχνίδι σου μου έδωσε την ευκαιρία να γίνει γνωστή αυτή η αληθινή ιστορία.....επίσης αληθινή είναι και η ιστορία της Μερκέττας....που τιτλοφορήθηκε " Η έκπληξη της Μαργαρίτας" εκφράζει εξ ίσου  συναισθήματα σπάνιας ευαισθησίας και πλούτο ψυχής !!!
Τώρα για το υπέροχο δώρο σου....δεν έχω λόγια.....μου αρέσει πολύ η πρωτοτυπία συνδυασμού των υλικών, που τόσο μοναδικά και επιτυχημένα κάνεις!!!  Γλυκιά μου Φλώρα σ΄ευχαριστώ από καρδιάς, αφού το χαρώ λίγο, έπειτα θα το προσφέρω στο Αντωνοπούλειο ΄Ιδρυμα !!!! ΄Οσο για τις λέξεις του επόμενου παιχνιδιού, ας τις ορίσει ο δεύτερος νικητής μιας κι εγώ επέλεξα τις λέξεις αυτού του παιχνιδιού.


2ο βραβείο
Μόιρα

Την πρώτη φορά που την είδε, είχε βγει στο μπαλκόνι, πάνω από τον πολύβουο δρόμο. Είχε στην τσέπη του τηφυσαρμόνικα –πρόσφατο δώρο του πατέρα του- και ετοιμαζόταν να καθίσει στην παλιά καρέκλα και να παίξει. Και τότε την είδε, ένα όμορφο κορίτσι που περπατούσε χαρούμενο, ντυμένο με πολύχρωμα ρούχα και με φλογάτα μαλλιά, που τα ανάδευε ο αέρας.  Αχ, αυτά τα μαλλιά. Το χρώμα τους του θύμισε το άγουρο βατόμουρο.  Έσκυψε να την παρατηρήσει, αλλά στο μεταξύ εκείνη χάθηκε στη στροφή.
Τις επόμενες μέρες, τη σκεφτόταν συνέχεια. Ποια ήταν; Ήταν από τη γειτονιά,  ήταν περαστική; Θα την ξανάβλεπε άραγε ποτέ; Κοιμόταν, και στον ύπνο του ονειρευόταν  άγουρα βατόμουρα και χρώματα και ήχους, σαν από φυσαρμόνικα.
Τη δεύτερη φορά που την είδε, ένα σύννεφο, μαύρο, βαρύ, ετοιμαζόταν να ξεσπάσει τη μανία του πάνω απ’ την πόλη. Αστραπές και σκοτεινιά. Από το μπαλκόνι, τραβούσε φωτογραφίες το σκοτεινιασμένο τοπίο, ώσπου ξάφνου, μια φλόγα ανέμελη, πλημμύρισε τη σκοτεινιά με φως. Να την πάλι, περπατούσε στην άκρη του δρόμου! Απέμεινε να την κοιτάζει, άρχισε να βρέχεται, ο φακός της φωτογραφικής μηχανής του θάμπωσε, το βλέμμα του γέμισε κόκκινο και, πριν σκεφτεί καν να τη φωτογραφίσει, εκείνη χάθηκε πάλι στη στροφή.
Βδομάδες πέρασαν. Εκείνος περίμενε, μήπως την πετύχει κάπου ξανά – μα ποια ήταν; Είχε όμως χειμωνιάσει, οι πεζοί ήταν πια λιγοστοί κι εκείνη δεν φαινόταν πουθενά.  Η κοπέλα με τα φλογάτα μαλλιά τού είχε γίνει μανία – ή μήπως την είχε φανταστεί, μήπως αυτό το ξωτικό δεν είχε υπάρξει ποτέ;
Την άνοιξη, πήγε με φίλους μια εκδρομή στο γειτονικό βουνό. Έχοντας τον εξοπλισμό τους, ξανοίχτηκαν στον καθαρό αέρα και στο φρέσκο πράσινο. Ακολούθησαν ένα μονοπάτι. Ένα γαϊδουράκι ήταν δεμένο. Το φωτογράφισε. Συνέχισαν την πορεία τους, όλο και πιο βαθιά στο δάσος και, κάποια στιγμή, διασταυρώθηκαν με μια άλλη ομάδα. Αδύνατο… δεν πίστευε στα μάτια του – ήταν εκεί, ανάμεσά τους, η κοπέλα που του είχε πάρει το νου. Πολύχρωμα ρούχα και κόκκινα μαλλιά, σε πλήρη αντίθεση με το πράσινο γύρω τους.
Ήθελε τόσο να πάει να της μιλήσει! Αλλά τι να της πει; Ξαφνικά δεν ένιωθε καθόλου σίγουρος για τον εαυτό του, ένιωθε άσχημος σαν σκιάχτρο μπροστά στην ομορφιά της.
Οι φίλοι του έκαναν την αρχή, γνωρίστηκαν οι δυο 
ομάδες μεταξύ τους. Εκείνη τον πλησίασε και του χαμογέλασε. Η μετέπειτα πορεία τους είχε αρχίσει. Τη ρώτησε το όνομά της. «Μόιρα» του είπε. Για κείνον, ο τόνος ήταν λάθος. Το όνομά της θα έπρεπε να είναι Μοίρα.

3ο βραβείο
Όταν ο Σωκράτης (ξανά)απολογήθηκε!

Με κατηγορείτε, ότι το δαιμόνιο μου έχει την μορφή θεϊκού οιωνού και δεν διαφέρει από άλλα θεϊκά σημάδια που χρησιμοποιούν οι μάντεις, όπως τα σπλάχνα των ζώων στις θυσίες.
Δεν είναι έτσι, αλλά άντε τώρα εγώ να σας πείσω!
Με ρωτάτε επίσης τι ποινή θα επέβαλα στον εαυτό μου.
Αφού λοιπόν μου προσδίδετε μαντικές ικανότητες, θα σας ενημερώσω για τα μελλούμενα αυτού του τόπου όπως τα βλέπω, και σας εκλιπαρώ να με καταδικάσετε σε θάνατο δίνοντας μου αυτό το καταραμένο και θεόπικρο κώνειο να το καταπιώ, να ησυχάσω.
Λοιπόν το έθνος που θα ακολουθήσει σε αυτήν την πανέμορφη γη, θα είναι ένα έθνος επηρμένο, που θα το κυβερνάνε 300 ανάξιοι. Το έθνος αυτό θα πετάει στο κεφάλι κάθε ξένου ότι «όταν οι ξένοι, έτρωγαν άγρια βατόμουρα, βελανίδια και χουρμάδες, αυτοί έχτιζαν Παρθενώνες», χωρίς να συμπληρώνουν όμως, ότι για να φτάσει αυτός ο ξένος στον Παρθενώνα που θα χτίσει ο Περικλής, δεν θα βρίσκει μέσο, γιατί, από το τρενάκι του δήμου μέχρι λεωφορεία -φυσαρμόνικες, θα είναι όλα σε μόνιμη απεργία.
Ενώ μαύρα σύννεφα θα σκεπάζουν τον τόπο, οι ανάξιοι απόγονοι μας θα την δουν Ωνάσηδες (κάτι σαν τον πεντακοσιομέδιμνο της εποχής μας) και θα ξοδεύουν και θα τρώνε με μανία μελλοθανάτου.
Όταν κάποια στιγμή θα φτάσει σε αυτήν την χώρα του παραλόγου, ένα παράξενο τρίο χαμηλοϋπαλληλίσκων από κάποιες χώρες που θα τους δανείσουν και θα ζητήσουν πίσω τα δανεικά, θα τους ονομάσουν σκιάχτρα που ήρθαν να τρομάξουν τον λαό τους, και θα τους ρίξουν όλες τις ευθύνες για την κατάντια τους, ενώ θα την πέσουν σαν κοράκια στα σκιάχτρα, αλλά το τρίο δεν θα τους κάνει την χάρη να σκιαχτεί και θα τους πει:
-that’s enough και shut up! Στρωθείτε στην δουλειά αν θέλετε να ζήσετε και μην κάνετε σεισάχθεια όνειρα.
Αν δεν σας αρέσει, τα παράπονα στον.....Σόλωνα!
Όταν δε, ένας γενειοφόρος φιλόσοφος, και πολιτικός οικονομολόγος θα τους πει "στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του και από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του" αυτοί θα διαβάσουν μόνο το πρώτο κομμάτι της φράσης και θα βάλουν σκοπό της ζωής τους να ικανοποιήσουν μόνο τις δικές τους ανάγκες χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους, γιατί, ποιος ....χέστηκε για τον διπλανό του.
Για τις ικανότητες ούτε λόγος σε αυτήν την χώρα που θα είναι η συνέχεια μας.
Σε αυτήν την χώρα που θα αργήσει να κατέβει από τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια, καθότι θα μεσολαβήσουν αιώνες σκοταδισμού και σκλαβιάς, θα γίνει του .....Καγιέν και της Μερσεντέ το κάγκελο μόλις εμφανιστούν στην πιάτσα οι πιστωτικές κάρτες, και τα εoρτοδιακοποδάνεια.
Και ενώ ένας περίεργος τύπος της εποχής τους (Μέρφυ θα τον λένε θαρρώ) θα επιμένει να τους λέει: "αν όλα τα οχήματα έρχονται κατά πάνω σου.....είσαι σε λάθος λωρίδα", αυτοί δεν θα αλλάξουν λωρίδα αλλά όχημα!
Γι αυτό, σιγά μην κλάψω, σιγά μην παρακαλέσω για επιείκεια.
Κώνειο και πάλι κώνειο, και ας έχω και .....ευαίσθητο στομάχι, διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσω να ζω γνωρίζοντας με τις μαντικές ικανότητες που μου προσδίδετε, σε τι κατάντια θα βρεθεί αυτή η χώρα που θα ονομάζεται Ελλάδα.

Ο 1ος νικητής, που αυτή τη φορά είναι η Κλαυδία, 
θα ψάξει να βρει 5 ουσιαστικά συγκεκριμένα ή αφηρημένα, 
(προσωπικά θα ήθελα να πειραματιστούμε και με κανένα αφηρημένο ουσιαστικό)
που θα αποτελέσουν τη βάση για τη διεξαγωγή του 4ου παιχνιδιού μας.

Το παιχνίδι θα μείνει και αυτή τη φορά στο δικό μου blog,
 εκτός εάν θελήσουν να το φιλοξενήσουν η Κλαυδία ή το blog Funky Monkey ή η xristin, 
στις οποίες με χαρά θα παραχωρούσα αυτό το δικαίωμα.

Μόλις λοιπόν  αποφασισθεί 
που θα παιχτεί τελικά το 4ο παιχνίδι 
και πάρω από την Κλαυδία τις 5 νέες λέξεις 
θα γίνει η ανάρτηση για την έναρξη του 4ου μας παιχνιδιού.


Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ
για τη συμμετοχή σας, για τον κόπο σας να βαθμολογήσετε 
και  σας θέλω ετοιμοπόλεμους
 για το 4ο παιχνίδι μας
που ξεκινάει  σε λίγες ημέρες.

35 σχόλια:

 1. πολλά συγχαρητήρια και στους νικητές αλλά και στους συμμετέχοντες! αλλά και σε σένα φυσικά Φλώρα για τη διοργάνωση! :) οι ιστορίες ήταν όλες αξιόλογες, εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα αρκετά στη βαθμολογία! φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ evonita μου που μας ακολούθησες σε όλα τα βήματά μας.

   Διαγραφή
 2. συγχαρητήρια για την διεξαγωγή και αυτού του παιγνιδιού..συγχαρητήρια στις νικήτριες αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες...μπράβο για τα βραβεία (εικονες και κοσμήματα) και μπράβο να δώσετε ξεχωριστό στον GIP
  δεν δυσκολεύτηκα και πολυ στη βαθμολογία μου...
  θα περιμένω το νέο παιγνίδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε λίγες μέρες Δελφινάκι μου ξαναρχίζουμε....

   Διαγραφή
 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΛΩΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ!!!!!!!!
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ!!!
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!!!!!!
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Rena μου κι εγώ θα περιμένω με χαρά τις επόμενες ιστορίες σου.

   Διαγραφή
 4. Ένα μεγάλο μπράβο σου αξίζει Φλώρα μου
  που είχες την καλοσύνη να διαθέσεις το ιστολόγιό σου
  γι΄ αυτό το παιχνίδι της πρόκλησης του πνεύματος!
  Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλες τις συμμετοχές
  κι ένα ακόμα μπράβο στον Gip που χωρίς δισταγμό
  μπήκε στο παιχνίδι και γιατί όχι κι άλλοι άντρες να μη το κάνουν?

  Εύχομαι πάντα τέτοια ευχάριστα .
  Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Λεβίνα μου που ακολούθησες το παιχνίδι μας από την αρχή ως το τέλος.
   Να περάσουμε το Σαββατοκύριακο και να πάμε γι άλλα.
   Ως τότε κάνε εσύ τις υπέροχες αναρτήσεις σου να με ξεκουράζεις.

   Διαγραφή
 5. Συγχαρητήρια στις νικήτριες...κι ένα μεγάλο μπράβο σε σένα και σε όλους όσους συμμετέχουν...
  Μια διόρθωση μόνο...το μπλογκ μου είναι το http://mytripssonblog.blogspot.gr/ (mytripsonblog)...
  Ανυπομονώ να αρχίσει το επόμενο παιχνίδι με τις λέξεις!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ Μαρία μου σ' ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας.
   Ραντεβού στο επόμενο αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο.

   Διαγραφή
 6. Συγχαρητήρια στις νικήτριες και σε σένα Φλώρα μου για τα πανέμορφα δώρα που τους χάρισες.
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ελένη μου. Τα δωράκια μου μικρά και ταπεινά αλλά μέσα από την καρδιά μου.
   Βλέπεις με την κρίση μίκρυναν και τα δωράκια που αντέχουμε να κάνουμε.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 7. Συγχαρητήρια πολλά σε όλους και όλες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω κι αυτή τη πλευρά μας. Περιμένω τις επόμενες λέξεις και υπόσχομαι να το διαφημίσω περισσότερο από το blog μου γιατί αξίζει η όλη προσπάθεια. Καλό Σαββατοκύριακο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερινάκι μου γλυκό, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τη διάθεσή σου να το διαφημίσεις.
   Σ' αυτό το παιχνίδι κάτι ταπεινό καταθέτουμε όλοι.
   Μπορεί να μην είναι υψηλή λογοτεχνία αλλά διασκεδάζουμε λίγο.
   Φιλιά και να είσαι πάντα κοντά μας.

   Διαγραφή
 8. Δυστυχώς δεν είχα την χαρά να διαβάσω τα διηγήματα που έλαβαν μέρος, αλλά δηλώνω ότι με γοητεύει τούτη η διαδικασία και νομίζω όταν ξαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός θα ήθελα να έχω την τιμή να είμαι ανάμεσα στους εκλεκτούς διαγωνιζόμενους, τώρα που ορισμένες εκκρεμότητες μου πήραν τον δρόμο τους.
  Καλή μέρα Φλώρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή σου μέρα Χριστόφορε. Σε πολύ λίγες ημέρες ξαναρχίζουμε. Μπες κι εσύ ανάμεσά μας γιατί είναι κρίμα να αφήνεις τον GIP μόνο του.
   Όταν συμμετέχεις εσύ αφενός είναι τιμή μεγάλη για εμάς και αφετέρου μας επιτρέπεις να διαβάζουμε τα απολαυστικότατα κείμενά σου.

   Διαγραφή
 9. μπραβο σε ολους για τη συμμετοχη τους, μα πιο πολλα μπραβο στους νικητες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ καλό μου κοριτσάκι. Θέλω να είσαι κι εσύ μαζί μας όμως....
   Περιμένω.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος11:23 π.μ.

  Είχε ενδιαφέρον η όλη διαδικασία Και το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια! και στα επόμενα!
  Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους.
  christi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Christi μου, αν βρίσκεις ενδιαφέρουσα τη διαδικασία και το αποτέλεσμα σε περιμένουμε στο αμέσως επόμενο που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 11. Καλημέρα, Φλώρα μου! Συγχαρητήρια για την τέλεια διοργάνωση! Οι ιστορίες όσων συμμετείχαν ήταν όλες πολύ αξιόλογες...

  Σ' ευχαριστώ που φιλοξένησες τόσο άψογα το κείμενό μου στο σπιτάκι σου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης οφείλω σε όλους όσους όχι μόνο ψήφισαν την ιστορία μου, αλλά και μπήκαν στον κόπο να τη διαβάσουν!

  Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ιστορία σου έσκισε κούκλα μου, επομένως εμείς σε ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να την απολαύσουμε. Θέλω να έχω δ/νση να σου στείλω το δωράκι σου και να μου πεις αν μπορείς να το φιλοξενήσεις εσύ στο δικό σου blog.

   Διαγραφή
 12. Μπράβο Φλώρα μου να πώ τα συνχαρητήρια μου στις νικήτριες... και οπως το λές κανουμε το χόμπι μας εδώ...μεσα... ολες οι ιστορίες ήτανε ομορφες...και ο καθένας μας έβαλε κατι απο την ψυχή του...να εισαι καλά φιλακια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλιά κι από μένα Ρούλα μου. πρέπει να συνεχίσουμε να αδειάζουμε σταγόνες από την ψυχή μας ο ένας για τον άλλο...
   Να το ευχαριστιόμαστε....

   Διαγραφή
 13. Ευχαριστώ για το βραβείο !
  Συγχαρητήρια στις νικήτριες.
  Φυσικά θα εξακολουθήσω να στέλνω.
  Το διασκεδάζω !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγοι βρίσκονται στη θέση σου μέσα σε τόσες γυναίκες...
   Ούτε ο Σουλεϊμάν τέτοιο χαρέμι.
   Να είσαι καλά και να συνεχίζεις να μας γράφεις.
   Διαγραφή
 14. Συγχαρητήρια στις τρεις νικήτριες! Με το σπαθί τους πήραν τα βραβεία!!!!
  Και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να στείλω κι' εγώ μια ιστορία....
  Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μην λυπάσαι καθόλου. Αύριο μεθαύριο ξεκινάει το επόμενο....

   Διαγραφή
 15. Εγώ δεν πρόλαβα να διαβάσω παρά μόνο τη "Μόιρα" και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά δεν θα ήταν σωστό να βαθμολογήσω χωρίς να έχω διαβάσει τις υπόλοιπες ιστορίες! Αλλά δεν προλάβαινα και πολύ στεναχωρήθηκα! Συγχαρητήρια σε όλους! Όλοι είναι νικητές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πειράζει καθόλου. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν και θα ήθελα να είσαι εκεί με την πένα σου αρχικά και με τη βαθμολογία σου στη συνέχεια.

   Διαγραφή
  2. Θα προσπαθήσω :)))

   Διαγραφή
 16. Πάει και αυτός ο διαγωνισμός.Τελείωσε.
  Βλέπω Φλώρα είσαι έτοιμη για τον τέταρτο και αυτό είναι καλό διότι σημαίνει ότι αντέχεις ακόμη, και εύχομαι να αντέξεις για πολύ ακόμη,γιατί εμείς τώρα που πήραμε φόρα δεν μας σταματάει κανείς και τίποτα.
  Συγχαρητήρια στις νικήτριες και καλή συνέχεια σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγχαρητήρια σε σας που είστε η ψυχή του παιχνιδιού.
   Καλή συνέχεια.

   Διαγραφή
 17. Ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τα απίθανα δωράκια σου .Μα τι κάνουν τέλος πάντων αυτά τα χρυσά σου χεράκια!
  Να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Φιλιά.

   Διαγραφή